0

Ο Βασίλης Βέργης αναλύει πως… έπεσε από τα σύννεφα στην είδηση ότι η κυρία Εύη Κουτσαυτάκη ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Επειδή δεν είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ, «τηλεοπτικός δημοσιογράφος», ομολογώ πως πριν από λίγα χρόνια δεν γνώριζα ποια ήταν η κ. Εύη Κουτσαυτάκη. Το έμαθα –ενώ εργαζόμουν τότε στον SPORTFM 94,6 και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ- όταν ανακοινώθηκε ότι παίρνει τη θέση του CEO στον όμιλο Αλαφούζου, αντικαθιστώντας τον Κώστα Κιμπουρόπουλο. Ο οποίος λίγο καιρό πριν είχε αποθεωθεί εκ των έσω καθώς –επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- είχε πάρει για τον όμιλο πρώτος την περιβόητη τηλεοπτική άδεια, με τα λιγότερα εκατομμύρια ευρώ. (Άσχετα εάν στη συνέχεια αυτή η υπόθεση εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία «φιάσκο» της συγκεκριμένης κυβέρνησης).

Από την πρώτη στιγμή αυτό που άκουγα ήταν πως επιστρέφει «η σιδηρά κυρία» στον ΣΚΑΪ. Η οποία «θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ΣΕ ΟΛΑ». Όπως κατάλαβα στην πορεία αυτό δεν αφορούσε μόνο τα Μίντια του ομίλου. Κάτι το οποίο θα ήταν απόλυτα λογικό, καθώς για αυτή τη δουλειά (επανα)προσελήφθη.

Εκείνο που άκουγα, από πόρτες και παράθυρα εντός ομίλου, ήταν ότι η κ. Κουτσαυτάκη επηρέαζε καταλυτικά τον κ. Αλαφούζο ΚΑΙ στα θέματα του Παναθηναϊκού. Οι πηγές μου έλεγαν ότι διαρκώς προσπαθούσε να τον πείσει πως «δεν είναι δυνατόν να ξοδεύει τόσα χρήματα» για την πράσινη ΠΑΕ.

Προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ: Η κυρία Κουτσαυτάκη ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΕ θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Είχε όμως καθοριστικό ρόλο ως η κορυφαία συνεργάτιδα, ΣΕ ΟΛΑ, του κυρίου Αλαφούζου στις αποφάσεις του. Προφανώς στα Μιντιακά. Τον βαθμό επηρεασμού στα ποδοσφαιρικά δεν τον γνωρίζω. Σίγουρα δεν μπορώ να τον αποδείξω.

Από την πρώτη στιγμή που (επαν)εμφανίστηκε στο Φάληρο η κ. Κουτσαυτάκη, τελείωσε η «επιθετική πολιτική» Αλαφούζου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως είχε εκφραστεί από την ώρα που εκείνος ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και μέρα με τη μέρα, ξεκίνησε η «αποψίλωση» – απομάκρυνση αρκετών στελεχών-δημοσιογράφων οι οποίοι είχαν.. τολμήσει να μιλούν για την περιβόητη «κάθαρση» στο ποδόσφαιρο.

Μπορεί να ήταν σύμπτωση. Όμως έφυγαν ΟΛΟΙ όσοι… ενοχλούσαν. Προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αλαφούζου. Ο οποίος κάποια στιγμή, με παρέμβαση Μητσοτάκη, πορεύτηκε χέρι-χέρι για ένα (όχι μικρό) χρονικό διάστημα με τον πρώην «εχθρό του» Βαγγέλη Μαρινάκη!

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι η κ. Κουτσαυτάκη αποτέλεσε παρελθόν για τον όμιλο ΣΚΑΪ. Ω του θαύματος, στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό «έπεσαν» τα περισσότερα εκατομμύρια στη 12χρονη ιστορία Αλαφούζου. Ασύλληπτο μπάτζετ, μεγαλύτερο από ποτέ.

Και, ταυτόχρονα, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υιοθέτησε ξανά «επιθετική» πολιτική όχι μόνο για την… ΑΕΚ (όπως συνέβαινε) αλλά και για τον Ολυμπιακό! Ο Γιάννης Αλαφούζος πέρασε στην «κόντρα» κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Και υπήρξε «απάντηση» από την πλευρά του προέδρου του Ολυμπιακού.

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι η κυρία Εύη Κουτσαυτάκη –η οποία… απεχθανόταν το ποδόσφαιρο και τις «συνέπειές του» όταν ήταν στον όμιλο ΣΚΑΪ- ανέλαβε θέση διευθύνοντος συμβούλου στην ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Είναι από τις ειδήσεις που χρειάζομαι ένα… σύννεφο να ανέβω για να πέσω!

Μοναδικό σχόλιο που έχω να κάνω είναι το εξής: Α, ρε Παναθηναϊκέ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ!

ΥΓ: Για όποιο τυχόν υποκείμενο τολμήσει να με ρωτήσει «Βέργη πετάς αετό και σιωπάς για το μέγα θέμα με το πανό», τον παραπέμπω στην τελευταία σελίδα –και στην 1η- της LIVE SPORT 18/9/2024.

Μαροκινοί στον Παναθηναϊκό: Απ’ τους Ανουάρ και Αγιούμπ, στον Ουναΐ

Previous article

Με καλό καιρό το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Καλλιμάρμαρο

Next article

You may also like