0

Η νίκη επί του Πανσερραϊκού ήταν ζωτικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό, αφού οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα προκαλούσε νέους τριγμούς και θα άφηνε την ομάδα αρκετά μακριά από την κορυφή. Ωστόσο, το τρίποντο σε συνδυασμό με την ισοπαλία στην Τούμπα την προηγούμενη εβδομάδα δίνει στους «πράσινους» την απαραίτητη ηρεμία, ώστε να προετοιμαστούν για την «καυτή» εβδομάδα με ΑΕΚ, Μπόρατς Μπάνια Λούκα και Ολυμπιακό.

Το μεγαλύτερο κέρδος του «Τριφυλλιού» από το προχθεσινό απόγευμα είναι η εμφάνιση του Αζεντίν Ουναΐ, που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και κατάφερε να ξεχωρίσει στην μεσαία γραμμή και να ανεβάσει την ομάδα (για τον Τζούρισιτς τα έχουμε ξαναπεί άλλωστε). Ο Μαροκινός προστίθεται στις εξαιρετικές μονάδες που έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά είναι πλήρης και με παίκτες ποιοτικότατους και ικανότατους.

Αράο, Ουναΐ, Μπακασέτας, Τσέριν, Τζούρισιτς, Μαξίμοβιτς, Τετέ, Πελίστρι, Μαντσίνι, Ιωαννίδης είναι παίκτες υψηλού επιπέδου και άπαντες έχουν στο ξεκίνημα της σεζόν παιχνίδια που το αποδεικνύουν. Δουλειά του Ντιέγκο Αλόνσο ωστόσο είναι να καταφέρει πλέον τις μονάδες αυτές να τις κάνει ομάδα. Γιατί καλώς ή κακώς, ο Παναθηναϊκός έως τώρα έχει βασιστεί περισσότερο στην ατομική ποιότητα και τις εμπνεύσεις των ποδοσφαιριστών του και λιγότερο στην ομαδική λειτουργία.

Όσο περνάει ο καιρός όμως, ειδικά τώρα που δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και το «Τριφύλλι» δουλεύει πλήρες, θα πρέπει η εικόνα της ομάδας να βελτιώνεται. Είναι προφανές πως αυτοί οι παίκτες, όταν θα υπάρχει και το κατάλληλο αγωνιστικό πλάνο, θα αποδώσουν ακόμα καλύτερα. Όταν ο Ιωαννίδης θα τροφοδοτηθεί όπως πρέπει, όταν ο Μπακασέτας θα βρει τον ρόλο που του ταιριάζει, όταν οι Τετέ και Πελίστρι βρουν χώρους, όταν ο Ουναΐ μάθει καλά τους συμπαίκτες του, τότε οι «πράσινοι» θα δείξουν ακόμα καλύτερο πρόσωπο.

Κι αυτό είναι το στοίχημα του Ουρουγουανού τεχνικού. Διαθέτει ένα ισχυρό ρόστερ, έχει παίκτες με προσωπικότητα που έχουν κερδίσει παιχνίδια φέτος και καλείται να το «δέσει» και να πάρει το μάξιμουμ από αυτό. Οι «γκέλες» του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ τις τελευταίες αγωνιστικές έδειξαν πως δεν ήταν μόνο ο Παναθηναϊκός ανέτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν (ενώ μάλιστα είναι και ο μόνος που άλλαξε προπονητή). Τα ντέρμπι που έρχονται είναι ένα πολύ δυνατό «τεστ» για προπονητή και ομάδα.

Μένει να φανεί τι βαθμό θα πάρουν…

Το όραμα Γιαννακόπουλου: Αγώνας μπάσκετ στο ανοιχτό ΟΑΚΑ με 80.000 κόσμο!

Previous article

Το account των Ολυμπιακών Αγώνων με 12,4 εκατ followers διαφημίζει Παναθηναϊκό και Ελλάδα: «Επικό»! (vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.