0

Δεδομένο 1ο: Αν ο Παναθηναϊκός με τη σημερινή εν Ελλάδι εικόνα του χάσει στην Τούμπα, μένοντας στο -8 κι έχοντας στη συνέχεια ΑΕΚ στην Opap Arena (6η αγωνιστική) και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (7η αγωνιστική), το πιο πιθανό είναι ότι θα χαιρετήσει τον τίτλο από το Φθινόπωρο. Κι ας λέτε κάποιοι από εσάς «Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο». Σε μια τέτοια περίπτωση θα κυνηγάει τρεις όχι έναν αντίπαλο, ενώ η κάλυψη μεγάλων διαφορών δεν είναι κανόνας αλλά εξαίρεση στην Ελλάδα.

Δεδομένο 2ο: Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι προπονητής με σωστές αρχές και –επιμένω- μπορεί να φτιάξει σε βάθος χρόνου καλή ομάδα στον Παναθηναϊκό. Το βασικό ερώτημα είναι αν… θα προλάβει.

Διότι εάν συμβούν άσχημα στις επόμενες 3-4 αγωνιστικές, διόλου απίθανο είναι να τον στείλουν σπίτι του και να (ξανα)τρέχουν στον Ατζούν να τους βρει προπονητή! Μια από τα ίδια, δηλαδή.

Σε ένα κλαμπ που έχει γίνει τεράστια οικονομική επένδυση, που ο ιδιοκτήτης του έχει ξοδέψει φέτος «μπάτζετ πολυμετοχικότητας» (!), είναι αδιανόητο να μην επικοινωνούν την αλήθεια στον κόσμο. Να μη προσπαθούν να θωρακίσουν την επένδυση.

Άλλος Παναθηναϊκός εμφανίζεται στην Ευρώπη, διεκδικητικός, μαζεμένος, σοβαρός, άλλος στην Ελλάδα: άθλιος και στα 3 ματς, δίχως καμία συνοχή, με αεροδιάδρομο στη μεσαία γραμμή.

Ο Αλόνσο θέλει να φτιάξει μια ομάδα που θα τρέχει και θα πιέζει πολύ, θα έχει εκείνη τον πρώτο λόγο, θα παίζει ποδόσφαιρο όχι κλεφτοπόλεμο. Θυμίζω ότι ο Αλμέιδα που το πέτυχε με την ΑΕΚ τον πρώτο του χρόνο, είχε: Αραούχο να πρεσάρει ψηλά σα «λύκος» ισοπεδώνοντας το χτίσιμο του αντιπάλου και στα χαφ Πινέδα, Γιόνσον, Σιμάνσκι να τρέχουν για πέντε. Ο Αλόνσο τα έχει αυτά στο ρόστερ ή μήπως χρειάζονται άμεσο μπόλιασμα ο Αράο, ο Μαξίμοβιτς και ο Τσέριν με παίκτες ανάλογων χαρακτηριστικών για τον προπονητή;

Αναρωτιέμαι απλώς, δίχως να σημαίνει πως έχω δίκιο. Είναι όμως, πραγματικά αμαρτία για τον Παναθηναϊκό να διαθέτει μπροστά ποδοσφαιριστές όπως ο Ιωαννίδης, ο Τετέ και ο Πελίστρι -προσωπικότητες που ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ για να αποκτηθούν οι δύο ξένοι και του χάρισαν την πρόκριση- και να τον κάνει «γιο γιο» η έξοχη Καλλιθέα. Η οποία τρέχει πολύ, παίζει ποδόσφαιρο στο χώρο και είναι δουλεμένη σε ΟΛΕΣ τις στημένες φάσεις.

Τα πράγματα είναι περισσότερα απλά απ΄όσο φαίνονται. Ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο θέλει ΧΡΟΝΟ. Αλλά δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου καθώς υπάρχουν τα 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Και η ασύλληπτη εσωστρέφεια, που είναι θηλιά στο λαιμό όλων μέσα στο κλαμπ. Μια «τρέλα» που εν πολλοίς συνοψίζεται στο «Νικάνε οι παίκτες, χάνει ο Αλαφούζος»!

Τι μένει-πρέπει να γίνει; Η επικοινωνία με τον κόσμο του. Η ΑΛΗΘΕΙΑ, χωρίς φτιασιδώματα. Η ξεκάθαρη εξήγηση από τον άνθρωπο που βάζει τα εκατομμύρια. Αυτός πρέπει να απευθυνθεί στο ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΟ που τον τίμησε πηγαίνοντας 60.000 στο ματς-ορόσημο με τη Λανς.

Να μιλήσει δημόσια και να τους πει την πραγματικότητα. Οτι ο Παναθηναϊκός έχει επενδύσει πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ, με τον Ντιέγκο Αλόνσο, και θα έχει, όπως συμβαίνει με κάθε νέα ομάδα, σκαμπανεβάσματα. Προφανώς δεν είναι δικαιολογημένες άθλιες εμφανίσεις όπως ΚΑΙ στα 3 ματς πρωταθλήματος, όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν ποδοσφαιρικά, όχι «σφουγγαρίζουμε τον Αλόνσο και πάμε στον επόμενο».

Ο Γιάννης Αλαφούζος οφείλει στον εαυτό του, στην τσέπη του, αλλά πάνω απ΄όλα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να πει ότι αυτή η νέα προσπάθεια χρειάζεται χρόνο για να κριθεί. Και πως θα την υπερασπιστεί ακόμη κι αν η ομάδα του μείνει στο -11 την 6η αγωνιστική. Επειδή πιστεύει στον προπονητή και στις αρχές που εκείνος πρεσβεύει.

Όπως υπερασπίστηκε ο Μελισσανίδης τον Αλμέιδα τον πρώτο χρόνο. Όπως υπερασπίστηκε ο Μαρινάκης τον Μαρτίνς τον πρώτο χρόνο. Όπως υπερασπίστηκε ο Γιαννακόπουλος τον Αταμάν μετά τις συνεχείς ήττες από τον Ολυμπιακό πέρυσι. Όπως πρέπει να υπερασπίζεται κάθε διοίκηση έναν προπονητή που τον πιστεύει. Όταν τον πιστεύει…

Ξεκάθαρες, δημόσιες εξηγήσεις, από τον άνθρωπο που ηγείται του κλαμπ και πληρώνει. Αυτό εκτιμάει ο κόσμος. Να του λες την αλήθεια, όχι να… κρύβεσαι πίσω από κάθε αποτέλεσμα. Όχι με «διαρροές», αλλά με face to face εξηγήσεις.

Ούτε ο Γιάννης Παπαδημητρίου ούτε ο Γιώργος Τζαβέλλας ούτε κάποιος άλλος από τον σημερινό Παναθηναϊκό μπορεί να επωμιστεί αυτό τον ρόλο. Και είναι άδικο να τους ζητηθεί.

Εάν το κλαμπ είχε τον Καραγκούνη ή τον Σισέ, ναι, θα μπορούσαν αυτοί να το κάνουν. Γιατί τότε ο κόσμος ΘΑ ΑΚΟΥΓΕ. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί…

Οπότε ΜΟΝΟ ο Γιάννης Αλαφούζος πρέπει να το πράξει. Όχι γι αυτούς που τον βρίζουν αλλά για εκείνους, τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ που πήγαν στο γήπεδο με τη Λανς και στήριξαν τον Παναθηναϊκό σε μια μεγάλη βραδιά. Για εκείνους, τα εκατομμύρια, που δεν «Αντι-Αλαφουζικοί» ή «Αλαφουζικοί» αλλά απλά Παναθηναϊκοί.

Διαφορετικά; Αν χάσει η ομάδα του στην Τούμπα ας απολύσει και τον Αλόνσο και ας πάει στο… survivor να επιλέξει τον επόμενο προπονητή.

Πηγή: sdna.gr

Γιαννακόπουλος με νόημα: «Τελικά, οι ομάδες χτίζονται ή αγοράζονται;»

Previous article

Ουναχί: Ο δανεισμός στον Παναθηναϊκό, η οψιόν – μαμούθ και το ποσοστό της Ανζέ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.