0

Το πιο ποιοτικό ρόστερ των τελευταίων 15 χρόνων στον Παναθηναϊκό και η υποχρέωση να δούμε ωραία μπάλα στο γήπεδο και το πρωτάθλημα.

Αυτό το καλοκαίρι έπεσαν χρήματα στον Παναθηναϊκό, που έχουμε να δούμε από την εποχή της πολυμετοχικότητας. Και δεν αποκτήθηκαν παίκτες στα κάτω τους, παίκτες που ήρθαν για να κλείσουν την καριέρα τους. Ηρθαν παίκτες στην καλύτερή τους ηλικία.

Ο Πελίστρι, ο Τετέ, ο Ουναϊ ήρθαν στα ντουζένια τους. Ο Ουρουγουανός εξτρέμ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ουναϊ από την Μαρσέιγ από δύο τοπ πρωταθλήματα και ο Τετέ από την Γαλατά. Ηρθε και ο Μαξίμοβιτς στα 29 του από την Ισπανία άλλο ένα τοπ πρωτάθλημα και βασικός στην Χετάφε. Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ινγκασον που όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ όλοι τον θαυμάζαμε και τον θέλαμε στην ομάδα μας, αποκτήθηκε ο Μαξ από την Αϊντραχτ Φραγκφούρτης και αυτός από ένα τοπ πρωτάθλημα. Και σε αυτούς προσθέστε και την αγορά του Ντραγκόφσκι και του Γεντβάι.

Ολοι αυτοί οι παίκτες είναι παίκτες που δεδομένα ανεβάζουν εκτός από το μπάτζετ και την ποιότητα της ομάδας στα ύψη. Η ραχοκοκαλιά της ομάδας είναι γεμάτη από παίκτες τοπ και προσωπικότητας. Ο Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια, ο Ινγκασον στα στόπερ, ο Μαξίμοβιτς, ο Αράο, ο Ουναϊ, ο Μπακασέτας στα χαφ, ο Ιωαννίδης στην επίθεση, ο Τετέ και ο Πελίστρι στα εξτρέμ.

Εγραψα την ραχοκοκαλιά και βλέπουμε, ότι τέτοιους παίκτες δεν είχε ξανά ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 15 χρόνια. Η διοίκηση είχε αποφασίσει από την αρχή του καλοκαιριού να τα «σκάσει», το έκανε και στην ομάδα ήρθαν παίκτες με το μικρότερο ρίσκο αποτυχίας και σε πολύ καλές ηλικίες με κίνητρο να πετύχουν.

Όλα αυτά είναι κόντρα στο ξεκίνημα που έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα. Νέα ομάδα, νέος προπονητής μπορεί κάποιος να πει, ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Αυτό που απαγορεύεται από εδώ και πέρα να συμβεί είναι αυτή η ομάδα με αυτό το ρόστερ, με αυτούς τους παίκτες να μην παίξει μπάλα, να μην πάρει νίκες για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και το κυριότερο να μην παρουσιάσει βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, κάτι που στην Ελλάδα δεν είδαμε μέχρι τώρα σε αντίθεση με την Ευρώπη.

Το ρόστερ είναι γεμάτο ποιότητα και υπάρχει μόνο ένας αστερίσκος για την θέση του Σπόραρ, που αν δεν γίνει κάτι τώρα θα γίνει στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Από εδώ και πέρα πρέπει να υπάρχει βελτίωση. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στα τρία πρώτα παιχνίδια ήταν απογοητευτική και ειδικά στο τελευταίο ματς με την Καλλιθέα. Υποχρέωση όλων και φυσικά πρώτα από όλα του Αλόνσο είναι να βρει άμεσα τον τρόπο η ομάδα να γίνει ομάδα στο γήπεδο, με συγκεκριμένο πλάνο και να κάνει νίκες στα επόμενα ματς και να καλύψει το χαμένο έδαφος. Με τέτοιο ρόστερ είναι υποχρέωση πλέον του Παναθηναϊκού να πάρει το πρωτάθλημα.

Προσαρμόστηκαν και ηγούνται με το… καλημέρα

Previous article

«Μένει στην Ίντερ ο Κορέα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.