0

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προσαρμόζει το πλάνο του στις απαιτήσεις της εξόδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μόνο το πρόβλημα του Φίλιπ Μαξ, που έχει διάστρεμμα και δεν υπολογίζεται για, τουλάχιστον, το επόμενο παιχνίδι. Ο Γερμανός ακολούθησε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Την Παρασκευή (27/7) οι Πράσινοι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και ολοκλήρωσαν με τακτική.

Για τον Ουρουγουανό προπονητή έχει μεγάλη σημασία η τακτική προσαρμογή των ποδοσφαιριστών του, κόντρα σε έναν δυνατότερο αντίπαλο από τον Πανσερραϊκό. Για το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League (Κυριακή 29/9, 21:30), τα… κουκιά είναι μετρημένα για το Τριφύλλι.

Η προσέγγιση τού αμέσως προηγούμενου απαιτητικού αγώνα, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0), αποτελεί τον οδικό χάρτη για την 11άδα. Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να μην ήρθε η νίκη, όμως η εικόνα του Τριφυλλιού, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, ήταν καλή. Επομένως, λιγοστά είναι αυτά που μπορεί και επιθυμεί, πιθανότατα, να αλλάξει ο Λατινοαμερικάνος προπονητής.

Εστιάζοντας στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου ο Παναθηναϊκός δέχεται εύκολα άμεσες αντεπιθέσεις στο αμυντικό transition, μία είναι η κυρίως αλλαγή που φαίνεται ότι μπορεί να φέρει διόρθωση των πραγμάτων. Η ποικιλία στο παιχνίδι του Αζεντίν Ουναΐ και οι καλύτερες επιστροφές του, τον καθιστούν φαβορί αντί του Τάσου Μπακασέτα.

Σε μία τακτική προσέγγιση, σίγουρα, πιο ορθολογική αναλογικά με τις απαιτήσεις του ματς. Από εκεί και πέρα, ο άξονας αναμένεται να έχει τον Αράο και τον Μαξίμοβιτς. Εύλογα μπορεί να θεωρηθεί ως καλό timing, το ανέβασμα του Άνταμ Τσέριν στο αρχικό σχήμα. Επέκτεινε τη συνεργασία του, χρησιμοποιείται ως αλλαγή εσχάτως και είναι διψασμένος να παίξει και πιο ξεκούραστος. Και σίγουρα με καλύτερη ψυχολογία, μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του.

Όμως, ο Σέρβος παραμένει φαβορί. Με δεδομένο ότι η επιθετική τριπλέτα Τετέ, Ιωαννίδης, Πελίστρι δεν αλλάζει, αν προκύψει κάποια έξτρα διαφοροποίηση θα είναι στην άμυνα. Όχι στο κέντρο άμυνας. Αριστερά, μετά τον τραυματισμό του Μαξ, δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος μπακ στην πλευρά. Επομένως, η συζήτηση γίνεται για δεξιά.

Ο Βαγιαννίδης έχει θέση βασικού στα πρόσφατα παιχνίδια. Με τον Πανσερραϊκό έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω ενός μικροτραυματισμού, με τον Τζορτζ Μπάλντοκ να μπαίνει σε ένα σημείο που το ματς παιζόταν… Στο 68’ με το σκορ στο 1-1, πριν αναλάβει δράση ο Τζούριτσιτς και διαμορφώσει το τελικό 3-1 κόντρα στους Σερραίους.

Ο διεθνής με την Εθνική Ελλάδας τα πήγε καλά. Ανεβάζει ρυθμό, μετά τον τραυματισμό του (γενικά, μέσα στο 2024, έχει ταλαιπωρηθεί από πολλά μυικά θέματα), και αναζητά τη δική του ευκαιρία. Αμυντικά είναι σε καλύτερο επίπεδο από τον Βαγιαννίδη. Οπότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει την υποψία αλλαγής στο αρχικό σχήμα. Φαβορί, πάντως, παραμένει ο 23χρονος Έλληνας δεξιός μπακ.

Αταμάν: «Ευχαριστώ τον Γιαννακόπουλο – Είδα το πάθος που έχουν οι Έλληνες για το μπάσκετ»

Previous article

Κράτησε έναν σημαντικό παίκτη, έστειλε μήνυμα στην αγορά ο Παναθηναϊκός με Τσέριν- Θέλει 7 βαθμούς στα 3 ματς

Next article

You may also like