0

Είτε Λανς, είτε ΠΑΟΚ, είτε Άγιαξ, η ουσία είναι μια. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το ποδοσφαιρικό λαχείο με τον Μαρτλομέϊ Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλοκαίρι το βήμα να επιμηκύνει την συνεργασία του με τον διεθνή Πολωνό τερματοφύλακα, βγάζοντας αρκετά χρήματα από τα ταμεία του, για τον (πρώην) παίκτη της Σπέτσια, προκειμένου να τον αποκτήσει. Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν βγαίνει χαμένος αλλά ο Πολωνός κίπερ βγάζει τα χρήματα της μεταγραφής του με το «καλημέρα».

Τα πρώτα δείγματα γραφής τα είχε καταθέσει ο «Ντράγκο» από το ντέρμπι στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ και ήταν άκρως θετικά. Όταν έκανε τα πέναλτι στη Λεωφόρο, να φαντάζουν σαν εκτελέσεις σε αλάνα… Η άνεση με την οποία κατέβασε «ρολά» με την μπάλα κυριολεκτικά να «καίει», επισφράγισε την έτσι και αλλιώς καλή γνώμη που είχαν οι άνθρωποι του τριφυλλιού για εκείνον. Τα υπόλοιπα λίγο έως πολύ είναι γνωστά.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ αποτέλεσε το πρώτο δυνατό πράσινο «όχι» απέναντι στο πείσμα του «δικέφαλου» να σκοράρει. Όταν ο Σβαμπ προσπάθησε από το ύψος του πέναλτι να ανοίξει με το καλημέρα το σκορ. Μια εκπληκτική επέμβαση, με αρκετά σώματα μπροστά και φουλ των αντανακλαστικών, ήταν το πρώτο σάλπισμα της αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού και της αποφασιστικότητας του, ώστε να φύγει αλώβητος από την καυτή Τούμπα.

Η απόδοση του Ντραγκόσφκι ήταν εξαιρετική. Κατέγραψε 3 αποκρούσεις σε τελικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ, 3 κλεψίματα σε αλλαγή κατοχής. Μαγικός ο αριθμός 3 και σε ό,τι αφορά τις επεμβάσεις σε σέντρες – γεμίσματα. Και 1 φάουλ υπέρ, ας το βάλουμε και αυτό στην εξίσωση, κάτι που εξασφάλισε ηρεμία, αποφασιστικότητα, στα μετόπισθεν των φιλοξενούμενων.

Ο δε Ντραγκόφσκι ενσωματώθηκε πιο αργά στην προετοιμασία από τον Γιούρι Λοντίγκιν στην Αυστρία. Επίσης έναν ικανότατο γκολκίπερ που ανήκει στους πράσινους. Ωστόσο τον προσπέρασε στα ευρωπαϊκά προκριματικά με τις εμφανίσεις του, αυξάνοντας τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Είναι… λεπτή γραμμή η θέση του τερματοφύλακα, δεν συνιστά έδαφος για ροτέσιον. Αυτή την εποχή ο Πολωνός «κέρβερος» βρίσκεται στα ντουζένια του και η θέση κάτω από τα δοκάρια είναι καπαρωμένη.

Στον Παναθηναϊκό γίνεται αρκετή συζήτηση για το μεσοεπιθετικό κομμάτι, για το οποίο θα επανέλθω. Το build up πάντως, αρχίζει από την μικρή περιοχή, περνάει στα μπακ, τα χαφ κτλ. Ωστόσο λιγότερη συζήτηση σηκώνει η θέση στον άσο, καθώς εκεί δεν έχει τον παραμικρό πονοκέφαλο ο Ουρουγουανός προπονητής.

Εάν – κατά το ποδοσφαιρικό απόφθεγμα – το στήσιμο μιας καλής ομάδας αρχίζει από τον άσο, τότε ο Ντιέγκο Αλόνσο μπορεί φέτος να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Διαθέτει δυο άκρως αξιόπιστες λύσεις. Και επουδενί δεν πρόκειται να μείνει στον… άσο στη φετινή σεζόν.

Για πρώτη φορά δουλεύει με πλήρη ομάδα ο Αλόνσο

Previous article

Έχει ποιότητα ο Παναθηναϊκός αλλά….. πρέπει να γίνει ομάδα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.