0

Η λογική του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», έχει καταστρέψει τα πάντα στη χώρα.

Το «αθέμιτος ανταγωνισμός» βγαίνει εύκολα απ’ τα χείλη των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Συνέβη για ακόμη μια φορά (είχε γίνει και στην παρουσίαση του Βεζένκοφ) αναφορικά με το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Θεωρώντας, όπως είπαν, πως ο Παναθηναϊκός έχει
έσοδα 20 εκατ. ευρώ ενώ από τους ίδιους κάποιους στερεί αυτό το δικαίωμα.

Φυσικά ποτέ και σε κανένα σημείο δεν έχουν αναλύσει γιατί ακριβώς συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό το να πάρει ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ, να το πληρώσει η ΚΑΕ για να γίνει… στολίδι και να φέρνει έσοδα αλλά συγχρόνως να παρέχει κι ένα εξαιρετικό περιβάλλον
εμπειρίας στον φίλαθλο.

Κυρίως όμως, δεν αναλύουν ποτέ το ποιο είναι το δικό τους θέλω. Επιθυμούν να πάρουν το ΣΕΦ ακριβώς με τους ίδιους όρους που πήρε ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ και να το πληρώσουν με πολλά εκατομμύρια για να γίνει γηπεδάρα; Όλοι μαζί τους! Να πιέσουμε
όσο χρειάζεται για να «τρέξουν» και οι διαδικασίες.

Αν όμως, το δικό τους θέλω είναι να πληρώσει το κράτος με τα λεφτά του πολίτη τις μεγάλες και δαπανηρές εργασίες στο ΣΕΦ, πριν αυτό παραδοθεί στον Ολυμπιακό, τότε με προκλητικό τρόπο προς την ίδια την κοινωνία, απαιτούν να έχουν οι ίδιοι πλεονέκτημα σε
ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η λογική του «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα», έχει καταστρέψει τα πάντα στη χώρα. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πήρε το ΟΑΚΑ και το μετατρέπει σε στολίδι, παλεύουν να πείσουν για κάτι που δεν αποδεικνύεται από πουθενά. Το δίκιο τους θα ήταν βουνό αν απλά έλεγαν να υπογράψουν με ίδιους όρους και η κυβέρνηση τους έλεγε όχι. Όμως, η απαίτηση που δεν λέγεται ανοιχτά και στα ίσια κιόλας, να πληρωθεί πρώτα το μεγαλύτερο κομμάτι εργασιών και μετά οι ίδιοι να αναλάβουν απλά τον καλλωπισμό, συνιστά μία απ’ τις μεγαλύτερες απαιτήσεις για σκανδαλώδη αθέμιτο ανταγωνισμό που έχει γίνει ποτέ.

Συν τοις άλλοις, στο… σπίτι του κρεμασμένου δε γίνεται να μιλούν για σχοινί. Διαρκώς και χωρίς να ενοχληθούν απ’ το παραμικρό, «στήνουν» ένα θέατρο του παραλόγου αναφορικά με… φωτοβολίδες που πετούν στον αέρα περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Φορτώνοντας με ένταση την ατμόσφαιρα και τον κόσμο τυφλά οπαδικά να πιστεύει όσα λένε, καθώς δεν γνωρίζει λεπτομερώς την κατάσταση και φυσικά δεν είναι και δουλειά του.

Απλά, μερικά μέτρα από εκεί που γίνονταν οι αναφορές περί αθέμιτου ανταγωνισμού, προπονείται ο… Έλληνας Τόμας Ουόκαπ. Μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες του Ολυμπιακού, εκ των οποίων οι τρεις του ρόστερ μιλούν ελληνικά (Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Βεζένκοφ). Φυσικά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, το θέμα του Ουόκαπ αποτελεί ελληνοποίηση όπως εκείνες που είχαμε τη δεκαετία των 90s.

Μια ιστορία που περνά από τον Ολυμπιακό φυσικά, με την συμβολή της ΕΟΚ και της ίδιας της κυβέρνησης. Κοινώς η εύνοια αυτή, συνθέτει το σκηνικό της χειρότερης μορφής αθέμιτου ανταγωνισμού που έχει υπάρξει ίσως και στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Διότι δε συζητάμε για παρασκήνιο και… κάτω απ’ το τραπέζι καταστάσεις.

Ανοιχτά θέλησαν να ευνοήσουν τον Ολυμπιακό, εξυπηρετώντας την ανάγκη του να έχει έναν ακόμη σημαντικό «Έλληνα» παίκτη στο ρόστερ του.

Δείτε το απλά. Αν δεν υπήρχε το διαβατήριο αυτό, με το ρόστερ που έχει τώρα ο Ολυμπιακός, θα διέθετε 11 ξένους. Άρα θα έπρεπε σε κάθε ματς εγχώριας διοργάνωσης να «κόβει» 5 εξ αυτών. Κυριολεκτικά δηλαδή άλλη ομάδα εντός κι άλλη εκτός συνόρων. Με μια κίνηση η ΕΟΚ και το κράτος, βοήθησαν για να μην υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Όσο οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν αναφέρονται σε αυτό το θέμα, τότε δεν είναι δυνατόν να δίνουν… σόου με αναφορές σε «αθέμιτο ανταγωνισμό», απλά και μόνο επειδή ένας αντίπαλός τους πληρώνει και φτιάχνει το γήπεδό του. Το οποίο παραχωρήθηκε απ’ το κράτος, όπως θα έπρεπε να παραχωρηθεί και το ΣΕΦ. Χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση του πολίτη και της χώρας.

Αν θεωρούν πως όντως αυτό αποτελεί «αθέμιτο ανταγωνισμό», τότε ας παραπονεθούν γιατί η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα έχουν τόσο μεγάλους συλλόγους που φέρνουν έσοδα που ούτε ονειρεύονται στην Ελλάδα. Γιατί η Αρμάνι Μιλάνο έχει κορυφαίο σχεδιαστή μόδας για ιδιοκτήτη, άρα μπορεί να φορά καλύτερα ρούχα στα ταξίδια της. Γιατί η Ζαλγκίρις έχει διαρκώς sold out στο γήπεδό της, παρότι δε διεκδικεί τίτλους στην Euroleague.

Γιατί η Μονακό έχει ουσιαστικά μηδενική φορολόγηση σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Όλα αυτά είναι περισσότερο αθέμιτος ανταγωνισμός, απ’ όσο το ΟΑΚΑ.

αγ

Θυμήθηκε τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό ο Ίβανσιτς (vid)

Previous article

Αυτή είναι η ομάδα από το Big 4 που έχει …πρόβλημα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.