0

Ο Αζεντίν Ουναχί θα αποτελέσει, τη μεγάλη προσθήκη του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή. Άλλο ένα σύνθετο deal ολοκληρώνει το Τριφύλλι.

Μετά τις σπουδαίες συμφωνίες με τις Γαλατασαράι για τον Τετέ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Φακούντο Πελίστρι, ο Παναθηναϊκός κλείνει και τον δανεισμό του Αζεντίν Ουναχί από τη Μαρσέιγ. Προχωρώντας σε μία top προσθήκη στο “8” και ενισχύοντας στο φουλ τη μεσαία του γραμμή.

Ο παίκτης ήταν εκτός πλάνων, από την αρχή της σεζόν, στο rotation του προπονητή της ΟΜ Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ρώτησε, για πρώτη φορά, για την περίπτωσή του πριν τα παιχνίδια με τη Λανς για το Conference League. Η Ολιμπίκ επιχειρούσε την πώληση του Αζεντίν Ουναχί, όμως το ποσό που αξίωνε ήταν όσο περίπου και η χρηματιστηριακή του αξία στα 12 εκατ. ευρώ.

Οι Πράσινοι, σε ρεπορτάζ που επιβεβαιώνει και η, έγκυρη, γαλλική “L’ Equipe”,πληρώνει τον δανεισμό του με “ενοίκιο” ύψους 500.000 ευρώ στο γαλλικό κλαμπ. Για τον επόμενο χρόνο, φυσικά, έως το καλοκαίρι του 2025. Συμφωνώνοντας σε μία τεράστια οψιόν αγοράς, στα 11,5 εκατ. ευρώ. Χρήματα που συμπληρώνουν, μαζί με το “ενοίκιο”, τα 12 εκατ. ευρώ που ζητούσε, αρχικά, η Μαρσέιγ για τον 24χρονο κεντρικό μέσο.

Στο σύνθετο αυτό deal έπαιξε καταλυτικό ρόλο και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή, που είχε απορρίψει δύο φορές πρόταση από την Αλ Σαντ του Κατάρ. Και η προτίμησή του στον Παναθηναϊκό ήταν σαφής. Μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης του Ουναχί έχει κρατήσει και η πρώην ομάδα του, Ανζέ, το οποίο αγγίζει το 30%. Έτσι, αν ο αθηναϊκός σύλλογος αποφασίσει το επόμενο καλοκαίρι να αγοράσει τα δικαιώματα του Μαροκινού, τότε θα πληρώσει το ποσό που ορίστηκε ως οψιόν. Από αυτά τα χρήματα, τα 3,5 εκατ. θα πάνε στην Ανζέ και τα 8 εκατ. (συν δύο μπόνους που δεν προσδιορίζονται) στην Ολιμπίκ.

Όπως έγινε με τους Τετέ και Πελίστρι, τέλος, σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ντιέγκο Αλόνσο, που μίλησε στον Αζεντίν Ουναχί. Του εξήγησε τον κομβικό του ρόλο του στην ομάδα, κάτι που φαίνεται ότι λειτούργησε σε έναν παίκτη ψυχολογίας όπως ο Μαροκινός.

 

Βέργης: Προτού «καεί» ΚΑΙ ο Αλόνσο, μιλήστε ανοιχτά στον κόσμο, κύριε Αλαφούζο!

Previous article

Φαβορί ο Ναν για MVP σύμφωνα με την Euroleague! (Pic/Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.