0

Ο Ντιέγκο Αλόνσο σπάει το κεφάλι του για να βρει τον αντικαταστάτη του Φώτη Ιωαννίδη…

Στο ποδόσφαιρο είναι πάντα έτσι. Η λύπη και η δυστυχία κάποιου δημιουργεί την ευκαιρία για κάποιον άλλον. Κάποιος τραυματισμός, πάντα φέρνει στην επιφάνεια κάποιον άλλον. Κάποιο κακό σερί αποτελεσμάτων, κάποια περίοδος ντεφορμαρίσματος πάντα δίνει το περιθώριο για δοκιμές, για αλλαγές, για νέα πρόσωπα.

Δεν τον θέλει…

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο Φώτης Ιωαννίδης δεν θα έβγαινε από την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ούτε με… προεδρικό διάταγμα. Φέτος όμως δεν είναι η χρονιά του. Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο σε φιλικό παιχνίδι της Εθνικής στην Γερμανία που δεν του επέτρεψε να κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία ήρθε μία θλάση στους προσαγωγούς να τον θέσει εκτός μάχης για περίπου έναν μήνα.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ή να αναλύσουμε πόσο σημαντικός είναι ο Έλληνας επιθετικός για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Φώτης είναι ο αρχηγός, ο ηγέτης, ο καλύτερος και ο πιο επιδραστικός παίκτης στο πράσινο ρόστερ.

Αυτός που μπορεί να αλλάξει με μία του ενέργεια την ροή ενός παιχνιδιού, αυτός που τραβάει όλες τις άμυνες, αυτός που τρώει όλο το ξύλο, αλλά και αυτός που προκαλεί φόβο, απλώς και μόνο με την παρουσία του.

Αλλαγή πλάνου

Φέτος, δεν είναι το ίδιο παραγωγικός, όπως πέρσι, παίζει μεγάλο ρόλο η αλλαγή στο στιλ παιχνιδιού του τριφυλλιού με τον Ντιέγκο Αλόνσο, όμως ακόμα και έτσι είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς μπροστά.

Η απουσία του από τις αναμετρήσεις με ΟΦΗ, Τσέλσι (και βλέπουμε) υποχρεώνει τον Ουρουγουανό τεχνικό να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ σε ρόλο βασικού, ωστόσο πολύ σύντομα (ίσως και αναίτια) ο Σουηδός βρέθηκε από πρώτη λύση, να γίνεται τρίτος στην ιεραρχία και σε πολλά ματς να μένει εκτός αποστολής.

Η λογική λύση είναι ο Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός έχει περάσει φέτος από χίλια κύματα. Έφτασε με το 1,5 πόδι εκτός Παναθηναϊκού, έφτασε να βάζει νικητήρια γκολ και να μην τα πανηγυρίζει, είναι σε μία πολύ πολύπλοκη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

Ακόμα και στο πρόσφατα παιχνίδι της Σλοβενίας στο Καζακστάν, είχε μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία σχεδόν σε κενή εστία, δείχνοντας ότι αυτή τη στιγμή έχει μπλοκάρει.

Παράδοση στην Κρήτη

Ωστόσο, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση αυτή τη στιγμή για το τριφύλλι. Ο Σλοβένος καλείται να ξεμπλοκάρει άμεσα, αφού δύσκολα στο μέλλον θα βρει ανάλογη ευκαιρία, αν την αφήσει αναξιοποίητη κι αυτή.

Ο Σπόραρ έχει εξαιρετική παράδοση στο Γεντί Κουλέ, όπου έχει σκοράρει απέναντι στον ΟΦΗ, τόσο στο 0-2 πρόπερσι, όσο και στο 2-2 πέρσι και λογικά θα επωμιστεί το επιθετικό βάρος, σε μία αναμέτρηση όπου ο Παναθηναϊκός δεν έχει το παραμικρό περιθώριο απωλειών, αν δεν θέλει να αποχαιρετίσει πρόωρα την υπόθεση τίτλος.

Ο Σλοβένος οφείλει να κλείσει τα αυτιά του, να αδειάσει το μυαλό του και να μπει μέσα με ποδοσφαιρικό εγωισμό για να αποδείξει την αξία του, άλλος δρόμος δεν υπάρχει για τον ίδιο, αν θέλει να γυρίσει την κατάσταση…

Πέρεθ: «Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό και να έχω άλλη μια ευκαιρία!»

Previous article

Η Μπαλωμένου αντί του Μπουτσικάρη αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.