0

Μία από τις σημαντικότερες ιστοσελίδες στον κατασκευαστικό χώρο παγκοσμίως, η Global Construction Review, δημοσίευσε άρθρο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Το άρθρο τιτλοφορείται “Το, χωρητικότητας 40.000 θεατών, γήπεδο του Παναθηναϊκού εγκρίθηκε για την Αθήνα”. Αναφέτεται η έγκριση της Δημοτικής Αρχής για τη νέα ποδοσφαιρική αρένα του Τριφυλλιού, όπως και η τοποθεσία “στον Βοτανικό στη νοτιοανατολική πλευρά της πρωτεύουσας”. Φιλοξενείται στα γραφόμενα, η εταιρεία “A&S Architects” που έχει κάνει τον σχεδιασμό, η χωρητικότητα (40.000 θεατών), όπως και η αρχιτεκτονική του κτίσματος η οποία χαρακτηρίζεται “κυκλική”.

Μάλιστα, δίνοντας μία οπτική που δεν έχει παρατηρηθεί έως τώρα, το άρθρο καταγράφει ότι το “νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα φαίνεται σαν γλυπτό στο τοπίο αν το βλέπεις από μακριά”. Τέλος στο δημοσίευμα καταγράφεται η έγκριση του κονδυλίου για την κατασκευή του (115 εκατ. ευρώ), η μετακόμιση του Τριφυλλιού από το “Απόστολος Νικολαΐδης” και το σχόλιο της Δημοτικής Αρχής ότι “πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα”.

Οι εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι σημαντικές για την τελική τροχοδρόμηση της Διπλής Ανάπλασης, με τη συμβασιοποίηση των έργων πρασίνου που επίκειται. Μετά την έκδοση, άλλωστε, της αναθεωρημένης οικοδομικής άδειας, μπαίνει σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο υλοποίησης της ποδοσφαιρικής αρένας. Μόλις θα ολοκληρωθούν οι χωματουργικές εργασίες, αναμένεται και η θεμελιοποίησή της μέσα στον Οκτώβριο.

Το σημαντικό είναι, αναφορικά με το δημοσίευμα, πως μία μεγάλη ιστοσελίδα που ασχολείται με τα σημαντικότερα, σύγχρονα, κατασκευαστικά έργα ασχολείται με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού. Η Global Contruction Review ανήκει στο CIOB (Charted Institute Of Buildings), έναν παγκόσμιο οργανισμό ο οποίος δραστηριοποιείται στη σύγχρονη επιστήμη και κατασκευή κτιρίων και κατασκευών για το κοινό όφελος.

 

Τι συμβαίνει με τον Μάγκνουσον

Previous article

Νικολογιάννης: «Μένει με την καρδιά του στον Παναθηναϊκό ο Ιωαννίδης – Τι ισχύει με τους ”κομμένους”»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.