0

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ με το γκολ του Τετέ, στο πρώτο παιχνίδι, μετά το χαμό του Μπάλντοκ

Σε ένα παιχνίδι, με εξαιρετικό ρυθμό στο α’ μέρος και ένταση στο β’ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ, για την 8η αγωνιστική του Stoiximan Super League.

Μια νίκη… ανάσα για το συγκρότημα του Ντιέγκο Αλόνσο, καθώς με τις γκέλες των περασμένων αγωνιστικών, οι «πράσινοι» είχαν μείνει πίσω στη βαθμολογία. Σκόρερ για το «τριφύλλι», ο Τετέ, που αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, για τον Παναθηναϊκό.

Προσπάθησαν, οι Κρητικοί, στο ντεμπούτο του Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση, κερδίζοντας ωστόσο, το χειροκρότημα του κόσμου τους, που γέμισε το «Θόδωρος Βαρδινογιάννης»

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς στην πρώτη του εμφάνιση ως τεχνικός του ΟΦΗ, παρουσίασε την αρχική του ενδεκάδα, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Ο έμπειρος προπονητής διατήρησε σε μεγάλο βαθμό το σύστημα και τις επιλογές που είχε διαμορφώσει ο προκάτοχός του, με μοναδική αξιοσημείωτη διαφοροποίηση την παρουσία του Γιούνγκ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Ντιέγκο Αλόνσο, επέλεξε Ντραγκόφσκι ξεκινά κάτω από τα δοκάρια, με τον Κώτσιρα στα δεξιά, Μλαντένοβιτς στα αριστερά της άμυνας και τους Ίνγκασον – Γεντβάι δίδυμο.

Στα χαφ οι Αράο, Τσέριν και Μπακασέτας, Τετέ και Τζούριτσιτς στα άκρα και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Σπόραρ, καθώς από το πρωί δεν αισθανόταν καλά και είχε αδυναμία. Στην αποστολή μπήκε ο Νίκας

Το ματς

Οι δυο ομάδες μπήκαν με… φόρα στην αναμέτρηση, δίνοντας από νωρίς ρυθμό. Η πρώτη τελική του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Νους να κάνει από τα αριστερά τη σέντρα και τον Γιουνγκ να στέλνει την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Η «πράσινη» απάντηση ήρθε άμεσα και ήταν και… σκληρή! Ο Τετέ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή του ΟΦΗ και με αριστερό σουτ νίκησε τον Χριστογεώργο και άνοιξε το σκορ.

Ένα γκολ, που αφιερώθηκε στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, να σηκώνουν τη φανέλα του.

Oι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και προσπαθούσαν να κλέψουν κάθε πάσα που επιχειρούν οι παίκτες του Αλόνσο. Στο 9’ Ο Γκονσάλες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε με τη γροθιά του, ο Χατζηθεοδωρίδης πήρε το ριμπάουντ, αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός Ο Παναθηναϊκός κλεινόταν στην άμυνά του, ωστόσο ήταν αρκετά επικίνδυνος με τον τρόπο που επιχειρεί το τρανζίσιον.

Ο παραλίγο μοιραίος Ντραγκόφσκι

Στο 18’ ο ΟΦΗ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, μετά από τεράστιο λάθος του Ντραγκόφσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας πήρε την πάσα, δέχθηκε πρέσινγκ από τον Γιούνγκ, που παραλίγο να κλέψει με τη βοήθεια του Φούντα. Μπλόκαρε τελευταία στιγμή ο Ντραγκόφσκι.

Μικρό… ροντέο στο Ηράκλειο

Το παιχνίδι είχε πάρει μια άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τις δυο ομάδες να χάνουν συνεχώς ευκαιρία. Στο 23’, οι «πράσινοι» βγήκαν άψογα στην κόντρα με τον Μπακασέτα να πατά περιοχή από τα δεξιά και να γυρίζει με δύναμη. Η άμυνα του ΟΦΗ έδιωξε και ο Γερεμέγεφ κάνει φάουλ στον Χριστογεώργο στη συνέχεια.

Στο 41’, ο Νους έκλεψε την μπάλα, την πάσαρε αμέσως στον Γιούνγκ που πέρασε τον Τσέριν, εξαπέλυσε το σουτ και τράνταξε το οριζόντιο του Ντραγκόφσκι, με τη φάση αυτή να αποτελεί και την τελευταία για το α’ μέρος.

Το ξεκίνημα του β’ μέρους, δεν είχε καμία σχέση, με το πρώτο. Και αυτό διότι δεν έχει παιχτεί πολύ ματς, με τον Τζήλο να διακόπτει πολλές φορές το παιχνίδι.

Πίεσε ο ΟΦΗ – Τη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Από το 55’ και μετά, οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοσή τους, θέλοντας να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης, με τους παίκτες του Ράσταβατς να δημιουργούν και τις προϋποθέσεις για να το πετύχουν.  Ο Σενγκέλια πήρε μέτρα και σούταρε εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Γκονσάλες έκανε ένα τρομερό μακρινό σουτ, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε και οι παίκτες του Παναθηναϊκού απομάκρυναν πριν η μπάλα φύγει κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 62’. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Αράο έπιασε την κεφαλιά πριν ο Χριστογεώργος μπλοκάρει, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ.

«Έσβησε» το ματς, μεγάλο «πράσινο» διπλό

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η κούραση έκανε την εμφάνισή της, στους παίκτες, το παιχνίδι έχασε ρυθμό, με κερδισμένους τους «πράσινους». Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, που έδωσε βαθμολογική… ανάσα!

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος-Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78’ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (68’ Μπάκιτς)-Καραχάλιος, Φούντας (68’ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια-Γιούνγκ (78’ Σαλσέντο)

Στον πάγκο για τον ΟΦΗ: Ναούμοφ, Μαρινάκη, Ριέρα, Σαλσέδο, Σίλβα, Αποστολάκη, Κουτεντάκη, Μπάκιτς, Αμπάντα

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς – Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Μπακασέτας (79’ Ουναΐ) – Τετέ (89’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (61’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας)

Στον πάγκο οι Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ζέκα

 

Εκτός αποστολής με ΟΦΗ λόγω αδυναμίας και ζαλάδας ο Σπόραρ

Previous article

Συγκινημένος ο Αλόνσο: «Ήταν 10 μέρες πολύ δύσκολες για εμάς – Αφιερωμένη στον Τζορτζ η νίκη μας»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.