0

Τη Δευτέρα το βράδυ ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι που καλώς ή κακώς υπάρχει τεράστια διαφορά επιπέδου και ποιότητας και φάνηκε στο glass floor. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε ακόμα και στο +34, στη συνέχεια χαλάρωσε και με το +20 πλέον κοιτάζει το crash test με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Τι κρατάει ο Αταμάν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ; Την εμφάνιση του Λορένζο Μπράουν. Ο Αμερικανός έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του, να αποκτά ρυθμό μετά τον τραυματισμό του και να συνεχίζει την προσαρμογή του στον τρόπο που θέλει να καθοδηγεί την ομάδα ο Τούρκος τεχνικός.

Κι όλα αυτά μετά από την αντίδραση και το… ξενέρωμα του Λορένζο Μπράουν, που στη Μαδρίτη αγωνίστηκε για μόλις 3:39 λεπτά και όπως μας ενημέρωσαν οι… ειδικοί είχε παράπονα από τον Αταμάν. Κάτι που φαινόταν μάλιστα και στην εικόνα του.

Η φαντασία μάλιστα πήγε ακόμα πιο μακριά, με «πράσινους» να έχουν επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Κάπως έπρεπε να περάσουν την ώρα φαίνεται από την 3ώρη καθυστέρηση που ταλαιπώρησε την αποστολή του Παναθηναϊκού και την έκανε να επιστρέψει στην Αθήνα άυπνη στις 7:15 το πρωί της επόμενης μέρας μετά από 2 ματς σε 72 ώρες.

Οι 22 πόντοι ήταν απάντηση στον Τούρκο τεχνικό κι ένα είδος έκθεσης, συνέχισαν. Από έναν ξενερωμένο παίκτη, που λίγα λεπτά μετά το ματς παραδέχθηκε: «Ακόμα προσαρμόζομαι, αλλά είναι μία καθημερινή διαδικασία. Δουλεύω κάθε μέρα όσο πιο σκληρά μπορώ, θέλω να προσαρμοστώ όσο καλύτερα μπορώ και να φαίνομαι στην ομάδα. Είναι νέο περιβάλλον και το βλέπω μέρα με μέρα και δίνω το 100%».

Θα έλεγε κάποιος πως ο Αταμάν δεν θα είχε πρόβλημα να έχει κι άλλους ξενερωμένους παίκτες στο ρόστερ του με την ίδια νοοτροπία.

Το έτερο θέμα συζήτησης αφορά την προσέλευση του κόσμου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ήταν άδειο αναφέρθηκε από τους γνωστούς… ειδικούς και θα συμφωνήσω, δίνοντας πραγματικά credit.

Για τον κόσμο των πρωταθλητών Ευρώπης, ναι, οι 8.500 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ είναι λίγοι. Όταν η ομάδα έχει συνηθίσει να παίζει μπροστά σε 18.000-20.000 κόσμο το 8.500 φαντάζει άδειο. Νούμερο που για κάποιους άλλους θεωρείται ωστόσο sold out. Και όχι για παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει πλέον τα ελληνικά σύνορα. Η σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο με τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια μεγέθη. Τίποτα λιγότερο. Τα όσα έχει κάνει πλέον δεν αφήνουν ούτε μισό περιθώριο αμφισβήτησης. Και όσα και να προσπαθεί η «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα το μόνο που καταφέρνει είναι να αποδεικνύει και με τον πιο τρανό τρόπο την εκτόξευση των πρωταθλητών Ευρώπης.

Το πιο πρόσφατο μέρος της προπαγάνδας έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που δεν είναι πια μαζί μας. Με τους… ειδικούς να στέκονται στη δήλωση του Άτσο Πέτροβιτς για τον αδερφό του Ντράζεν. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο ίδιος ο «Μότσαρτ» το είχε παραδεχθεί. «Πραγματικά είμαστε πολύ κοντά. Θέλω ένα τρίτο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Κατέκτησα δύο με την Τσιμπόνα, το 1985 και το 1986, και αυτή τη στιγμή ανυπομονώ να επιστρέψω στην Ευρώπη και να κερδίσω περισσότερους τίτλους. Υπόσχομαι ότι ο Παναθηναϊκός μαζί μου θα είναι μια διαφορετική ομάδα», είχε δηλώσει στο περιοδικό «Τρίποντο».

Nτράζεν Πέτροβιτς. Το τροχαίο και ο Παναθηναϊκός… - nbozionelos.gr

Πόση αλήθεια αντέχουν άραγε;

ΥΓ. Η παρουσίαση της Instacar επιβεβαίωσε ότι ακόμα και στο εμπορικό κομμάτι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ξεφύγει. Οι συμφωνίες που κάνει έχουν πλέον καταστήσει τον μεγάλο αντίπαλο πολύ πιο μικρό στα μάτια της αγοράς. Όχι ότι τίθεται θέμα σύγκρισης αλλά σίγουρα κάτι λέει ότι η μια ομάδα δίνει από Mercedes και πάνω στα μέλη του staff (δεν συζητάμε για αθλητές…) και η άλλη δίνει ΚΙΑ στον πιο λαμπερό παίκτη της. Αυτό κι αν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός…

 

Ο Παναθηναϊκός κρατάει τον Τετέ και το μάτι που αρχίζει να γυαλίζει

Previous article

Άλλος δεν θα το έκανε: Ο Αλόνσο κερδίζει πόντους με τον Πελίστρι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.