0

Την περασμένη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε βρεθεί αρκετά πίσω στη βαθμολογία, στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Το πήρε. Πριν δύο χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει στο +8 από τη δεύτερη θέση. Το έχασε. Στα μέσα Σεπτεμβρίου 2024, ετοιμαζόμαστε για την 4 η αγωνιστική στη Super League και διαβάζουμε με σιγουριά κιόλας, πως το ματς στην Τούμπα… είναι χωρίς αύριο για το «τριφύλλι».

Δεν το συζητάμε πως είναι σημαντικό, όπως προφανώς είναι κάθε μεγάλο ματς σε μια τέτοια σεζόν. Ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός ήταν στο +5 αυτή τη στιγμή, εξίσου κρίσιμο θα το χαρακτηρίζαμε και έτσι θα το περιμέναμε. Σαφώς και δεν είναι το ιδεατό να είναι το Τριφύλλι στο -8 από την 4 η αγωνιστική (αν ηττηθεί), όμως γι’ αυτό δεν ευθύνεται ο συγκεκριμένος μεγάλος αγώνας.

Οι γκέλες με Αστέρα Τρίπολης εντός και Athens Kallithea… πάλι εντός αφού έπαιζες στη Λεωφόρο, δε θα σβηστούν με νίκη στην έδρα του ΠΑΟΚ. Πάλι εκεί θα είναι, θα τις κουβαλούν οι Πράσινοι και δεν αποκλείεται να τις πληρώσουν ακριβά στο τέλος. Γιατί τέτοιου είδους αποτελέσματα τα βρίσκεις μπροστά σου.

Το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού αυτό τον καιρό, δεν πρέπει να είναι τα τραγικά αποτελέσματα. Συγγνώμη κιόλας αλλά πώς γίνεται τη μία να δικαιολογείται η επιλογή να γίνουν σημαντικές μεταγραφές προς τα τέλη Αυγούστου και την άλλη να κρίνουμε πως τα πάντα θα… τελειώσουν σε περίπτωση ήττας στην Τούμπας; Συγκρούεται το ένα με το άλλο. Ο ίδιος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού πρέπει να γνωρίζει πρώτα απ’ όλα, πως η αρχή κάθε νέας προσπάθειας είναι δύσκολη.

Άρα η απαίτηση για το ματς στην Τούμπα, είναι η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας. Οι γκέλες μπορεί να έρθουν, το θέμα είναι να φανερώνεις τη δουλειά σου και κυρίως τη σταδιακή βελτίωσή σου. Η αγωνιστική εικόνα με την Καλλιθέα ήταν για… κλάματα. Αν
παίξει το ίδιο χάλια ο Παναθηναϊκός και κατά λάθος νικήσει τον ΠΑΟΚ, θα είναι κανείς ικανοποιημένος;

Η ανησυχία αφορά την αγωνιστική ταυτότητα που αργεί να φανερωθεί. Διότι απλά αν τη δούμε σε ένα χαμηλό ποσοστό, μαζί με την ποιότητα που πλέον υπάρχει στο ρόστερ τα δεδομένα αλλάζουν. Ειδικά τώρα, δεν υπήρχε ευρωπαϊκό ματς πριν, δεν ακολουθεί κάποιο μετά, υπήρξε διακοπή λόγω Εθνικών, άρα και χρόνος και πνευματική εικόνα προς μία κατεύθυνση υπήρξε. Αν λοιπόν και πάλι φανερωθεί ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο, εκεί θα είναι το πρόβλημα.

Καμία νίκη στην Τούμπα δεν δίνει πρωτάθλημα, καμία ήττα δεν φέρνει την καταστροφή. Και σαφώς είναι περίεργο μέσα Σεπτέμβρη με δεδομένο πως γνώριζες τη δυσκολία του εγχειρήματος, να συζητιέται σοβαρά το αν τεθεί θέμα προπονητή σε περίπτωση ήττας.
Επίσης, τί νόημα έχει να χρειάζεται να έρθει κι άλλη ήττα αν όντως κρίνουν πως τίθεται θέμα προπονητή; Αυτές είναι σκέψεις πανικού που δε φανερώνουν σοβαρότητα. Αν γίνονται φυσικά, γιατί περισσότερο στη βάση της καφενειακής συζήτησης συναντά κανείς τέτοιες αναλύσεις.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχει ένα τεράστιο πρέπει: Να δείξει ποδοσφαιρικά πως δουλεύει και βελτιώνεται. Να φανερώσει πως έστω σιγά-σιγά θα αρχίσει να παίρνει τα πολλά που μπορεί να του προσφέρει η ποιότητα του ρόστερ του. Αυτό δεν εγγυάται τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς. Όμως εγγυάται πως με συνέπεια θα διεκδικήσεις πράγματα.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει φανεί, όμως το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο προνόμιο για την ομάδα. Το ποδόσφαιρο που θα παίζει το Τριφύλλι, πρέπει να αρχίσει να εξυπηρετεί αυτά τα προσόντα, για να συμβεί και το αντίθετο: Τα ποιοτικά προσόντα να ανεβάζουν σκάλες της ομάδα.

Στην Τούμπα ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει κάτι. Το -8 θα είναι βαρύ φορτίο όσο νωρίς κι αν είναι, αλλά βρισκόμαστε μέσα Σεπτέμβρη. Απολύτως τίποτα δεν τελειώνει και απολύτως τίποτα δεν φτιάχνει σε περίπτωση νίκης αν δεν βελτιωθεί το ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα στο χορτάρι.

Πρωτίστως πρέπει να δούμε καλύτερη εικόνα της άμυνας που δούλεψε μαζί. Τον Μαξ να ανεβάζει ρυθμό επιτέλους και να πάρει το ρόλο του. Τον Μαξίμοβιτς να «δένει» πλάι στον Αράο, επειδή είναι κομβικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό. Έχει πάρα πολλά να βελτιώσει το Τριφύλλι. Η νίκη στο σημείο αυτό της σεζόν, όσο περίεργο κι αν ακούγεται θα έχει περισσότερο ψυχολογικό αντίκτυπο. Μετρά και βαθμολογικά, όμως κανένα αποτέλεσμα δε σου στερεί ή δε σου χαρίζει τίποτα την 4η αγωνιστική.

Υ.Γ. Οι συζητήσεις για το θέμα προπονητή, δείχνουν απλά πως κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας όταν γίνονται συμφωνίες με τεχνικούς. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να πήρε τον Αλόνσο πιστεύοντας πως αρχές Σεπτέμβρη θα έχει έτοιμη την ομάδα. Όπως φυσικά δεν μπορεί να απορρίπτει έτσι εύκολα τον άνθρωπο στον οποίο εμπιστεύτηκε ως οργανισμός την τόσο μεγάλη μεταγραφική του ενίσχυση. Το αύριο πρέπει να συμπεριλαμβάνει μια κάποια συσπείρωση -γι’ αυτό η νίκη θα βοηθούσε- ή η όποια συζήτηση για προπονητή να αρχίζει και να τελειώνει σε μια επόμενη μέρα με τεχνικό παγκόσμιας κλάσης που θα είναι ως προσωπικότητα πάνω απ’ όλους! Απλά μας φαίνεται τραγική αυτή η κουβέντα πριν από μεγάλο ματς για την 4 η αγωνιστική.

Υ.Γ.1: Επειδή ο Παναθηναϊκός όντως ήταν… κλείστε την τηλεόραση στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής, μην νομίζετε πως οι υπόλοιποι διεκδικητές βιώνουν Jogo bonito και κρύβεται η μπάλα.

«Έκλεισε» και η αγορά στην Τουρκία – Μοναδική λύση για Βέρμπιτς τα Εμιράτα

Previous article

Σήμερα η αναχώρηση του Παναθηναϊκού για Κύπρο – Ατομικό Αντετοκούνμπο και Καλαϊτζάκης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.