0

Η διακοπή των Εθνικών δίνει στον Ντιέγκο Αλόνσο στην ευκαιρία να δουλέψει ώστε να παρουσιάσει μια καλύτερη ομάδα στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος, με τον Ουρουγουανό τεχνικό βέβαια να καλείται να διαχειριστεί τις απουσίες όλων των διεθνών παικτών του.

Η δεύτερη ανάγνωση πάντως πίσω από το γεμάτο απουσιολόγιο είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει δυναμώσει πια πάρα πολύ το ρόστερ του και η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού διεθνών σε αυτό αποτελεί απόδειξη, όταν τα προηγούμενα χρόνια η εκπροσώπηση του «Τριφυλλιού» σε εθνικό επίπεδο ήταν πενιχρή.

Οι Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Κώτσιρας, Βαγιαννίδης και Μπάλντοκ έχουν θέση στην Εθνική Ελλάδος -ασχέτως αν δεν κλήθηκαν όλοι αυτή την φορά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς-. Στην Σλοβενία παίζουν οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς, στην Πολωνία ο Ντραγκόφσκι, στην Ισλανδία οι Μάγκνουσον και Ίνγκασον (προφανώς οι τραυματισμοί τους κρατάνε εκτός Εθνικής αυτή την στιγμή), στην Σερβία οι Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς και Τζούρισιτς, στην Ουρουγουάη ο Πελίστρι και στο Μαρόκο ο Ουναΐ. Ακόμα και «κομμένοι» παίκτες, όπως ο Κλεϊνχέισλερ, έχουν ρόλο στην Εθνική τους ομάδα.

Παράλληλα, υπάρχουν αθλητές που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους, όπως οι Βιλένα, Γεντβάι και Πάλμερ-Μπράουν, όμως στην πορεία σταμάτησαν να καλούνται.

Σχεδόν όλο το ενεργό ρόστερ του Παναθηναϊκού λοιπόν υπολογίζεται -ή έστω υπολογιζόταν στο παρελθόν- από τις αντίστοιχες Εθνικές, κάτι που… μαρτυρά και την ποιοτική αναβάθμιση που έχει λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια στον αθηναϊκό σύλλογο.

Οσμάν: «Ας πιάσουμε δουλειά»! (Pic)

Previous article

Ο Μαντσίνι επέλεξε τον Αργεντινό GOAT μεταξύ Μέσι και Μαραντόνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.