0

Η αντίστροφη μέτρηση για την σέντρα στο αθηναϊκό classico έχει αρχίσει. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει ετοιμοπόλεμος στο ντέρμπι και σε καλό κλίμα εντός των τειχών και ψάχνει το πρώτο του τρίποντο απέναντι σε ομάδα του Big 4.

H ομάδα όπως σας αποκάλυψε το monobala.gr, συνέφαγε μετά την προπόνηση της Παρασκευής, ο Αλόνσο ετοίμασε την καθιερωμένη βίντεο θεραπεία – φροντιστήριο για το ματς και οι «πράσινοι» είναι πανέτοιμοι για να χτυπήσουν το πρώτο τους διπλό στη νεότευκτη ΟΠΑΠ Αρένα, από κάθε άποψη.

Ο Αλόνσο ενδέχεται να κάνει ακόμη και 4 αλλαγές. Ουναϊ, Μπάλντοκ, Τζούρισιτς, Μαξίμοβιτς κοντράρονται στο μυαλό του Ουρουγουανού με τους Κώτσιρα, Πελίστρι, Μπακασέτα και Τσέριν για μια θέση στο βασικό σχήμα. Οι υπόλοιποι είναι σταθεροί στην ενδεκάδα Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Ίγκανσον, Γεντβάϊ, Αράο, Ιωαννίδης, Τετέ.

Το ζήτημα είναι ότι ο Αλόνσο επιλέγει πλέον όχι βάσει ΑΕΚ αλλά με ένα πακέτο αγώνων ενόψει Ευρώπης και «αιώνιου» ντέρμπι. Πρέπει να διατηρήσει τους παίκτες φρέσκους για μια κομβική τριάδα αγώνων. Κι αν στην Ευρώπη υπάρχουν κάποια περιθώρια, σαφώς στην Ευρώπη είναι πιο στενά.

Όμως έμπειρος ο Αλόνσο, δεν θέλει να ταξιδέψει με μια ήττα στις αποσκευές του στη Βοσνία και να πάει με πίεση στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα θέλει να δώσει ώθηση στην ομάδα. Ένα «διπλό» θα ανεβάσει αισθητά την ψυχολογία των παικτών, άλλωστε παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Ο κόουτς δεν επιβραβεύει μόνο την καταπληκτική εμφάνιση του Τζούρισιτς με τον Πανσερραϊκό αλλά σαν ντόμινο, προστατεύει και άλλους παίκτες, που ενδεχόμενα θα αντικατασταθούν. Για παράδειγμα ο Πελίστρι, είχε δυο αγώνες και ταξίδι για την εθνική Ουρουγουάης. Μετά έπαιξε στο…καπάκι σε Τούμπα και ΟΑΚΑ. Τώρα πρέπει να παίζει σε υψηλές στροφές σε τρία κολλητά ποδοσφαιρικά ραντεβού. Προσέχει για να έχει ο Αλόνσο.

Δεν πηγαίνει απλά για τρεις μάχες αλλά θέλει να κερδίσει τον πόλεμο. Χρειάζεται διάρκεια, εγρήγορση και φρεσκάδα, ώστε να είναι άπαντες ετοιμοπόλεμοι.

Με την ίδια λογική μπορεί πχ να μείνει στον πάγκο ο Μπακασέτας που δεν έχει χάσει ματς, Όμως την τελική απόφαση θα την πάρει ο Αλόνσο και έχει να κάνει με τον αν θέλει έναν επιθετικό Παναθηναϊκό ή πιο μαζεμένη την ομάδα. Για αυτό έναν κοφτή τύπου Μαξίμοβιτς θα χρησιμοποιήσει σίγουρα. Από εκεί και πέρα θα ποντάρει σε όσους σκοράρουν, τρέχουν αλλά και μαρκάρουν. Παιχνίδια υπάρχουν πολλά, έτσι οι ευκαιρίες περισσεύουν για όλους!

ΥΓ: Χαρμόσυνο μήνυμα αποτελεί η επιστροφή του Μάγκνουσον που θα δώσει πολύτιμες λύσεις στο κέντρο της άμυνας και την ανάπτυξη.

Η ώρα έναρξης και η τηλεοπτική μετάδοση του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Previous article

Ο Γιουρτσεβέν, ο Καλαϊτζάκης και οι πρώτες εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.