0

Με τον διεθνή Μαροκινό, Αζεντίν Ουναΐ, ενισχύθηκε ο Παναθηναϊκός. Ο 24χρονος δίνει ποιότητα και δυναμική στα χαφ των «πράσινων», οι οποίοι με ντεμαράζ στις τελευταίες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τη δήλωση της ευρωπαϊκής λίστας, πρόλαβαν να δηλώσουν τον ποδοσφαιριστή για τα ματς της League Phase του Conference League.

Έτσι, «έκλεισε» με τον καλύτερο τρόπο η ενίσχυση στα χαφ που ήθελε το «τριφύλλι». Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό θα ήταν να έπαιρνε και έναν επιθετικό, με ικανότητα να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα της… γραμμής κρούσης. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν και κινήσεις, περισσότερο σε επίπεδο προετοιμασίας. Προκειμένου δηλαδή οι «πράσινοι» να είναι έτοιμοι σε ενδεχόμενη πρόταση για την παραχώρηση του Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος, άλλωστε, έχει δείξει την επιθυμία του να επιστρέψει στην Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Όμως οι Σλοβάκοι, παρά το γεγονός πως μπήκαν στο Champions League, δεν έκαναν καμία πρόταση. Έμειναν απλά στην αρχική κρούση που είχε γίνει πριν καιρό, η οποία και απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, μια και ήταν πολύ κάτω απ’ την αξιολόγηση που έκανε το κλαμπ για την τιμή του ποδοσφαιριστή.

Το ρόστερ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «έκλεισε». Μένει πλέον να φανεί αν έχει συμβεί το ίδιο και για την Ελλάδα, καθώς το διάστημα που υπάρχει δικαίωμα μεταγραφής λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι θα προκύψει, οπότε μπαίνει αστερίσκος καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα.

Τα δεδομένα με τον Χοακίν Κορέα

Ας βάλουμε τα πράγματα πρώτα σε μία σειρά. Ο 30χρονος Αργεντινός διεθνής άσος, Χοακίν Κορέα, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, έχει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην Ιντερ 6.4 εκατ. ευρώ το χρόνο μεικτά, ήτοι περί τα 3.5 εκατ. ευρώ το χρόνο καθαρά στην Ελλάδα, διότι στην Ιταλία η φορολόγηση είναι 48%.

Ο Κορέα ήθελε αρχικά να παραμείνει στην Ιντερ και να παλέψει για τη θέση του στους νερατζούρι, απέρριψε όλες τις προτάσεις, αλλά από την ώρα που βγήκε εκτός ευρωπαϊκής λίστας έδειξε σαφώς πιο διαλλακτικός. Σε εκείνο το σημείο μπήκε… σφήνα ο Παναθηναϊκός, πήρε την άδεια της Ιντερ και συνομίλησε με τον παίκτη που έδειξε θετικά διακείμενος αρκεί να καλυφθούν οι απολαβές του, γνωρίζοντας ότι οι διαθέσιμες αγορές -πλέον- είναι ελάχιστες (Ελλάδα, Τουρκία και Κατάρ είναι ανοιχτές και πιο κάτω Σερβία, Κροατία, Σλοβακία κλπ), ούτε καν η Σαουδική Αραβία.

Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε εξ αρχής τον Κορέα για την εκκρεμότητα στην επίθεση που αφορά το μέλλον του Σπόραρ και από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξέλιξη με τον Σλοβένο πριν την προθεσμία για τη λίστα των ευρωπαϊκών αγώνων, τηρεί στάση αναμονής.

Με τον χρόνο να περνάει και τις αγορές να κλείνουν αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα, η Ιντερ θα πρέπει να διαχειριστεί ένα βαρύ συμβόλαιο ενός παίκτη που δεν υπολογίζει και ο Παναθηναϊκός να διαπιστώσει εάν η Σλόβαν Μπρατισλάβας ή κάποιος άλλος θα πληρώσει για να πάρει τον Σπόραρ.

Ο Κορέα δεν είναι κλασικό 9άρι και το κόστος είναι φυσιολογικά τεράστιο για έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή που ανήκει στο ρόστερ μίας εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου, την τελευταία διετία, αμιγώς ποδοσφαιρικά. Παίζει σε τρεις θέσεις, πίσω από τον στράικερ, αριστερά και στην κορυφή.

Το γεγονός αυτό δεν είναι αμελητέο από τη στιγμή που υπάρχει βασικό/βαρβάτο 9άρι, ο Ιωαννίδης. Προφανώς αυτό το γνώριζε εξ αρχής ο Παναθηναϊκός για αυτό κι έκανε τις επαφές με την Ιντερ και τον Κορέα. Υπάρχει ωστόσο και η παράμετρος μπάτζετ που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία κι έχει εκτιναχθεί στο… θεό.

Κι από τη στιγμή που δεν υπάρχει η δυνατότητα να δηλωθεί στην Ευρώπη, δεν είναι απλό να αποφασίσεις μία -ακόμα- τόσο δαπανηρή ενίσχυση. Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, υπάρχει μία εβδομάδα δρόμος. Κι όταν αναφερόμαστε σε μεταγραφές, είναι αρκετός.

Νικολογιάννης: «Αποφάσισε να συνεχίσει ο Σπόραρ – Γυρίζει και θα είναι ετοιμοπόλεμος ο Μαξίμοβιτς»

Previous article

Αθανασίου: «Το πιο δαπανηρό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό – Πλέον έχει ένα πλήρες ρόστερ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.