0

Ο Παναθηναϊκός αναζητά απόψε (15/9, 20:30, Novasports Prime) μία νίκη επιστροφής και αντεπίθεσης στον μεγάλο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για να διατηρήσει την επαφή του με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η κάκιστη εκκίνηση στο πρωτάθλημα, ως το πρώτο break των Εθνικών Ομάδων “σημάδεψε” τη βαθμολογία του Παναθηναϊκού, που βρέθηκε πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν στο -5 απ’ την κορυφή και χωρίς περιθώρια άλλων λαθών. Πόσω μάλλον δε, όταν ακολουθεί το αποψινό (15/9, 20:30, NOVASPORTS PRIME) μεγάλο ματς στην Τούμπα με τον περσινό πρωταθλητή ΠΑΟΚ, σε ένα απ’ τα πιο καθοριστικά turning points της σεζόν. Με τον Παναθηναϊκό να παίζει για πρώτη φορά “ρέστα” για μία νίκη αντεπίθεσης, προκειμένου να μείνει “μέσα” στην παρτίδα και στη διεκδίκηση του τίτλου και να μην χάσει εντελώς την επαφή του με την κορυφή πριν φύγει καλά-καλά ο Σεπτέμβρης.

Η διακοπή των δύο εβδομάδων, μολονότι κράτησε μακριά για 11 μέρες τους 8 διεθνείς του “τριφυλλιού” έδωσε την ευκαιρία στον Ντιέγκο Αλόνσο να δουλέψει πάνω σε αδυναμίες και την θλιβερή ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού στην πρώτη τριάδα αγώνων της Stoiximan Super League.

Διότι εάν υπήρχε κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό απ’ αυτό το -5 του “πράσινου” ξεκινήματος στη Λίγκα, αυτό ήταν η συνολική εικόνα της ομάδας, που προκάλεσε “παγωμάρα”, ιδίως στον τελευταίο αγώνα με την Καλλιθέα στο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον μπροστά του την ευκαιρία να αλλάξει και την εικόνα, και τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία στον αποψινό (15/9) μεγάλο αγώνα με τον ΠΑΟΚ, επιχειρώντας να βγάλει την εικόνα που είχε στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών αγώνων του. Απόψε ο Αλόνσο περιμένει να δει τον Παναθηναϊκό του Άμστερνταμ, την ομάδα του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με τη Λανς, το άκρως αποτελεσματικό και κυνικό σύνολο που κυριάρχησε κόντρα στην Μπότεφ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει μελετήσει πολύ με τους συνεργάτες του τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ και κατανοεί πως δεν μπορεί και δεν πρέπει να του δώσει γήπεδο και χώρο. το πλάνο του περιλαμβάνει ένα πιο “σφικτό” αγωνιστικό προσανατολισμό, με πολύ πιο κοντά τις γραμμές κι ενιαία συμπεριφορά στα μαρκαρίσματα, στις καλύψεις και στο αμυντικό transition.

Το δίδυμο στον άξονα

Αυτό τον σκοπό (θα) έχει και η ταυτόχρονη παρουσία των Γουίλιαν Αράο και Νεμάνια Μαξίμοβιτς στον άξονα της μεσαίας γραμμής για πρώτη φορά από εκκίνηση ματς, με τον νεοαποκτηθέντα Αζεντίν Ουναχί να περιμένει τη δική του κλήση, όντας σε πολύ καλή κατάσταση και με ρυθμό στα πόδια του (δεν είχε παίξει φέτος με τη Μαρσέιγ) μετά τις δύο συμμετοχές του στα τελευταία ματς της Εθνικής Μαρόκου.

Στην άμυνα ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι θα πάρει ξανά φανέλα βασικού, με τους Τιν Γεντβάι και Ίνγκι Ίνγκασον να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τον Ισλανδό να επιστρέφει στην Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

Τα ζευγάρια των μπακ

Στα άκρα της άμυνας οι πιθανότητες είναι… μοιρασμένες και δεξιά και αριστερά. Δεξιά ο Βαγιαννίδης έχει ένα μικρό προβάδισμα, αντί του Γιάννη Κώτσιρα, με τον Τζορτζ Μπάλντοκ να είναι ετοιμοπόλεμος και να επιστρέφει κι αυτός στην αποστολή. Αριστερά είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού ο Φίλιπ Μαξ, με αουτσάιντερ τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς. Στο “10” θα ξεκινήσει ο Τάσος Μπακασέτας, εκτός αν ο Αλόνσο κάνει τη… σούπερ έκπληξη και ξεκινήσει και τον Ουναχί στα χαφ, ενώ στα “φτερά” της επίθεσης ο Τετέ θα ξεκινήσει δεξιά.

Η κόπωση του Πελίστρι

Στο αριστερό άκρο είναι πιθανό να αρχίσει ο Ντάνιελ Μαντσίνι και να έρθει απ’ τον πάγκο ο Φακούντο Πελίστρι που καταπονήθηκε πάρα πολύ απ’ τα ματς της Εθνικής Ουρουγουάης (ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του πιο αργά από κάθε άλλον “πράσινο” διεθνή), αλλά και απ’ τα υπερατλαντικά ταξίδια 21 ωρών με τρεις ενδιάμεσους σταθμούς.

Στη δε κορυφή της επίθεσης, θα πάρει θέση ο Φώτης Ιωαννίδης, επίσημα πια ως πρώτος αρχηγός του Παναθηναϊκού, την 150ή εμφάνισή του με τη φανέλα των “πράσινων” σε επίσημο ματς. Στον αντίποδα εκτός αποστολής έμεινε ο Αντράζ Σπόραρ, ενώ ως εναλλακτική απ’ τον πάγκο θα έρθει ο Άλεξ Γερεμέγεφ.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (15/9) αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα συγκροτούν οι Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μπάλντοκ, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Μαξ, Ζέκα, Τσέριν, Αράο, Μαξίμοβιτς, Ουναΐ, Μπακασέτας, Πελίστρι, Τετέ, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης και Γερεμέγεφ.

Δάκρυσαν οι παίκτριες του Παναθηναϊκού με το βίντεο για την Ντουμιτρέσκου (pics)

Previous article

Η ώρα έναρξης και η τηλεοπτική μετάδοση του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.