0

Οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία το «τρίποντο» απέναντι στους πρωταθλητές Βοσνίας

Προερχόμενος από την ήττα με την ΑΕΚ κι έχοντας μπροστά του το «αιώνιο» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (6/10), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (22:00, Cosmote Sport 5HD) την Μπόρατς στη Μπάνια Λούκα στο πρώτο του παιχνίδι στη League Phase του Conference League.

Η εικόνα των «πρασίνων» στη Stoiximan Super League μετά από 6 αγωνιστικές δεν είναι καθόλου καλή (7η θέση με μόλις 8 βαθμούς, 6 πίσω απ’ την πρωτοπόρο ΑΕΚ) και το «πρέπει» στο σημερινό ματς με τους Βόσνιους είναι τεράστιο.

Άπαντες στο «τριφύλλι» αναγνωρίζουν και παραδέχονται πώς δεν έχουν κανένα περιθώριο για να νέα απώλεια βαθμών, ούτως ώστε να μπουν… με το δεξί στη διοργάνωση και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για να βρεθούν στην πρώτη 8άδα.

Σαφώς και ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού δεν είναι η ομάδα που τρομάζει. Το έδειξε αυτό και στις δύο αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στους προκριματικούς του Champions League του καλοκαιριού, με τον «δικέφαλο» να περνά με δύο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Δεν παύουν, πάντως, να είναι ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με μεγάλο ενθουσιασμό που αναζητά τη δική του υπέρβαση στην Ευρώπη, όπου συμμετέχει για πρώτη φορά σε φάση ομίλων.

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός, πάντως, δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα από την αντίπαλό του κι από τη στιγμή που οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο παρουσιαστούν όπως πρέπει στον αγωνιστικό χώρο, τότε οι πιθανότητές τους να φύγουν νικητές από τη Μπάνια Λούκα είναι πολύ μεγάλες και να κάνουν έτσι το πρώτο βήμα προς τα νοκ-άουτ.

Με αλλαγές ο Αλόνσο

Στο αποψινό ματς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, αναμένεται να κάνει ένα αρκετά μεγάλο ροτέισον 5-6 παικτών στην ενδεκάδα, για να να «φρεσκάρει» τη ομάδα ενόψει και του κυριακάτικου (6/10, 20:30) απόλυτου ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Σε σχέση με τους «11» που επέλεξε ο Ουρουγουανός τεχνικός στην OPAP Arena εναντίον της ΑΕΚ, το βράδυ της περασμένης Κυριακή (29/9), δεν αποκλείεται να δώσει φανέλα βασικού στους Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Τσέριν, Μπακασέτα, Πελίστρι, Μαντσίνι, οι οποίοι με τους Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο και Ιωαννίδη θα συμπληρώσουν το αρχικό σχήμα.

Στην «πράσινη» αποστολή συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά οι 19χρονοι, Νίκος Νικολετόπουλος (αμυντικός) και Αντριάνο Μπρέγκου (μέσος), αλλά και ο Μαξ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Εκτός για δεύτερο σερί ματς έμεινε ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Αναλυτικά την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα αποτελούν οι: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Μαξ, Μπάλντοκ, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Νικολετόπουλος, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Αράο, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ, Μπακασέτας, Μπρέγκου, Πελίστρι, Τετέ, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης, Γερεμέγεφ και Σπόραρ.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο 33χρονος Αζέρος Ελχίν Μασίγεφ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ελσχάντ Αμπντουλάγεφ, Παρβίν Ταλίμποφ.

Χρέη τέταρτου θα εκτελέσει ο Φαρίντ Χατζίγεφ, ενώ στο VAR ορίστηκε ο Γάλλος, Μιγιό Μπενουά, με AVAR τον Αζέρο, Ινγιλάμπ Μαμάντοφ.

Οι GMs της Euroleague προβλέπουν το back-to-back του Παναθηναϊκού

Previous article

Άλμπα – Παναθηναϊκός AKTOR 77-87: Δεν γίνεται να χάσει στο γήπεδο που θριάμβευσε!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.