0

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από το αγαπημένο του γήπεδο, χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά έδειξε πόσο μπορεί να τον βοηθήσει το ποιοτικό βάθος που έχει στον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο που πριν λίγους μήνες σήκωσε το 7ο Ευρωπαϊκό, χωρίς ωστόσο να έχει καλή απόδοση. Σίγουρα αυτήν την εποχή καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι 100% έτοιμη, οπότε κάπου είναι και λογικό να μην έχει σταθερότητα για 40 λεπτά. Ο Αταμάν έκανε αρκετές δοκιμές, ο Σλούκας για μια ακόμα φορά ήταν καθοριστικός και ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να προσθέσει άλλη μια διάσταση στο παιχνίδι του.

Δοκιμές σε πρόσωπα και πεντάδες

Η Άλμπα είναι μια ομάδα από τις πιο αδύναμες της Λίγκας και ίσως ο Παναθηναϊκός ενδόμυχα ήξερε ότι με ελάχιστη προσπάθεια θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι. Για αυτό και στην μεγαλύτερη διάρκεια, είδαμε τους πράσινους, να μην έχουν ενέργεια, να μην είναι σκληροί στην άμυνα, να ξεχνιούνται στα ροτέισον και φυσικά να έχουν σοβαρό πρόβλημα στο ριμπάουντ. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι σε μεγάλο ποσοστό θέμα διάθεσης να παλέψεις και να βάλεις το κορμί σου και εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δεν τα πήγαν πολύ καλά. Οι παίκτες του Αταμάν πήραν μόλις τα 24 από τα 36 διαθέσιμα ριμπάουντ στην ρακέτα τους και στην επίθεση, μόλις τα 4 από τα 32 που διεκδίκησαν. Με τόσο μεγάλη διαφορά λοιπόν στις κατοχές θα περίμενε κανείς, ο Παναθηναϊκός να δυσκολευτεί όμως υπήρχε και κάτι άλλο.

Οι πράσινοι έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν μια τετράδα γκαρντ, υψηλής ποιότητας και να τους χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν πάντα καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις. Το 21/4 σε ασίστ/λάθη είναι ένα τρομερό κλάσμα, με τον Παναθηναϊκό να έχει τα λιγότερα λάθη του από τότε που ανέλαβε ο Εργκίν Αταμάν την ομάδα (το προηγούμενο ήταν 7, κόντρα στην Μακάμπι).

Ο Τούρκος προπονητής, έκανε πολλές δοκιμές, ψάχνοντας και αυτός κάποιες πεντάδες που θα του δώσουν μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του, θωρακίζοντας κάπως την άμυνα και έχοντας καλό ρυθμό στην επίθεση. Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε 15 διαφορετικές πεντάδες, τέσσερα διαφορετικά τεσσάρια (Μήτογλου, Χουάντσο, Όσμαν, Λεσόρ) και όπως είναι λογικό, κάποιες φορές υπήρχε μπλακ άουτ στην ομάδα που έδινε δικαίωμα στην Άλμπα να επανέλθει στο σκορ.

Η πολυτέλεια του Σλούκα

Η τελευταία προσπάθεια των Γερμανών, ήρθε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, που μείωσαν το σκορ στους πέντε πόντους. Εκεί ο Αταμάν χωρίς πολλές σκέψεις σήκωσε τον Κώστα Σλούκα και τον έβαλε να καθαρίσει το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να πούμε ότι μέχρι εκείνο το σημείο, ο Έλληνας γκαρντ, είχε παίξει μόλις 11 λεπτά. Οπότε μπήκε ξεκούραστος, με καθαρό μυαλό και απλά πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ομάδα του. Δύο τρίποντα, δύο βολές και μια ασίστ για ελεύθερο τρίποντο του Χουάντσο, με τον Σλούκα να έχει συνεισφορά στους 11 από τους 14 τελευταίους πόντους του Παναθηναϊκού. Συνολικά ήταν υπεύθυνος για 21 πόντους σε μόλις 16 λεπτά, τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς.

Όλα αυτά βέβαια, γιατί υπήρχε η παρουσία του Μπράουν, που μπορεί ακόμα να μην έχει ενσωματωθεί στο 100%, αλλά έχει τόση εμπειρία που μπορεί να «τρέχει» μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός με μεγάλη άνεση.

Εικόνα από το μέλλον

Έχουμε πει αρκετές φορές, ότι ένα στοιχείο που θα ήθελε ο Παναθηναϊκός να προσθέσει στο παιχνίδι του, είναι το transition, να μπορεί να βάζει εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο. Για αυτό πήρε τον Όσμαν, ένα παιδί που είναι βέλος στον αιφνιδιασμό. Ο Τούρκος θέλει ακόμα ένα μήνα για να βρεθεί στην κατάλληλη κατάσταση, όμως η παρακάτω φάση δείχνει τι θα συμβεί στο μέλλον.

via GIPHY

Ο Ολίντε σουτάρει, ο Όσμαν βλέπει ότι υπάρχουν τέσσερις παίκτες μέσα στην ρακέτα, και έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει προς την επίθεση. Ριμπάουντ, πάσα στον Μπράουν και αυτός με μια ματιά βλέπει τον Όσμαν που έχει ήδη φτάσει στην άλλη άκρη, κάνει μια πάσα εύκολη για την ποιότητα του και μπαίνει ένα άνετο καλάθι. Αυτό θέλει ο Παναθηναϊκός από τον Τούρκο, για να μπορέσει να φύγει λίγο από το αυστηρό 5 εναντίον 5 που έπαιζε πέρσι.

Μία διάσταση ακόμα στο επιθετικό παιχνίδι του, με τις επιλογές πλέον να είναι αρκετές και ιδιαίτερα ποιοτικές. Συνολικά από αυτό το παιχνίδι, κρατάει μόνο την νίκη, τα λίγα λάθη και προχωράει, καθώς η Άλμπα πραγματικά είναι να απορείς τι κάνει σε αυτήν την διοργάνωση.

 

Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το ματς στο οποίο έπαιξε… πιο κάθετα από ποτέ για φέτος

Previous article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.