0

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που θέλει ο Ντιέγκο Aλόνσο, ενώ υπάρχουν και κάποιοι τομείς στους οποίους η ομάδα δείχνει εντελώς αδούλευτη, κάτι που δημιουργεί προβληματισμό μιας και βρισκόμαστε ήδη στον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, το «Τριφύλλι» αδυνατεί μέχρι τώρα να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις, αφού το μοναδικό γκολ που έχει πετύχει… άμεσα από αυτές είναι το πρώτο του γκολ κόντρα στην Athens Kallithea, όταν μετά από κόρνερ του Τετέ ο Γεντβάι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζούρισιτς την δεύτερη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Αν εξαιρέσουμε αυτή την φάση, οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει 36 κόρνερ στην Stoiximan Super League και άλλα 31 στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, δίχως να βρουν από αυτά κάποιο γκολ. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα φάουλ, με 120 κερδισμένα στο Πρωτάθλημα και αρκετές δεκάδες στην Ευρώπη (δεν υπάρχουν στατιστικά για τα πρώτα 4 ματς), χωρίς όμως να πετύχει κανένα γκολ από αυτά!

Το δεύτερο γκολ του «Τριφυλλιού» απέναντι στην Athens Kallithea αλλά και το δεύτερο στην Βουλγαρία, κόντρα στην Μπότεφ, προήλθαν από φάσεις που ξεκίνησαν από φάουλ, όμως σε αμφότερες έχει προηγηθεί απομάκρυνση από την άμυνα και έχει αλλάξει η φάση. Έτσι, τα τέρματα αυτά δεν αποτέλεσαν προϊόν κάποιας κομπίνας ή κάποιας καλής εκτέλεσης, αλλά περισσότερο ήταν θέμα τύχης ή καλών επιλογών μετά την απομάκρυνση της αντίπαλης άμυνας.

Το γεγονός λοιπόν πως το «Τριφύλλι» δεν έχει βρει κάτι περισσότερο από γκολ σε 67 κόρνερ και πάνω από 150 φάουλ σε όλες τις διοργανώσεις δείχνει ότι η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά στα στημένα, κάτι που είναι καθαρά θέμα προπόνησης.

Το πρόβλημα φαίνεται και σε επιμέρους στατιστικά ποδοσφαιριστών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ «έγραψε» 17 γκολ κατά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ και είναι προφανές πως τα περισσότερα προήλθαν από στημένες φάσεις, αφού σε αυτές προωθούταν στην αντίπαλη περιοχή και απειλούσε. Με τον Παναθηναϊκό ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει, παρότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει και σε αυτόν τον τομέα (2 γκολ έβαλε με την φανέλα της Μίντιλαντ πέρσι).

Πάνω από 20.000 έκαναν εγγραφή στο “Club 1908”, 20% έκπτωση στα εισιτήρια!

Previous article

Η ανούσια προκατάληψη για Σπόραρ και το βασικό πρόβλημα στην επίθεση

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.