0

Με την πρόκριση στην League Phase του Conference League, ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει εκπροσωπήσει την χώρα σε όλες τις πιθανές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο σε επίπεδο ομίλων, όσο και σε αυτό των προκριματικών.

Το «Τριφύλλι» ανέκαθεν αποτελούσε τον «πρέσβη» της Ελλάδας στο εξωτερικό, έχοντας πραγματοποιήσει τις σπουδαιότερες πορείες στο Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League αλλά και το Κύπελλο UEFA / Europa League.

Φέτος, οι «πράσινοι» κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην League Phase του Conference League και έτσι αποτελούν πλέον την μοναδική ελληνική ομάδα που έχει εκπροσωπήσει την χώρα μας σε κάθε πιθανή διοργάνωση, τόσο στην τελική φάση, όσο και σε αυτή των προκριματικών!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στα προκριματικά του Conference League, αλλά ούτε και στην φάση των ομίλων, αφού υποβιβάστηκε απ’ ευθείας στα νοκ-άουτ μέσω του Europa League κι έφτασε στην κατάκτησή του. Παράλληλα, δεν συμμετείχε ποτέ στο Κύπελλο Εκθέσεων. Η ΑΕΚ δεν έχει φτάσει στους ομίλους της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει φτάσει ποτέ στους ομίλους του Champions League.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχει παίξει και στο Βαλκανικό Κύπελλο, κατακτώντας το, αλλά και στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ από άλλον ελληνικό σύλλογο. Φυσικά οι «πράσινοι» δεν έχουν παίξει σε ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, όμως αυτό προϋποθέτει την κατάκτηση μιας εκ των δύο κορυφαίων διοργανώσεων της UEFA, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά οι διοργανώσεις και τα στάδια στα οποία έχει αγωνιστεί το «Τριφύλλι»:

Κύπελλο Πρωταθλητριών
Κύπελλο Κυπελλούχων
Κύπελλο Εκθέσεων
Κύπελλο UEFA
Προκριματικά Champions League
Όμιλοι Champions League
Προκριματικά Europa League
Όμιλοι Europa League
Προκριματικά Conference League
League Phase Conference League
Βαλκανικό Κύπελλο
Διηπειρωτικό Κύπελλο

ΥΓ. Δεν λαμβάνονται υπόψιν διοργανώσεις που δεν βασίζονταν στην κατάταξη στα εγχώρια Πρωταθλήματα (ή Κύπελλα) αλλά οι ομάδες δήλωναν απλώς συμμετοχές, όπως το Κύπελλο Ράπαν / Ιντερτότο.

Ο Οσμάν έδειξε το «8» και τα… είπε όλα! (pic)

Previous article

Είπε και το έκανε ο Γιαννακόπουλος: Ρεκόρ με πάνω από 50 εκατ € η φετινή επένδυση!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.