0

Σε ένα ιστορικό φιλικό που θα μείνει στην ιστορία για πάντα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ανέτοιμος και ηττήθηκε εύκολα από την Παρτίζαν με 75-64. Περισσότεροι από 40.000 φίλοι του τριφυλλιού δημιούργησαν εκκωφαντική ατμόσφαιρα, κάνοντας “καταπράσινο” το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σε ένα σκηνικό που θα χαραχτεί στην μνήμη όλων των Παναθηναϊκών.

Στα αγωνιστικά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην αναμέτρηση, την στιγμή που η αστοχία από τα 6.75μ. (3/23τρ) επηρέαζε τους παίκτες των “πρασίνων”. Από την αντίπερα όχθη η Σερβική ομάδα άφησε καλές εντυπώσεις δείχνοντας ότι θα πρωταγωνιστήσει τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα και οι απουσίες έπαιξαν κομβικό ρόλο στην αναμέτρηση, με το Λορέντσο Μπράουν να μην αγωνίζεται λεπτό λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, ενώ Λεσόρ και Σλούκας πήραν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής.

Χωρίς ρυθμό και άστοχος ο Παναθηναϊκός, πήρε προβάδισμα η Παρτίζαν

Νωχελικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να μένουν χωρίς σκορ για περισσότερο από 3’ στην πρώτη περίοδο, την ίδια στιγμή που η Παρτίζαν δεν μπορούσε να βρει σκορ (0-2 στο 3’). Ο Λεσόρ έφτασε γρήγορα τα τρία φάουλ στο 4’, με την σερβική ομάδα να παίρνει αέρα 6 πόντων (0-6 στο 5’). Ο Παπαπέτρου έσπασε το ρόδι για το 2-6, με τον Τζόουνς να κυριαρχεί στην ρακέτα γράφοντας το 2-8 στο 5’, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει βρει ρυθμό στην αναμέτρηση. Ο Ουάσινγκτον σημείωσε το πρώτο τρίποντο της σερβικής ομάδας (5-11 στο 8’), με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να μεγαλώνουν το προβάδισμα τους στο +9 (6-15 στο 9’), με τους «πράσινους» να είναι αρκετά άστοχοι.

Τα τρίποντα πλήγωναν τους «πράσινους» που δεν έβρισκαν ρυθμό, διψήφια διαφορά για την σερβική ομάδα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Γιούρτσεβεν χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ, με τον Αταμάν να ρίχνει στο παρκέ τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Ο ρυθμός παρέμενε χαμηλός, με την αστοχία και από τις δυο πλευρές να κυριαρχεί, την στιγμή που η Παρτίζαν διατηρούσε μια διαφορά 8 πόντων (10-18 στο 13’ – 12-20 στο 14’). Το Τριφύλλι μείωσε με τον Γκραντ στους 5 πόντους (21-26 στο 17’), ωστόσο η σερβική ομάδα με τον Ποκουσέφσκι να δίνει ενέργεια και στις δυο πλευρές του παρκέ έστειλε και πάλι την διαφορά στο +9 (21-30 στο 18’), την ώρα που οι παίκτες του Αταμάν μετρούσαν 0/10τρ!. Ο Ναν σημείωσε το πρώτο «πράσινο» σουτ έξω από τα 6.75μ. (1/11τρ.), με την ομάδα του Βελιγραδίου να δίνει για πρώτη φορά διψήφια τιμή στο προβάδισμα της (+12, 24-36 στο 19’) και τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 27-36 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Μείωσε ο Παναθηναϊκός, αλλά του στοίχιζαν τα κενά διαστήματα, με την Παρτίζαν να διατηρεί την διψήφια διαφορά της

Πιο γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν εκατέρωθεν για το 31-40 στο 23’. Η Παρτίζαν με τον Ποκουσέφσκι να είναι ο καλύτερος παίκτης του παρκέ διατηρούσε την διαφορά της σε διψήφια τιμή (+11, 31-42 στο 26’), με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά με ένα γρήγορο σερί 6-0 για το 37-42. Τα άστοχα τρίποντα δεν βοηθούσαν τους «πράσινους» να μειώσουν περισσότερο την διαφορά (+7, 39-46 στο 28’), με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να ελέγχουν τον ρυθμό επαναφέροντας την διαφορά στους 14π. (41-55 στο 29’).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, η Παρτίζαν ήλεγξε τον ρυθμό και πήρε εύκολα τη νίκη

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε με περισσότερη ενέργεια και στις δυο πλευρές του παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Αταμάν να χαμηλώνει το σχήμα βάζοντας στην θέση “5” τον Μήτογλου. Οι “πράσινοι” έφτασαν τα 18 λάθη, όντας επηρεασμένοι από τις αρκετές απουσίες, με την Παρτίζαν να διατηρεί με ευκολία μια ασφαλή διαφορά (+13, 52-65 στο 35′). Ο Οσμάν βρήκε τους πρώτους του πόντους με γκολ φάουλ, την στιγμή που οι δυο προπονητές βρήκαν την ευκαιρία, λόγω της μεγάλης διαφοράς, να χρησιμοποιήσουν όλους τους παίκτες που είχαν στην διάθεση τους. Ο Παπαπέτρου έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (60-69 στο 38″), με τον Παναθηναϊκό να αυξάνει την πίεση στην άμυνα του αναγκάζοντας την σερβική ομάδα σε λάθη. Ο Τζόουνς με 2/2β. έγραψε το 62-71 στο 39′ βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες για νίκη του τριφυλλιού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-8, 27-36, 57-43, 75-64

 

Μάικ Τζέιμς: Έκανε λίστα και άφησε Ναν και Λεσόρ εκτός Top-5

Previous article

Ομπράντοβιτς: “Πέρασα ίσως τα καλύτερα 13 χρόνια της ζωής μου εδώ, ιστορική βραδιά η σημερινή”

Next article

You may also like