0

Ο 26χρονος σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε για τις πρώτες του μέρες στο «τριφύλλι», τους στόχους της ομάδας του, αλλά και τον Τσεντί Οσμάν.

Ο Τούρκος σέντερ φάνηκε σαν έτοιμος από παλιά στα φιλικά της Κύπρου, αφού και κόντρα στην Μακάμπι ήταν ικανοποιητικός. Με την Μπάγερν ο Παναθηναϊκός κέρδισε, με την Μακάμπι έχασε:

«Θεωρώ ότι παλέψαμε με την Μακάμπι, δεν μπορούσαμε να το κάνουμε μέχρι τέλους, μας πλήγωσαν τα επιθετικά ριμπάουντ και τα πολλά λάθη και δεν είχαμε την ίδια ένταση σε σχέση με το ματς με την Μπάγερν και φάνηκε. Θα παίξουμε όμως και πάλι σύντομα μαζί τους, οπότε ανυπομονούμε για αυτό» είπε στο SDNA μετά το ματς της Δευτέρας με τους Ισραηλινούς ο πρώην παίκτης των Γιούτα Τζαζ και συνέχισε αναφερόμενος στις πρώτες του μέρες στον Παναθηναϊκό: «Όλα είναι φανταστικά, από τον προπονητή μέχρι τους παίχτες, έχουμε τα πάντα που χρειάζονται για να κάνουμε το back to back που τόσο πολύ περιμένει ο κόσμος».

Έπαιξες στο NCAA, έπαιξες στο ΝΒΑ, επέστρεψες τώρα στην Ευρώπη, πως αντιμετωπίζεις αυτή την αλλαγή; «Έχω μεγαλώσει στην Κωνσταντινούπολη, έπαιξα στην Φενέρ μέχρι τα 18 μου, οπότε έχω δει αυτό το επίπεδο, έχω παίξει σε αυτό το επίπεδο, έστω και όχι πολλά λεπτά, αλλά έχω δει τα πάντα, γνωρίζοντας πως έρχομαι και από ένα επίπεδο τόσο σκληρό όσο του NBA, νομίζω βοηθάει στο να προσαρμόζεσαι. Και όπως είπα την Κυριακή, ο Αταμάν και οι συμπαίκτες μου έκαναν απίστευτη δουλειά να με καθοδηγήσουν και νομίζω στο τέλος η σκληρή δουλειά και το ταλέντο θα φανούν».

Έχουν περάσει βέβαια πολλά χρόνια από τότε που ήσουν και πάλι στην Ευρώπη. Τότε ήσουν 18 ετών. Δεν έχουν αλλάξει πράγματα στο μπάσκετ; «Δεν είναι το μπάσκετ, είναι οι ομάδες. Οι ομάδες πάντα αλλάζουν, η χημεία αλλάζει, οι παίκτες αλλάζουν τα πάντα, οι προπονητές αλλάζουν τα πάντα και νομίζω αυτός ο συνδυασμός σου δίνει διαφορετικά αποτελέσματα κάθε φορά» είπε ο Γιούρτσεβεν, τον οποίο χαρακτηρίσαμε Mr Rebound.

Τι απάντησε; «Ναι. Πρέπει να βρω ξανά τον ρυθμό μου. Στόχος μου είναι να μη τελειώσω ούτε ένα ματς με λιγότερα από 10 ριμπάουντ. Όπως είπες είμαι ο μίστερ ριμπάουντ και είμαι συγκεντρωμένος εκεί». Ριμπάουντ, πικ εν ρολ και κάρφωμα… «Ναι το πικ εν ρολ είναι αρκετά παιχνίδι μυαλού, αλλά έχουμε πραγματικά καλούς point guards, τον Λορένζο Μπράουν, προφανώς τον Σλούκα και το κάνουμε πολλές φορές στην προπόνηση».

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να καταφέρει φέτος ο Παναθηναϊκός; «Μπορούμε να γίνουμε και πάλι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης».

Οσο για τον συμπατριώτη του Τσεντί Οσμάν, ο Γιούρτσεβεν είπε: «Ο Τσεντί είναι ένας πολύ ωραίος τύπος. Ήταν επιθετικός κόντρα στη Μακάμπι, μου άρεσε πολύ αυτό. Νομίζω η άμυνά του μας βοήθησε στην αρχή του ματς. Πιστεύω θα είναι κλειδί για την άμυνα και όπως είπα είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης και θα μας βοηθήσει πολύ».

Xωρίς προβλήματα ενόψει Πανσερραϊκού

Previous article

Τράμπα στα φιλικά του Παναθηναϊκού στην Τουρκία κόντρα σε Γαλατασαράι και Εφές

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.