0

Η κίνηση που πάει να γεφυρώσει το χάσμα

Μία διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη υπόθεση. Κυρίως, γιατί πολύ συχνά αφορά δύο μέρη που αξιολογούν διαφορετικά μία κατάσταση.

Κι όταν δημιουργείται ένα αγεφύρωτο χάσμα, κάποιες φορές βγαίνουν στην επιφάνεια παλιές πληγές από το παρελθόν που δημιουργούν κόντρες, νεύρα και τσακωμούς.

Χάσμα

Οι πρώτες κουβέντες του Παναθηναϊκού για την ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Βαγιαννίδη, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2025, δεν πήγαν καλά.

Οι δύο πλευρές είχαν μεγάλη απόσταση και κάθε μία ένιωθε ότι έχει τα δίκια της. Το τριφύλλι πρόσφερε μία γενναία αύξηση με την πρόταση ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για τέσσερα χρόνια, ωστόσο ο διεθνής Έλληνας αμυντικός πίστευε ότι είναι ριγμένος.

Όχι γιατί εδώ και χρόνια παίζει με… 100 χιλιάρικα το χρόνο και βλέπει γύρω του συμπαίκτες με μισθούς άνω του εκατομμυρίου, αλλά γιατί το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός είχε πει όχι σε προτάσεις ομάδων, όπως η Μποταφόγκο που του προσέφεραν συμβόλαιο με δεκαπλάσιες αποδοχές σε σχέση με τις σημερινές του.

Το κακό προηγούμενο

Αυτό έφερε μία παγωμάρα στις σχέσεις των δύο πλευρών και μία αντιμετώπιση που δεν ήταν και τόσο ψύχραιμη. Έχοντας το παράδειγμα της περασμένης χρονιάς με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο Παναθηναϊκός επέλεξε να βάλει στον πάγο τον «Βάγια»,, ο οποίος μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου με την ΑΕΚ εξαφανίστηκε από τις αποστολές, παρότι δεν υπήρχε κάποιος ιατρικός λόγος.

Το επιβεβαίωσε και ο Ντιέγκο Αλόνσο, μιλώντας για επιλογή της διοίκησης, με το τριφύλλι να στερείται έναν πολύτιμο παίκτη του, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αποτελούσε και βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας.

Νερό στο κρασί

Κι εκεί που όλα έδειχναν απόλυτο αδιέξοδο ανάμεσα στις δύο πλευρές ήρθε μία διάθεση για να γεφυρωθεί το χάσμα. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι αποφάσισε να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του.

Να κάνει μία κίνηση καλής θέλησης, θέλοντας να δείξει ότι έχει διάθεση να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης επιστρέφει στην αποστολή του Παναθηναϊκού για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ και γίνεται ξανά διαθέσιμος στα χέρια του Ντιέγκο Αλόνσο.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον; Μπορεί πολλά, αλλά μπορεί και τίποτα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως θέλει να ρίξει γέφυρες προς την πλευρά του 22χρονου αμυντικού, αλλά μία διαπραγμάτευση είναι πρώτιστα business.

Έχει πέραση, αλλά…

Ο Βαγιαννίδης έχει μεγάλη πέραση τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά και το ξέρει καλά.

Η Μπράγκα σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και παρότι δεν μπορεί να φτάσει στα χρήματα που προσδοκά η πλευρά του Έλληνα αμυντικού, είναι μία ομάδα που παραδοσιακά αποτελεί σκαλοπάτι στην καριέρα πολλών παικτών.

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι δύο ομάδες που παρακολουθούν διακριτικά και με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ενώ πέραση υπάρχει για τον «Βάγια» και στην γερμανική αγορά, όπου τα προσόντα του εκτιμώνται ιδιαίτερα.

Ωστόσο, αν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει με μία βελτιωμένη πρόταση, έχει μεγάλη τύχη να αποσπάσει την υπογραφή του.

Άλλωστε, ο Βαγιαννίδης είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών του, είναι δεμένος με τον σύλλογο, απλώς δείχνει να αποζητά την έμπρακτη επιβεβαίωση της αξίας του και από την άλλη πλευρά.

Και συνήθως, τέτοιες κινήσεις προσέγγισης είναι αρχή για μία κουβέντα σε καλύτερο κλίμα και με άλλα δεδομένα…

Παράδειγμα επαγγελματία ο Ρούμπεν Πέρεθ

Previous article

Μήνυμα Αλόνσο στους παίκτες ΠΑΟ – “Νίκη για τον Μπάλντοκ”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.