0

Όταν παρά μία κίνηση έχεις κάνει εξαιρετική μεταγραφική περίοδο, τότε πήγες καλά, αλλά αυτό επιβάλλεται να φανεί στο χορτάρι.

Πρωταθλήματα μεταγραφών δεν υπάρχουν. Ούτε τίτλοι αρχές Σεπτέμβρη. Η άνοιξη είναι αυτή που κρίνει τα πάντα. Οπότε ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού και η μεγάλη επένδυση που ομολογουμένως έγινε για την ενίσχυση του ρόστερ, θα κριθούν στο τέλος της ημέρας από το τί θα πετύχει η ομάδα. Γιατί αν χαθούν οι τίτλοι κι αν στην Ευρώπη δεν γίνει αυτό που πρέπει, κανείς δε θα πει «δεν πειράζει πήραμε τον Πελίστρι».

Το δεδομένο για το οποίο δε γίνεται να υπάρξει παράπονο αυτή τη στιγμή, είναι η ποιοτική ενίσχυση την οποία χρειαζόταν το «τριφύλλι». Με μία… παραφωνία. Δεν αυξήθηκε καθόλου η ποιότητα της επίθεσης, κάτι που χρειαζόταν η ομάδα. Με έναν ποδοσφαιριστή που ιδανικά θα έπαιζε και στα άκρα και στην κορυφή αν χρειαζόταν. Απ’ τη στιγμή που φάνηκε να μπορεί να γίνει η υπερβατική κίνηση με τον Κορέα και δεν έγινε, ή απ’ τη στιγμή που μπορούσε να έρθει ένας παίκτης τύπου Άκπομ και δεν ήρθε, τότε σαφώς μένει εκεί το ερωτηματικό.

Ο αντίλογος είναι πως ήδη το ρόστερ είναι μεγάλο, οπότε δε γινόταν να προστεθεί παίκτης αφού δεν έφυγε ο Σπόραρ. Πρώτα απ’ όλα αυτό δε σημαίνει κάτι. Όταν μπορείς να ανεβάσεις κι άλλο την επίθεσή σου που έχει ήδη ένα σημείο αναφοράς όπως ο Ιωαννίδης, το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Συν τοις άλλοις, το πρόβλημα δε θα ήταν μια κίνηση επιπέδου Κορέα με όσα αυτή θα έδινε στην ομάδα. Το πρόβλημα είναι η απίστευτη δυσκολία στο να φύγουν παίκτες που δεν υπολογίζονται ή αποδεδειγμένα δεν έχουν την ποιότητα να προσφέρουν στο Τριφύλλι της ποιοτικής ανόδου.

Με λίγα λόγια, επειδή έχεις την ποσότητα, σε ένα καλοκαίρι που πραγματικά έγιναν υπερβάσεις και ήρθαν εξαιρετικοί παίκτες χωρίς δεύτερη κουβέντα, δεν έκανες αυτό το τελευταίο βήμα που χρειαζόταν. Μένοντας στην ποσότητα που όμως δεν μπορείς να την εμπιστευτείς σε τέτοιο βαθμό.

Το ζήτημα πλέον είναι το βασικότερο όλων: Αυτές οι προσθήκες που έγιναν να αξιοποιηθούν στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Από μόνη της η παρουσία τους, δε λέει κάτι. Η ομάδα χρειάζεται να εκμεταλλευτεί το υλικό της. Μόνο έτσι θα έρθει η επιτυχία ή η αποτυχία.

Ο κάθε παίκτης που ήρθε, πρέπει να φτάσει στο σημείο που θα δίνει το 100% της αξίας του για να εξυπηρετείται η ομάδα. Διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα. Οι απαιτήσεις με ένα τόσο καλό ρόστερ, προφανώς και ανεβαίνουν. Θεμιτό απόλυτα καθώς οι μεταγραφές γίνονται για να σε βελτιώσουν και να σε οδηγήσουν στους στόχους σου. Αν δεν το πετύχουν, ικανοί είμαστε να πούμε πως με ποιότητα και με μεταγραφές δεν γίνεται δουλειά και να βρούμε κάποιο άλλο πλάνο.

Η σεζόν αυτή είναι κομβική γιατί έχει το τεράστιο πρέπει, την… ψύχωση για τίτλο, ο οποίος αν έρθει θα δείξει κιόλας ποιος ήταν ο σωστός δρόμος που επιβάλλεται να ακολουθεί η ομάδα. Διαφορετικά μπορεί και να πάμε στο σημείο των αναλύσεων περί… ποιότητας που δεν κάνει δουλειά οπότε ας αρκεστούμε σε παίκτες-ομάδας και στρατιώτες.

Αυτό το -5 από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, καθιστά ακόμη πιο απαραίτητη τη νίκη στην Τούμπα. Κυρίως για να πάρει η ίδια η ομάδα αυτοπεποίθηση. Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που το βρήκε στην Ευρώπη και τώρα έχει μπροστά του τη League Phase. Το έχει ανάγκη και στο πρωτάθλημα μετά το υπερβολικά κακό ξεκίνημα και το υπερβολικά δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Δε θα συμβεί αυτό αν δε δείξει βελτίωση η ομάδα. Αν δε βρει τρόπους να δημιουργεί πολύ καλύτερα και να εμφανίσει εκείνα τα στοιχεία που είχε περιγράψει ο Αλόνσο. Φτάνοντας σε καλύτερα επίπεδα εκμετάλλευσης της ποιότητας και του ταλέντου που μαζεύτηκε πλέον στον Παναθηναϊκό.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, τα τελευταία αρκετά χρόνια ίσως να είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός να πηγαίνει στην Τούμπα έχοντας ποιοτικότερες λύσεις απ’ τον ΠΑΟΚ. Δε μειώνουμε τους παίκτες του αντιπάλου και δεν αναφερόμαστε σε επίπεδο ομάδας και χημείας, εκεί δεδομένα υπερτερεί. Αλλά είναι κάτι αξιοσημείωτο πως τα τελευταία αρκετά χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε στη χειρότερη γι’ αυτόν ισάξιο ρόστερ με τον Παναθηναϊκό, ενώ στις περισσότερες σεζόν ήταν και καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση τη μη ενίσχυσή του στην επίθεση όπως θα έπρεπε-τώρα ήταν και η ευκαιρία της επένδυσης, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα φέρει το επόμενο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και σε κάθε ομάδα φυσικά-έκανε εξαιρετικές κινήσεις. Πρώτα απ’ όλα περιμένει πλέον να του βγουν και ασφαλώς να δώσουν στην ομάδα όσα δεν μπόρεσε να έχει τα προηγούμενα χρόνια.

Υ.Γ. Η μη αποχώρηση παικτών που δεν υπολογίζονται, είναι σοβαρότερο πρόβλημα απ’ όσο νομίζουν πολλοί. Γιατί ακόμη κι αν πάντα διαχωρίζεται από την απόφαση για την όποια ενίσχυση, στο τέλος πάντα συγκρούονται αυτά τα δύο. Απλά τα συμβόλαια αυτά αν είχε γλιτώσει το Τριφύλλι, μπορούσε να φέρει δύο… Κορέα.

Υ.Γ.1: Σχεδόν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού που είναι διεθνείς, στις Εθνικές τους έδειξαν καλύτερο πρόσωπο συγκριτικά με αυτό που έχουν δείξει στην ομάδα. Δεν το λες και θετικό το γεγονός…

Ανδρεόπουλος: «Ο φετινός Παναθηναϊκός θα στοχεύσει σε όλους τους τίτλους»

Previous article

Φράγκος: «Είμαστε μια νέα ομάδα με αρκετά ποιοτικούς νέους παίκτες»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.