0

Ο προβληματισμός του Αλόνσο (δεδομένων των απουσιών) για τον παίκτη που θα παίξει στην κορυφή της “πράσινης” επίθεσης στο παιχνίδι της Πέμπτης (24/10, 19:45) με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ και η προοπτική της δοκιμής στην κορυφή ενός εκ των Πελίστρι ή Τετέ.

Ο Φώτης Ιωαννίδης παραμένει ακόμα στα “πιτς” λόγω της θλάσης στον προσαγωγό (έχει ξεκινήσει κι ατομικό εκτός από θεραπείες). Ο Αντράζ Σπόραρ είναι για την ώρα off απ’ τις προπονήσεις ελέω ίωσης, που τον έθεσε νοκ-άουτ λίγες ώρες πριν απ’ τον χθεσινό (20/10) αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο δε Άλεξ Γερεμέγεφ δεν… θάμπωσε ακριβώς με την εμφάνισή του, επιβεβαιώνοντας πως είναι ένας εξαιρετικός “inside-box killer” (εκτελεστής μίας επαφής εντός της περιοχής), αλλά δεν μπορεί να γίνει το ίδιο λειτουργικός και συμμετοχικός στο “χτίσιμο” των επιθέσεων και σε καθεστώς άμεσων επιθέσεων/μεταβάσεων. Οντας πολύ πιο στατικός απ’ τους άλλους δύο κυνηγούς των “πρασίνων”.

Λογικός -με βάση τα παραπάνω- κι ο προβληματισμός για την τακτική με την οποία θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός στον αγώνα της Πέμπτης (24/10, 19:45) με την Τσέλσι στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League και κυρίως ποιες είναι οι επιλογές του για την κορυφή της επίθεσης.

Καθότι αυτές θα επηρεάσουν αντίστοιχα το αγωνιστικό πλάνο και τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν οι “πράσινοι” το συγκεκριμένο ματς, απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Και το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της εφετινής τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA.

Χρόνος δεν υπάρχει πολύς, ως είθισται στα μεσοβδόμαδα παιχνίδια, ανάμεσα στις εγχώριες υποχρεώσεις. Η προπόνηση της Δευτέρας (21/10) είχε αποφόρτιση των βασικών μετά τη “μάχη” της Κρήτης κι ο Ντιέγκο Αλόνσο θα έχει μόνο δύο προπονήσεις για να “ζυγίσει” τις επιλογές του για την κορυφή της “πράσινης” επίθεσης και να δοκιμάσει αυτά που έχει στο μυαλό του. Και είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά -για το συγκεκριμένο ματς- να πάει σε κάτι… ριζοσπαστικό κι “ανατρεπτικό”.

Η επιλογή του “ψευτό-εννιαριού”

Με βάση την προσέγγιση που θα έχει ο Παναθηναϊκός στο ματς με τους “μπλε” του Λονδίνου, συγκεντρώνει αρκετά σοβαρές πιθανότητες η προοπτική να πάει ο Ουρουγουανός τεχνικός σε μία επιλογή “ψευτό-εννιαριού” (false-9) για την κορυφή της “πράσινης” επίθεσης.

Ποντάροντας σε ένα ακόμη πιο άμεσο ποδόσφαιρο, με ευελιξία στην επίθεση και δυνατότητα άμεσων μεταβάσεων, όποτε παίρνει ο Παναθηναϊκός την μπάλα στα πόδια του και βρίσκει ανοικτό πεδίο δράσης, απέναντι σε μία Τσέλσι που αρέσκεται επί Μαρέσκα να παίζει πάρα πολύ ψηλά και να αφήνει μεγάλους χώρους, εφόσον περάσει η μπάλα τη δεύτερη ζώνη της.

Με το Περού ο Πελίστρι

Έναν τέτοιο ρόλο θα μπορούσαν να υπηρετήσουν είτε ο Φακούντο Πελίστρι, είτε ο Τετέ. Ο Ουρουγουανός έχει παίξει ορισμένες φορές σαν “ψευτό-εννιάρι” και με την εθνική Ουρουγουάης, σε ροή αγώνα και σε καταστάσεις… εκτάκτου ανάγκης.

Η τελευταία φορά μάλιστα ήταν σχετικά πολύ, στις 12 Οκτωβρίου και τον εκτός έδρας αγώνα της “σελέστε” με το Περού, όπου πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Ολιβέρα παίζοντας εκείνος στην κορυφή με τον Νούνες λίγο πιο πίσω του, σ’ αυτό το mixed 3-4-2-1 του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Με τη Σαχτάρ ο Τετέ

Ο δε Τετέ έχει παίξει σαν επιθετικός κορυφής κυρίως στη Σαχτάρ και δη σε αγώνες που (βάσει συνθηκών) ομοιάζουν πολύ μ’ αυτό το παιχνίδι που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη (24/10). Όπως το εκτός έδρας ματς με την Ίντερ τον Δεκέμβριο του 2020 (0-0), αλλά και σε περιπτώσεις που η ομάδα του αναγκαζόταν σε ροή αγώνα να τον χρησιμοποιήσει στο “9”.

Το αν θα επιλέξει να πάει σε μια τέτοια επιλογή ο Αλόνσο, είναι κάτι που θα “δείξουν” οι δύο τελευταίες προπονήσεις πριν απ’ το ματς με την Τσέλσι. Ωστόσο, δεδομένων των απουσιών και της προσέγγισης που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός, με “σφικτή” συμπεριφορά πίσω απ’ την μπάλα και ταχύτητα στις κόντρα μπάλες, είναι αρκετά πιθανό να το δοκιμάσει.

Και για να αιφνιδιάσει ενδεχομένως τον αντίπαλό του, με κάτι που δεν θα έχει (ξανα)δεί απ’ τον εφετινό Παναθηναϊκό το σκάουτινγκ και το τμήμα ανάλυσης της Τσέλσι…

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά: Επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό ο γιος του Βύντρα κι άλλοι επτά

Previous article

«Χτύπημα» Τσέλσι με Ακρόπολη και Παρθενώνα ενόψει Παναθηναϊκού (Pic)

Next article

You may also like