0

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Παναθηναϊκός AKTOR έδειξε πολύ θετικά στοιχεία και έκανε το 2/2 στη Σλοβενία, αφού μετά τη νίκη επί της Τσεντεβίτα, κέρδισε άνετα και την Αναντολού Εφές με 83-72, ξανά θετικός ο Σαμοντούροφ.

Νικητής του τουρνουά προετοιμασίας που διοργάνωσε η Τσεντεβίτα στην Χάλα Τίβολι στην Λιουμπλιάνα αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός AKTOR, αφού μετά την επικράτησή του (76-81) κόντρα στους οικοδεσπότες την Παρασκευή (6/9), κέρδισε και την Αναντολού Εφές με 83-72 το απόγευμα του Σαββάτου (7/9).

Ντίνος Μήτογλου και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο, με δεδομένη και την απουσία των τριών σέντερ της ομάδας, ενώ θετική παρουσία είχαν ακόμα οι Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις.

Να σημειώσουμε πως οι πράσινοι παρατάχθηκαν ξανά χωρίς τους Κώστα Σλούκα, Ματίας Λεσόρ, Κώστα Αντετοκούνμπο, Ομέρ Γιούρτσεβεν, Κέντρικ Ναν (θα μπει στην προετοιμασία απευθείας στην Αθήνα) και τον Τσεντί Οσμάν, την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου (7/9) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μέσω Instagram.

Όπως και την Παρασκευή, έτσι και σήμερα (07/09), ο Ντίνος Μήτογλου και ο εντυπωσιακός Γκραντ ήταν εκ των διακριθέντων, ενώ, ιδιαίτερα αποτελεσματικός και με… πολύ ζεστό χέρι για την περίσταση, ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις.

Οι τρεις προαναφερθέντες ηγήθηκαν στο σκοράρισμα, φροντίζοντας για το ποσοστά ευστοχίας του «τριφυλλιού». Προσπάθησε αρκετά στο χρόνο που πήρε ο Σαμοντούροφ, ορεξάτος και ο Λορέντσο Μπράουν.

Ο αγώνας

Έχοντας καλά ποσοστά ευστοχίας (6/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 5/5 βολές) και αναγκάζοντας την Εφές να υποπέσει σε 5 λάθη, ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε διψήφια διαφορά στο δεκάλεπτο (26-14, 10′), με τους Γκραντ και Ερνανγκόμεθ να ηγούνται επιθετικά, μετρώντας 9 και 7 πόντους αντίστοιχα.

Με τον Οτούρου να εκμεταλλεύεται την απουσία κλασικού σέντερ στην πλευρά των πρασίνων και να βάζει 11 πόντους μέχρι το 16′, η Εφές πλησίασε στον πόντο (34-33). Ωστόσο, το τριφύλλι δεν έχασε τα ηνία και έκλεισε εν τέλει το πρώτο μέρος στο +7 (44-37), μετά από ένα μακρινό τρίποντο του Γκριγκόνις.

Η ψαλίδα άνοιξε ακόμα περισσότερο μετά την ανάπαυλα (66-51), με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να ρολάρει επιθετικά, να μοιράζει καλά την μπάλα και έχει τον Μήτογλου πρωταγωνιστή στις δύο άκρες του παρκέ. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 21 πόντους (81-60, 36′), προτού το τριφύλλι χαλαρώσει στο φινάλε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-14, 44-37, 66-51, 83-72

Οι ημέρες και οι ώρες των ντέρμπι έως την 16η αγωνιστική

Previous article

Αποκαλύψεις Χεζόνια: Η ομάδα… έκπληξη έκανε τα πάντα για να τον πάρει

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.