0

Η πρώτη φετινή ήττα του Επτάστερου στην Ευρωλίγκα δεν ήρθε τυχαία ούτε έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.

Όποιος είχε δει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο άδειο «Παλατάκι» μπορούσε να καταλάβει ότι στο Παρίσι δεν θα ήταν «βόλτα στο Σηκουανά» για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Το περασμένο Σάββατο χρειάστηκαν για να νικήσουν την ιδιοφυία του Κέντρικ Ναν ο οποίος σκόραρε 27 πόντους έχοντας μόνο ένα (!) χαμένο σουτ! Εκείνο το απόγευμα ο Κώστας Σλούκας είχε «0 στα 7» τρίποντα! Λες και το καλάθι είχε γίνει ξαφνικά δαχτυλήθρα για τον μεγάλο γκαρντ που έκρινε πέρυσι τον τίτλο στην Ευρώπη.

Η Παρί, ως ομάδα Ευρωλίγκας έστω και νέα, ήταν προφανές ότι θα ανέβαζε πολύ τον πήχη δυσκολίας για τον Παναθηναϊκό. Με τον ενθουσιασμό των παικτών που θέλουν να φανούν στην κορυφαία μπασκετική πασαρέλα της ηπείρου, με το κοινό που διψούσε για νίκη επί του πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και με τον Επτάστερο που της το έκανε «πιο εύκολο».

Ούτε στο Παρίσι ο Παναθηναϊκός «είχε» τον Κώστα Σλούκα. Στα 14,5 λεπτά που αγωνίστηκε σκόραρε μόλις δύο πόντους κι αυτούς με βολές. Δεν είναι μόνο το σκορ ή η δημιουργία που «απουσιάζουν» από τους πρωταθλητές όταν ο Σλούκας δεν είναι καλά. Είναι η αύρα που τους λείπει. Αυτή η αύρα που ο Σλούκας διαθέτει τη μοναδικότητα να μεταφέρει στους υπόλοιπους. Οδηγός, πραγματικός, τους παίρνει από το χέρι και με εκείνον μπροστάρη βγάζουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.

Κι ο Σλούκας, όμως, άνθρωπος είναι, όχι μηχανή. Πέρασε δύσκολο καλοκαίρι με τον τραυματισμό του, έπειτα από μία πολύ απαιτητική σεζόν, πλησιάζει στα 35 οπότε χρειάζεται κάθε φορά περισσότερο χρόνο να φτάσει στα στάνταρς του.  Με δυο λόγια δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι περνάει το «κακό του φεγγάρι».

Το θέμα είναι τι κάνει ο Παναθηναϊκός όσο ο Σλούκας δεν είναι… Σλούκας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία: πρέπει οι άλλοι σπουδαίοι παίκτες, με ηγετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, να βγουν μπροστά. Ειδικά οι περιφερειακοί στο σκορ και στη δημιουργία. Να αναπληρώσουν όσα δεν δίνει αυτό το χρονικό διάστημα ο αρχηγός. Να γίνουν εκείνοι μπροστάρηδες. Ο Ναν το έπραξε με τον ΠΑΟΚ αλλά η Ευρωλίγκα έχει εντελώς διαφορετικό πήχη δυσκολίας. Στο Παρίσι ο σπουδαίος Αμερικανός παρά τους 16 πόντους δεν ήταν στα επίπεδα της κλάσης του.

Επαναλαμβάνω ότι ο Σλούκας είναι άνθρωπος. Οπότε έχει κάθε δικαίωμα για μια περίοδο «εκτός φόρμας». Είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει. Και θα ξαναγίνει ο σημαιοφόρος της ομάδας του. Μέχρι τότε όμως ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει πολλά από αρκετούς ώστε να αναπληρώσει αυτά που «χάνονται». Διαφορετικά θα βρει μπροστά του κι άλλες «Παρί». Δηλαδή ομάδες που υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να της κερδίζει μέσα-έξω. Διαφορετικά ήττες του φθινοπώρου μπορεί να κοστίσουν την άνοιξη.

Το παιχνίδι στη Μαδρίτη δεν ανήκει, φυσικά, σε αυτή τη «συνθήκη». Η εκτός έδρας μάχη με τη Ρεάλ ξεκινάει, κάθε φορά, από «άσο» ακόμη κι όταν αυτή δεν είναι «στα καλά της». Εάν έρθει «διπλό», όπως συνέβη πέρυσι, είναι βατήρας απογείωσης. Οτιδήποτε άλλο ανήκει στα «προβλεπόμενα». Για να είμαστε ρεαλιστές…

Πηγή: sdna.gr

Οι Σέλτικς απορρίπτουν το «αίτημα» του Παναθηναϊκού: «Δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία – Δεν νομίζουμε να γίνει τέτοιο ματς»!

Previous article

Καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των οπαδών της από την περιφέρεια για το ματς με την Τσέλσι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.