0

Η επιτυχία των «πράσινων» και η σαρωτική διάθεση του ιδιοκτήτη τους, ανάγκασε συνολικά τη διοργάνωση να κάνει ένα βήμα παραπάνω που τόσο είχε ανάγκη.

Χρόνια η πλευρά του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προσωπικά, φώναζε για την Euroleague που είχε μετατρέψει σε… μαγαζάκι ο Μπερτομέου. Τελικά παρά τις τιμωρίες, παρά την ειρωνεία και τον πόλεμο που εισέπραξαν οι «πράσινοι» και φυσικά ο ιδιοκτήτης τους, η ίδια η στάση των μετόχων απέναντι στον Καταλανό δικαίωσε πλήρως την πιο επιτυχημένη ομάδα του αιώνα μας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το θέμα πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να μη μένεις στα λόγια. Μόλις λοιπόν το… τέλμα της εποχής Μπερτομέου αποτέλεσε παρελθόν, ο Παναθηναϊκός δεν σήκωσε κεφάλι απλά, αλλά γύρισε με τρόπο που… έτρεμε η γη στο πέρασμά του. Δίνοντας συνολικά άλλη δυναμική στην Euroleague συνολικά κι όχι απλά στο σύλλογό του.

Οι μεταγραφές απέκτησαν… νοστιμιά, λόγω της κίνησης του Παναθηναϊκού με τον Σλούκα. Το γήπεδο έγινε ξανά μόδα γιατί δεν υπήρχε μόνο η έδρα της Παρτιζάν ως σημείο αναφοράς. Μάλιστα επειδή το όνομα των «πράσινων» δεν συγκρίνεται με τους Σέρβους, έγιναν αναφορές παγκοσμίως και συνολικά η Euroleague αντιλήφθηκε πως μέσω του «τριφυλλιού» διαφημίζεται απίστευτα και η ίδια. Κλασικό παράδειγμα η ανάρτηση του Ντόντσιτς απ’ το Game 5 με την Μακάμπι και η ερώτηση που έγινε από Αμερικανό δημοσιογράφο στον Σλοβένο για να απαντήσει πως η καλύτερη έδρα που έχει αγωνιστεί είναι το ΟΑΚΑ!

Την ίδια ώρα, όλο αυτό το… hype, το συνόδευε μια εξαιρετική ομάδα στο παρκέ και ένα πλάνο εξέλιξης που βοηθά συνολικά το άθλημα. Με το περίφημο experience στο ΟΑΚΑ και φυσικά τα έργα στο κλειστό που μετατρέπεται στο κορυφαίο της Ευρώπης. Καλύτερο ακόμη κι από νεόκτιστα. Οδηγώντας στη νέα εποχή με το glass floor κι όχι μόνο.

Παράλληλα, αγωνιστικά ο θρίαμβος με την κατάκτηση της διοργάνωσης παρότι ένα χρόνο πριν είχε τερματίσει 17ος, έκανε τον Παναθηναϊκό το παράδειγμα που όλοι θέλουν να ακολουθήσουν. Έμειναν στις άκρη λογικές πως χρειάζονται πολλά χρόνια δουλειάς για να πετύχεις. Η νέα νοοτροπία που οφείλεται στο «τριφύλλι», είναι απόκτηση δυναμικής με σημαντικές μεταγραφές, επένδυση και πίστη.

Κάπως έτσι φτάνουμε στη σεζόν 2024-25 η οποία βρίσκει τον Ολυμπιακό να έχει δυναμώσει πάρα πολύ, γιατί ακολούθησε τα χνάρια του αιώνιου. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «πιάσει» τον Παναθηναϊκό. Η Μονακό έκανε ορθολογικές κινήσεις, ψάχνοντας τον άθλο που πέτυχαν οι «πράσινοι». Η Φενέρμπαχτσε το ίδιο κάνοντας σπουδαίες μεταγραφές.

Λίγο πολύ όλα κινούνται γύρω απ’ τα κεκτημένα του Παναθηναϊκού και του τρόπου με τον οποίο πέτυχε. Κατά συνέπεια συνολικά η Euroleague απέκτησε μια εντελώς νέα νοοτροπία, αφήνοντας πίσω της τη… βαλτωμένη εποχή όπου κάθε χρόνο βλέπαμε πάνω-κάτω τα ίδια πράγματα.

Η δήλωση του Νίκολα Γιόκιτς στο SDNA, ουσιαστικά τα λέει όλα από μόνη της. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Παναθηναϊκός, ανεβάζουν και διαφημίζουν συνολικά την Euroleague. Και ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν όλες οι ομάδες τους τελευταίους μήνες, αυτό δείχνει. Ακόμη και η Παρτιζάν του τεράστιου Ομπράντοβιτς, άλλαξε σχεδόν όλο το ρόστερ. Πράγμα σπάνιο για τον κορυφαίο Σέρβο κόουτς. Αναζητώντας τι ακριβώς; Αυτό που έκανε ο Παναθηναϊκός!

Το πως θα καταλήξει η νέα σεζόν, κανείς δεν το ξέρει. Προβλέψεις σε αυτή τη διοργάνωση, δεν χωρούν. Όμως ένα είναι το σίγουρο: Αρκούσε μια σεζόν με πλάνο και δυναμική Παναθηναϊκού, για να αλλάξει επίπεδο όλη η Euroleague. Η ίδια διοργάνωση δηλαδή, που πολεμούσε τους «πράσινους» τα προηγούμενα χρόνια σε σημείο εμμονής.

 

Νικολογιάννης: «Κατόρθωμα το ότι δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός – Φανερό, πλέον, ότι υπάρχει πρόβλημα»

Previous article

Τσέριν: “Δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, μπορούμε να πάμε καλύτερα”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.