0

Ο διπλός στόχος του «τριφυλλιού» ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο…

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα μπει από αύριο στην τελική της ευθεία  με τον Ντιέγκο Αλόνσο να περιμένει και τη συνολική επιστροφή των διεθνών προκειμένου να δουλέψει με όλες του τις επιλογές για το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώρια για νέες απώλειες και με αυτή τη νοοτροπία και λογική θα πάνε στο ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Οι τέσσερις βαθμοί στα τρία πρώτα ματς του πρωταθλήματος έχουν φέρει το «τριφύλλι» σε δύσκολη θέση. Αυτό σημαίνει ότι οι απαιτητικές αναμετρήσεις που έρχονται με πρώτη αυτή με τον ΠΑΟΚ έχουν καθοριστική σημασία.

Ο στόχος από εδώ και στο εξής για τον Ντιέγκο Αλόνσο και την ομάδα του είναι διπλός και με βάση αυτόν θα προετοιμαστούν:

Η αντίδραση κρίνεται υποχρεωτική. Η νίκη στην Τούμπα αποτελεί και τον μοναδικό στόχο για τον Παναθηναϊκό προκειμένου να αρχίσει να ανακάμπτει τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογία. Με αυτό το σκεπτικό θα προχωρήσουν οι επόμενες ημέρες όλων στο Κορωπί μέχρι το ματς της Κυριακής. Οι πράσινοι «καίγονται» για το «τρίποντο», που αν έρθει μπορεί να αποδειχθεί αρκετό για να γυρίσει το τσιπάκι.

Η βελτίωση σε αρκετούς τομείς είναι αναγκαία. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει δει τα λάθη που έχουν γίνει στα ματς του πρωταθλήματος και κυρίως απέναντι στην Καλλιθέα. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να μεταμορφωθεί τόσο στο πλάνο ανάπτυξής του, όσο και στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Ουρουγουανός δουλεύει και θα δουλέψει περισσότερο με την επιστροφή των διεθνών με σκοπό όχι απλώς να διορθώσει, αλλά να σβήσει τις ανορθογραφίες. Είναι εύκολο αυτό να συμβεί σε ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας; «Καθόλου», είναι η απάντηση. Όμως, αυτός είναι ο «δρόμος» τον οποίο επιβάλλεται να περπατήσει το «τριφύλλι». Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι υπαρκτές δικαιολογίες και ελαφρυντικά για νέο προπονητή και καινούρια ομάδα υπάρχουν. Όμως, όλα κρίνονται στο χορτάρι και πάνω σε αυτό ο Παναθηναϊκός οφείλει να δείξει πράγματα και φυσικά να πάρει νίκες και μάλιστα μεγάλες.

Τις επόμενες ημέρες θα φανούν οι σκέψεις του Αλόνσο αναφορικά με την ενδεκάδα, αλλά και την τακτική. Δεν αποκλείεται να δούμε ένα πιο «σφικτό» σχήμα για να διασφαλιστούν και τα μετόπισθεν. Το θετικό για τον Ουρουγουανό είναι ότι θα έχει στη διάθεσή του τους Μαξίμοβιτς και Ινγκασον, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματά τους.

Τα εξασφαλισμένα έσοδα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη

Previous article

Ο διαιτητής που σφύριξε τον τελικό του Champions League στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.