0

Άλλη μία μυθική γκολάρα πέτυχε ο Φώτης Ιωαννίδης στο Δουβλίνο και άνοιξε τον δρόμο για να πετύχει μία σπουδαία νίκη η Εθνική με 2-0 στην Ιρλανδία. Αυτό ήταν η δεύτερη γκολάρα που πέτυχε φέτος. Να θυμίσω την γκολάρα που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό στην Γαλλία με την Λανς, όπου ο Φώτης πέρασε πέντε αντιπάλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το προχθεσινό ήταν ανάλογης ομορφιάς. Πήρε την μπάλα από τον Μπακασέτα και με ένα πλασέω-λες και είναι στην προπόνηση-εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στον παράθυρο και άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα. Είχαν προηγηθεί πριν τρεις ημέρες τα δύο γκολ του Φώτη με την Φινλανδία, που επίσης έδωσαν τη νίκη στην Εθνική.

Αυτό το δεκαήμερο στην Εθνική του εκανε πολύ καλό του Φώτη. Εβαλε τρία γκολ σε δύο ματς, πήρε ρυθμό , βρήκε πάλι τα πατήματά του, γιατί μην ξεχνάμε ότι πέρασε δύσκολο καλοκαίρι αφού δεν έκανε και προετοιμασία λόγω του προβλήματος στον ώμο.

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός απέρριψε προτάσεις από 25 έως και πάνω από 30 εκ. ευρώ για τον Φώτη. Η τελευταία ήταν από την Σαουθάμπτον, που ήταν διατεθειμένη να δώσει 32+2 για να τον κάνει δικό της. Τα 2 εκ. ευρώ ήταν εφικτά μπόνους. Ούτε καν το συζήτησε ο Παναθηναϊκός και φαίνεται ότι καλά έκανε. Διότι η τιμή του Φώτη δεν έχει ταβάνι.

Η ΟΥΕΦΑ μέσω του επίσημου σάιτ της τον αποθέωσε για το γκολ στο Δουβλίνο και υποκλίθηκε! Στην Πορτογαλία έγινε πρωτοσέλιδο και πάλι, διότι δεν πήγε τελικά στην Σπόρτινγκ με τους Πορτογάλους να λένε «για αυτό επέμενε η Σπόρτινγκ».

Ο Παναθηναϊκός πίστεψε στον Φώτη όταν κανείς δεν πίστευε. Τα πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα χλευασμό και ειρωνείες. Το κλάμπ τον πίστεψε τον Φώτη και το «δεν πωλείται» το φετινό καλοκαίρι έχει να κάνει και με το ότι στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη ο Φώτης είναι υπεραπαραίτητος. Αλλά και διότι στον Παναθηναϊκό βλέπουν, ότι η τιμή του θα ανέβει και άλλο.

Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να γίνει χθες είναι να του δώσουν το συμβόλαιο που αξίζει. Και πιστεύω, ότι θα γίνει. Και στη συνέχεια όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού και το ίδιο το κλαμπ να απολαμβάνει τον Φώτη σε κάθε ματς. Διότι είναι βέβαιο, ότι με αυτά, που κάνει την κατάλληλη στιγμή θα κάνει το άλμα σε ένα σπουδαίο κλαμπ στην Ευρώπη. Και επειδή τότε θα λέμε, «που είσαι Φώτη» ας τον απολαύσουμε τώρα που τον έχουμε εδώ.

Το σίγουρο είναι ότι το 7 που φοράει ο Φώτης το έχει τιμήσει όσο κανείς άλλος στο παρελθόν μετά τον τεράστιο Σαραβάκο και είναι αυτός, που κάνει πράγματα αδιανόητα, βάζει γκολ που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Και είναι απόλυτα επιδραστικός στον Παναθηναϊκό.

Αυτό που χρειάζεται τώρα ο Παναθηναϊκός είναι τον Φώτη on fire στα ντέρμπι που έρχονται. Στην Εθνική είδαμε και πολύ καλό Φώτη και πολύ καλό Μπακασέτα. Ο λόγος είναι απλός. Η μπάλα περνάει από τα πόδια τους πολλές φορές και είναι και οι δύο παίκτες, που για να φανούν πρέπει να έχουν την μπάλα. Στον Παναθηναϊκό αυτό μέχρι τώρα δεν γίνεται. Και πρέπει ο Αλόνσο να βρει την λύση για να αξιοποιήσει τα δύο μεγάλα όπλα που μπορούν να αλλάξουν επιθετικά τον Παναθηναϊκό μαζί με τους άλλους σπουδαίους παίκτες, που ήρθαν φέτος.

*Ο Φώτης μετά το ματς με την Φινλανδία μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Του αξίζουν πολλά μπράβο, διότι πέρα από το ότι έζησε δυόμισι χρόνια τον Γιοβάνοβιτς και ξέρει τι προπονητής είναι, σε αυτά τα χρόνια ο κόουτς τον καθιέρωσε στην ομάδα και με την πολλή δουλειά που έριξε και ο ίδιος ο Φώτης βλέπουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Και ο Φώτης το αναγνωρίζει. Δεν το κάνουν πολλοί παίκτες αυτό ειδικά όταν είναι στα πάνω τους, όπως είναι ο Φώτης τώρα και για αυτό δείχνει και την ποιότητα του σαν χαρακτήρας.

Ανατροπή με πρώην παίκτη του ΠΑΟ – Αποχώρησε από ομάδα μετά από 1 μήνα

Previous article

Παρουσίασε το ρόστερ του για τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.