0

Ο Αζεντίν Ουναΐ άφησε πίσω του το λιμάνι της Μασσαλίας και ήρθε στον Παναθηναϊκό για να νιώσει ξανά σημαντικός

Αποτελεί το 9ο μεταγραφικό απόκτημα του τριφυλλιού το φετινό καλοκαίρι και όλοι αναρωτιούνται, πως ο παίκτης που στο φινάλε του 2023 μάγεψε τους πάντες με τα όσα έκανε στα γήπεδα του Κατάρ, δεν κατάφερε να πιάσει στη Μαρσέιγ. Τα όσα έζησε ωστόσο τους τελευταίους 19 μήνες στην Μασσαλία ίσως και να αποτελούν μία εξήγηση.

Οι «δυσκολίες» στην Μαρσέιγ

Δεκέμβριος του 2023. Το Παγκόσμιο Κύπελλο μόλις έχει ολοκληρωθεί με το Μαρόκο να τερματίζει στην -κάτι παραπάνω από- τιμητική 4η θέση έχοντας ηττηθεί στον μικρό τελικό από την Κροατία. Ο 23χρονος τότε Αζεντίν Ουναΐ έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικό τουρνουά, γεγονός που τον τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα αρκετών σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Για χάρη του η Μαρσέιγ του Ιγκόρ Τούντορ αποζημιώνει την Ανζέ με 8 εκατ. ευρώ και τον κάνει μόνιμο κάτοικο Μασσαλίας.

Στον πρώτο του αναγνωριστικό μήνα στους Μασσαλούς καταγράφει κάποιες ολιγόλεπτες συμμετοχές, ωστόσο βλέπει σύντομα την τύχη να του γυρνά την πλάτη. Τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια ενός φιλικού κόντρα στην Βραζιλία σπάει το δάχτυλο του ποδιού του. Τραυματισμός που τον αναγκάζει να μείνει εκτός από το υπόλοιπο της σεζόν.

Οι αλλαγές στον πάγκο που τον επηρέασαν

Το ξεκίνημα της νέας περιόδου (2023-24) θα τον βρει με νέο προπονητή στον πάγκο. Ο Ισπανός Μαρθελίνο αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου και αποφασίζει να αλλάξει το αγωνιστικό σχηματισμό σε 4-4-2 τοποθετώντας τον Ουναΐ σε μία ασυνήθιστη για εκείνον θέση, στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Μαροκινός βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν, στις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό μοιάζει έξω από τα νερά του. Δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα να μπει στον «πάγο» δίχως λεπτό συμμετοχής σε τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις. Τελικά στο τέλος του Σεπτεμβρίου ο Μαρθελίνο αποχωρεί πρόωρα, ο Τζενάρο Γκατούζο έρχεται στη θέση του και ο Ουναΐ είναι έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα.

Ο Ιταλός τον επαναφέρει στην φυσική του θέση, στον άξονα και του δείχνει εμπιστοσύνη δίνοντάς του φανέλα βασικού. Και πάλι ωστόσο πάνω που αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, η μοίρα τον χτυπά ξανά. Ο καλύτερος του φίλος φεύγει από τη ζωή τον Οκτώβριο, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην πατρίδα του στην Καζαμπλάνκα. Η είδηση αυτή τον επηρεάζει ψυχολογικά σε μεγάλο βαθμό, με συνέπεια να μείνει εκτός από τέσσερις διαδοχικούς αγώνες.

Παρά την έλλειψη ρυθμού ωστόσο, ο Ουναΐ δεν χάνει έδαφος. Επιστρέφει στη δράση και παίρνει και πάλι φανέλα βασικού ως τον Ιανουάριο του 2024, όταν και θα αναχωρήσει με προορισμό την Ακτή Ελαφαντοστού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Εκεί το Μαρόκο δεν θα επαναλάβει τα θαύματα του Κατάρ και θα αποχαιρετήσει πρόωρα την διοργάνωση στη φάση των 16.

Έπειτα από το τέλος του τουρνουά, ο Μαροκινός επιστρέφει στην Μασσαλία όπου ο Γκατούζο εξακολουθεί να του δείχνει εμπιστοσύνη και να τον τοποθετεί στο αρχικό σχήμα. Δυστυχώς για εκείνον, η σταθερότητα και ο αγωνιστικός ρυθμός που αναζητεί δεν θα διαρκέσουν ούτε και τώρα. Στα τέλη του Φλεβάρη έπειτα από μία εκτός έδρας ήττα από την Μπρεστ θα βιώσει μία ακόμα αλλαγή προπονητή. Ο Γκατούζο αποχωρεί και ο Ζαν Λουί Γκασέ τον διαδέχεται.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ίδιο διάστημα ο Ουναΐ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, οι οποίες όπως αποκάλυψε σε μία συνέντευξη Τύπου ο Γκασέ οφείλονται στο χειρουργείο που έκανε στο δάχτυλο του ποδιού την προηγούμενη σεζόν.

Ουσιαστικά δεν καταφέρνει εκτός κάποιων ελάχιστων συμμετοχών να επανέλθει ως το φινάλε της σεζόν, το οποίο τον βρίσκει πλέον υπό έντονη κριτική και αμφισβήτηση από το κοινό της ομάδας. Ο πρόεδρος των Μασσαλών, Πάμπλο Λονγκόρια ωστόσο εξακολουθεί να τον πιστεύει, δηλώντας πως ο Ουναΐ δεν είναι προς πώληση και πως η διοίκηση είναι ικανοποιημένη μαζί του.

Ξανά νέος προπονητής στην Μαρσέιγ

Η ξαφνική έλευση του Ντε Τσέρμπι τον Ιούλιο αποτέλεσε ουσιαστικά το τελευταίο ως και χθες κεφάλαιο στην καριέρα του στην ομάδα της Μασσαλίας. Ο Ιταλός τον αφήνει εκτός πλάνων και ο Ουναΐ αναγκάζεται να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Στους 18 μήνες που πέρασε στην Μασσαλία βίωσε ένα σοβαρό τραυματισμό και συνολικά πέντε αλλαγές προπονητών. Δεδομένα που δεν του επέτρεψαν ποτέ να προσαρμοστεί και να δείξει το αδιαμφησβήτητο ταλέντο του. Κάτι που ελπίζει πλέον να συμβεί στον Παναθηναϊκό.

Στα 24 του αναζητά ένα περιβάλλον σταθερότητας, το οποίο θα τον κάνει να νιώσει ξανά σημαντικός και να θυμίσει τον ποδοσφαιριστή για χάρη του οποίου παραμιλούσαν όλοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πριν από 20 μήνες.

O Παναθηναϊκός προσφέρει διετή επέκταση συνεργασίας στον Τσέριν

Previous article

Παναθηναϊκός ΑΟ: Έφτασε τα 5.700 μέλη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.