0

Η χαμένη ποδοσφαιρική λογική που πληρώνει σήμερα ο Παναθηναϊκός, έχοντας τη χειρότερη παραγωγή τερμάτων στην ιστορία του από τη θέση του στράικερ.

Από την αποφράδα εκείνη μέρα που ο Αντραζ Σπόραρ έχανε προ κενής εστίας ένα γκολ για χάι λάιτ, απ’ αυτά που δεν… χάνονται, στο ματς του Παναθηναϊκού στην Πορτογαλία απέναντι στην Μπράγκα, άρχισε η σταδιακή αποκαθήλωση και αποδόμησή του.

Τα ανθρωποφάγα social media, που κάθε φορά στοχοποιούν και κάποιον ανάλογα με την περίσταση, τον έκαναν περίγελο. Η συντριπτική πλειονότητα των φίλων του συλλόγου τον χλεύαζε.

Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του άρχισε να χάνεται, όχι μόνο από τον κόσμο, που λειτουργεί με το συναίσθημα και στο κάτω-κάτω της γραφής έχει αυτό το δικαίωμα, και συν τοις άλλοις δεν είναι ο ρόλος του να παίρνει αποφάσεις, αλλά και από την ίδια τη διοίκηση.

Ο τότε προπονητής της ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, φάνταζε στα μάτια της ως… υπαίτιος επειδή τον προτιμούσε έναντι του Γερεμέγεφ και τον είχε πιο ψηλά στην ιεράρχηση των στράικερ, πολύ κοντά ή αμέσως μετά αν προτιμάτε, τον Ιωαννίδη.

Εν ενεργεία στράικερ της Εθνικής Σλοβενίας (60 συμμετοχές/12 γκολ), εν τω μεταξύ, ο Σπόραρ, με παρουσία στο αγγλικό και το πορτογαλικό πρωτάθλημα, με διψήφιο αριθμό τερμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά παρουσιαζόταν κάτι σαν τον Μαμούτε. Δεν έκανε «παπάδες» προφανώς, αλλά όχι κι έτσι.

Και ο Γερεμέγεφ, πρώτος σκόρερ στο σουηδικό πρωτάθλημα που δεν είναι και Πρέμιερ Λιγκ, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να βρει θέση βασικού στον Λεβαδειακό (ένα γκολ σε δέκα ματς), για ένα διάστημα παρουσιαζόταν σαν ο επόμενος Μπεργκ.

Είχε ρέντα ο Σουηδός και φάνταζε Μίδας, ήταν στο φεγγάρι του ποδοσφαιρικά κι όποτε έμπαινε αλλαγή «παστέλωνε», άρα δεν ήθελε και πολύ στην ποδοσφαιρική Ελλάδα που τα συμπεράσματα σε βάθος χρόνου και η υπομονή μοιάζουν με επάρατη νόσο, να γίνει χαμούλης. Να έρθουν τα πάνω-κάτω. Και να χαθεί η ποδοσφαιρική λογική και η μπάλα.

Ο Γιοβάνοβιτς κούνησε άδοξα μαντίλι, ο Σπόραρ μπήκε οριστικά πια στη μαύρη λίστα, ο Γερεμέγεφ αναβαθμίστηκε και έχει ξεκινήσει βασικός σε περισσότερα ματς από την περασμένη διετία στους Βοιωτούς και το τριφύλλι μαζί, ο Ιωαννίδης ταλαιπωρείται από τους τραυματισμούς και τα μπες-βγες απ’ το καλοκαίρι ακόμα κι ο Παναθηναϊκός διανύει τη χειρότερη σεζόν της νεότερης ιστορίας του όσον αφορά το σκοράρισμα από τη θέση 9!

Με μόλις ένα γκολ παραγωγή, σ’ έναν ολόκληρο πρώτο γύρο. Απ’ τον… Σπόραρ.

Εννιά ματς στο πρωτάθλημα, ζερό γκολ ο Γερεμέγεφ. Δεκαέξι ματς συνολικά, τρία γκολ, όλα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στα δύο ματς με την Μπότεφ.

Πέρυσι είχε οκτώ τέρματα σε δεκαπέντε ματς πρωταθλήματος και σε μόλις 385 λεπτά συμμετοχής, βλέποντας την αντίπαλη εστία σαν… ωκεανό.

Τα στατιστικά διορθώθηκαν. Οπως είθισται να συμβαίνει σε βάθος χρόνου. Από κίλερ μέσα στην περιοχή ο Γερεμέγεφ, πλέον δεν σκοράρει ούτε με αίτηση και χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με αποκορύφωμα το ματς με την Ελσίνκι. Είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί με τον Ατρόμητο και να καθαρίσει το τρίποντο, αλλά η κεφαλιά του πήγε πάνω στον Χουτεσιώτη.

Ούτε το ένα άκρο, ούτε το άλλο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο Γερεμέγεφ είναι ένας επιθετικός περιοχής που μπορεί να δώσει λύσεις μέσα στην περιοχή και ως τρίτος φορ στην ιεράρχηση, για να μπαίνει αλλαγή στα τελευταία λεπτά απέναντι σε μαζικές άμυνες, μπορεί να βοηθήσει και να κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Οπως την έκανε. Οταν είχε αυτόν τον ρόλο.

Ο Σπόραρ πέρυσι είχε δεκατρία γκολ, εννιά στις εγχώριες διοργανώσεις και τέσσερα στην Ευρώπη. Πρόπερσι είχε δεκατέσσερα, με ένα ευρωπαϊκό κόντρα στη Σλάβια στη Λεωφόρο.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Παναθηναϊκός είχε πάρει από τα 9άρια του στο πρωτάθλημα, 31 γκολ. Και συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις 44! Από τον Ιωαννίδη 23, απ’ τον Σπόραρ 13 κι απ’ τον Γερεμέγεφ 8.

Με αυτόν τον αχταρμά που προαναφέραμε, τη συμπεριφορά και κυρίως την αξιολόγηση του ίδιου του κλαμπ, το λες και αυτονόητη τιμωρία. Τίσις.

Το κακό φαινόταν από το καλοκαίρι και το είχαμε επισημάνει. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είχε πάρει στράικερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπόλοιπους και εκτελεστική δεινότητα.

Ο Σπόραρ ήταν φουλ ξενερωμένος, ο Ιωαννίδης χρειαζόταν και χρειάζεται ακόμα αγωνιστικό ρυθμό για να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ (και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί) κι ο Γερεμέγεφ δεν δύναται να σηκώσει το βάρος για να είναι βασικός επιθετικός στο τριφύλλι.

Πλέον, ο Γενάρης πλησιάζει. Αποτελεί χρέος όλων στον Παναθηναϊκό, να διορθώσουν το μεγάλο καλοκαιρινό λάθος με την απόκτηση ενός 9αριού που χρειάζεται ο προπονητής και η ομάδα.

Ακόμη κι αν το κάνουν, ωστόσο, για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα θα πρέπει και η αξιολόγηση του συλλόγου να είναι σωστή, αλλά και να υπάρξει η δέουσα θαλπωρή, σταθερότητα κι εμπιστοσύνη.

Πηγή: sdna.gr

 

No goal, no party!

Previous article

Φάνηκε με την Ελσίνκι, με τον Ατρόμητο έβγαλε μάτι: Αυτό είναι το νο1 πρόβλημα του Παναθηναϊκού…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.