0

Δείχνει την κλάση του από τις πρώτες εμφανίσεις με τα πράσινα…

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά. Δεν παίζει καλά. Δεν έχει βρεθεί ακόμα ως ομάδα και προβληματίζει με την απόδοση του.

Οι διπλές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και τα παιχνίδια δίχως αύριο, τον έχουν ζορίζει.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει νέο προπονητή και πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του έχουν δημιουργήσει μία πολύ δύσκολη συνθήκη, που θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη, αν ο Σπόραρ ως από μηχανής Θεός δεν έδινε την νίκη επί του Λεβαδειακού με γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, αντί να πανηγυρίσει, γιούχαρε το τριφύλλι και δεν είχε άδικο στην κριτική του. Για ένα ακόμα παιχνίδι μετά από αυτό της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης, οι πράσινοι ήταν μονότονοι, άνευροι, χωρίς σαφές αγωνιστικό πλάνο και η αγωνιστική ανάπτυξη ήταν κυρίως οι σέντρες από τον Μλαντένοβιτς.

Ωστόσο, ελάχιστες είναι οι ομάδες που τέτοια περίοδο… παίζουν μπάλα. Το σημαντικό στην αρχή της σεζόν είναι τα αποτελέσματα, που βοηθούν κάθε ομάδα να εξελιχθεί μέσα στην σεζόν.

Ακτίδα ελπίδας

Μέσα στην γενικότερη μαυρίλα, πάντως, υπάρχει και κάτι θετικό. Κάτι που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την συνέχεια. Αυτό είναι οι πρώτες εμφανίσεις του Τετέ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έχει αρχίσει να δείχνει δείγματα της κλάσης του με το «καλημέρα», όμως αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως επιδιώκει να πάρει την μπακέτα του ηγέτη, δεν φοβάται τις ευθύνες.

Ξέραμε όλοι ότι ο Τετέ είναι ένας ποιοτικός δεξιός εξτρέμ με αριστερό πόδι που του αρέσει να συγκλίνει σχεδόν σε κάθε του ενέργεια. Στην πράξη, ο Βραζιλιάνος είναι αυτό, αλλά και πολλά πράγματα παραπάνω.

Του αρέσει να κινείται σε αρκετούς χώρους, για παράδειγμα, το γκολ στο Άμστερνταμ επί του Άγιαξ το πετυχαίνει κινούμενος ως κρυφός επιθετικός, τελειώνοντας την φάση από αριστερά.

Αυτό δείχνει έναν παίκτη που είναι απρόβλεπτος στις κινήσεις του, στις εκτελέσεις, αλλά και στους χώρους που κινείται. Ο Τετέ δείχνει να έχει βρει τα πατήματα του πολύ γρήγορα και είναι μία από τις λίγες σταθερές που έχει αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός.

Το δείχνει σε κάθε παιχνίδι

Ακόμα και στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ο Τετέ έδειξε την κλάση του από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι.

Ήταν ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει με ατομική ενέργεια, ο μόνος που μπορούσε να προκαλέσει ανισορροπία στην άμυνα, να κερδίσει φάουλ, να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο.

Και να μην το ξεχνάμε: από δική του κεφαλιά (ως κρυφός φορ και πάλι), προέρχεται η απόκρουση του Γκροφ στο δοκάρι, από την οποία ο Σπόραρ έχει την ευκαιρία να σκοράρει σε κενή εστία.

Λίγες ημέρες πριν τον κρίσιμο επαναληπτικό με την Λανς, ο Τετέ είναι ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που μπορούν να κάνουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού να χαμογελά και να ελπίζει για το μέλλον.

Ο Βραζιλιάνος δικαιολογεί τα χρήματα που δόθηκαν για την απόκτησή του και δείχνει να έχει μπει από νωρίς στο κλίμα, αλλά και στον ρόλο του.

Σε μία περίοδο που όλα μοιάζουν μαύρα για τον Παναθηναϊκό, είναι κάποιος που μπορεί να ξεκολλήσει την ομάδα και να την οδηγήσει σε πιο ασφαλή μονοπάτια…

Κανένα ενδιαφέρον για Ολιβέιρα

Previous article

Πρώτη προπόνηση για το βόλεϊ ανδρών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.