0

Η αχαρακτήριστη κίνηση της διοίκησης του Ολυμπιακού, αλλά και η τεράστια διαφορά των δύο… κόσμων!

Πλέον το τι θα γράψει, τι θα πει και τι θα σχολιάσει ο καθένας από εμάς, είτε περιβάλλεται από «πράσινα», είτε από «ερυθρόλευκα» συναισθήματα πάει… περίπατο.

Πλέον, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Και μάλιστα με αποδείξεις. Ατράνταχτες. Χειροπιαστές.

Πολλές φορές στο παρελθόν η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει προβεί σε κινήσεις και δηλώσεις που έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις. Οι περισσότερες εκ των οποίων θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν πως έχουν γίνει πάνω στην… τρέλα ενός αγώνα, πάνω στην τρέλα ενός αποτελέσματος, πάνω στην τρέλα μιας επιτυχίας, ή μιας αποτυχίας.

Όπως συμβαίνει και στους παίκτες, αλλά και στους προπονητές όταν οι παλμοί είναι στο… κόκκινο, πολλά πράγματα μπορούν να δικαιολογηθούν. Το ίδιο και στη διοίκηση μιας ομάδας.

Όμως, υπάρχουν και όρια. Και αυτή τη φορά η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός τα ξεπέρασε. Το έγγραφο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, το οποίο «έφυγε» από τους αδελφούς Αγγελόπουλους και είχε ως στόχο το να μην μπορέσει να παρευρεθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε μια μοναδική, ανεπανάληπτη εκδήλωση που είχε ως σκοπό να τιμηθεί ο πατέρας του (για όσα προσέφερε στον ελληνικό αθλητισμό) ξεπερνάει κάθε όριο. Και αποδεικνύει τους πραγματικούς σκοπούς των αδελφών Αγγελόπουλων. Των ανθρώπων που θέλουν να αναφέρονται ως… τα καλά παιδιά του μπάσκετ.

Οι μάσκες έπεσαν. Ξανά. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος αποδεικνύουν στην πράξη και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο το μεγάλο «κόλλημα» που έχουν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Παναθηναϊκό.

Σε μεγάλο βαθμό είναι κατανοητό. Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται στο διοικητικό «τιμόνι» της ΚΑΕ ο Παναθηναϊκός κάνει… περιπάτους και πανηγυρίζει τον έναν τίτλο μετά τον άλλον, είναι απόλυτα φυσιολογικό να τους… τσιτώνει. Αλλά το φυσιολογικό θα ήταν να τους τσιτώσει σε αθλητικό επίπεδο. Σε επίπεδο εγωισμού. Και να αντιδράσουν όπως αντέδρασαν το φετινό καλοκαίρι. Να αφήσουν στην άκρη τα… δόγματα του προπονητή τους, να αλλάξουν τακτική, να βάλουν λεφτά για να πάρουν σπουδαίους παίκτες και να προσπαθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Πόσο… λίγο είναι, από ανθρώπινης άποψης, να προσπαθείς (χωρίς να σου πέφτει λόγος) να απαγορεύσεις την είσοδο σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο event εδώ και δεκάδες χρόνια για να τιμήσει τον πατέρα του; Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε την απάντηση.

Πάμε και παρακάτω…

Καλλιμάρμαρο. Και τι δεν ακούσαμε και τι δεν διαβάσαμε. Ένα τεράστιο event, ένα μαγικό βράδυ, μια ιστορική εκδήλωση που διαφήμισε δωρεάν (για τη χώρα) την Ελλάδα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Παγκόσμια ειδησιογραφικά sites «έπαιξαν» την είδηση του «6ου Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος» προβάλλοντας σε όλη την Υφήλιο πως οι Έλληνες μπορούν να κάνουν… θαύματα. Γιατί αυτό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου ήταν ένα μικρό… θαύμα. Από όλες τις απόψεις.

Και όμως στην… Ελλαδίτσα μας κάποιοι προσπάθησαν να βγάλουν και πάλι το κόμπλεξ τους. Και αυτή είναι η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ του Παναθηναϊκού. Όλα τα αστεία που γράφονται και λέγονται. Αν είχε 40.000 και όχι 50.000 κόσμο. Αν δεν είχε κόσμο πίσω από το stage όπου δεν είχαν βγει εισιτήρια. Αν ο Παπακωνσταντίνου είχε περισσότερο κόσμο στη συναυλία του. Αν φύσαγε και δεν έμπαιναν τα σουτ… Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα συμπλεγμάτων δεκαετιών. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Η τεράστια προσωπικότητα του Αταμάν

Και μέσα σε όλα είχαμε και τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν με τις οποίες αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά στην πράξη η τεράστια προσωπικότητα του Τούρκου τεχνικού. Ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης κλήθηκε να σχολιάσει τη μεταγραφή του Λούκα Βιλντόζα στον Ολυμπιακό με τον Τούρκο να παραδίδει… μαθήματα.

«Ο Βιλντόζα είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης με πολύ μεγάλη προοπτική. Εγώ δεν κατάφερα να του βρω ρόλο στην ομάδα. Είναι περισσότερο «2» και εμείς θέλαμε έναν παίκτη στο «1» για να μπορεί να παίζει στη θέση του Σλούκα. Στο πλάνο που είχα στο μυαλό μου δεν ταίριαζε. Δεν ταίριαζε στο στυλ που ήθελα να δώσω στην ομάδα και όταν είδαμε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες αποφασίσαμε να τον αφήσουμε ελεύθερο».

Ξεκάθαρα πράγματα. Μπασκετική ανάλυση και τα καλύτερα λόγια για τις δυνατότητες του. Όπως ακριβώς είχε κάνει και στην περίπτωση του Όλεγκ Μπαλτσερόφκσι. Εκείνο το απόγευμα, στην προετοιμασία της ομάδας, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να τον αφήσει ελεύθερο για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Τότε που είχε θυμηθεί τα λάθη που είχε κάνει στο παρελθόν με παίκτες που είχε αφήσει να φύουν από ομάδες που προπονούσε και στο μέλλον τον διέψευσαν με την πορεία τους. Και χωρίς κανένα ίχνος κομπλεξισμού, το ίδιο ευχήθηκε μπροστά σε όλους και για τον Πολωνό.

ΥΓ: Και για να μην ξεχνιόμαστε. Οι άνθρωποι που έκαναν αυτό τον «πόλεμο» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR στη μεγάλη βραδιά. Και αυτό λέει πολλά περισσότερα. Και για τις δύο πλευρές.

Το account των Ολυμπιακών Αγώνων με 12,4 εκατ followers διαφημίζει Παναθηναϊκό και Ελλάδα: «Επικό»! (vid)

Previous article

Ουναΐ: «Θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.