0

Φρανκόφσκι και Σάιντ πλήγωσαν δις τον Παναθηναϊκό στο πρώτο μέρος, αλλά ο Φώτης Ιωαννίδης με ένα απίθανο γκολ στο 53′ κράτησε ζωντανό το τριφύλλι παρά το 2-1 ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ σε μια εβδομάδα.

Ενα γκολ για Οσκαρ που μόνο μεγάλοι παίκτες μπορούν να σημειώσουν, από την Αυτού Μεγαλειότητα που ακούει στο όνομα Φώτης Ιωαννίδης, για τον οποίο στρώνουν χαλί εκατομμυρίων ουκ ολίγες ομάδες top πρωταθλημάτων, κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό στο κυνήγι της πρόκρισης απέναντι στη Λανς.

Το 2-1 με το οποίοι οι πράσινοι ηττήθηκαν στο… κολασμένο «Μπολάρ» δίνει μεν το πλεονέκτημα στη Λανς, αλλά αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ που θα καθορίσει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω της φάσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο γκολ σε ισάριθμες φάσης στο πρώτο ημίχρονο (4’ Φρανκόφσκι, 34’ Σαϊντ), απέκτησε νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα με την καθαρή αποβολή του Μεντίνα (22’), αλλά ήταν πελαγωμένος στο πρώτο μισό του αγώνα και αντίδραση έβγαλε μόνο στο δεύτερο.

Με την γκολάρα του Ιωαννίδη στο 53’ να τον κρατάει ζωντανό και τον Πελίστρι να δείχνει με το καλησπέρα ότι εκτός από «τούρμπο» έχει και την απαιτούμενη ποιότητα. Με εκπληκτική ενέργεια του Ουρουγουανού από αριστερά και αφού έκλεισε προς τον άξονα, σούταρε προς την εστία με τη μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα, αλλά να σταματάει στο χέρι αμυντικού.

Ο Ούγγρος διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αλλά τον κάλεσε ο VAR και αφού είδε ξανά τη φάση εκτίμησε ότι ο Γάλλος αμυντικός δεν είχε το χέρι του σε σημείο που να αποκτά πλεονέκτημα και πήρε πίσω την αρχική απόφασή του.

Το ματς ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό με τη Λανς να σκοράρει στην πρώτη της επίσκεψη στην περιοχή του Ντραγκόφσκι, μόλις στο 4ο λεπτό, εκμεταλλευόμενη μία υπέροχη ενέργεια του Σοτοκά που έβγαλε μόνο του τον Φρανκόφσκι κι αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει σωστά και να ανοίξει το σκορ (1-0).

Οι Γάλλοι πήραν έξτρα ψυχολογική ώθηση μετά το γκολ και παίζοντας πολύ σκληρά και αποφασιστικά, κυριάρχησαν στις προσωπικές μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες, ενώ έβγαζαν εύκολα υπεραριθμίες στα άκρα, με τους δύο πλάγιους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, Κώτσιρα και Μλαντένοβιτς να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Στο 22ο λεπτό του αγώνα, ωστόσο, Μεντίνα που εννέα λεπτά πριν είχε δεχθεί την κίτρινη κάρτα για σφαλιάρα στο πρόσωπο του Τετέ, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη.

Κι αυτό διότι πάτησε με αντιαθλητικό τρόπο τον Μπακασέτα. Ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε την παράβαση αλλά ο VAR τον φώναξε να δει τη φάση κι απέβαλε τον Αργεντινό στόπερ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 24’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Μπακασέτας έβγαλε τη σέντρα, ο Τσέριν έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Λανς έσωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ!

Ενα λεπτό αργότερα, ο Ντάνσο με αυτοθυσία έσωσε το σουτ του Γέντβαϊ, αλλά πάνω που ο Παναθηναϊκός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο κι έδειχνε να ελέγχει το ματς, ένα λάθος του Κώτσιρα στη μεσαία γραμμή έβγαλε τους Γάλλους στο τρανζίσιον (34’) με τον Σαϊντ να σκοράρει με δεύτερη προσπάθεια, παίρνοντας ο ίδιος το ριμπάουντ μετά την πρώτη απόκρουση του Ντραγκόφσκι (2-0).  Στο δεύτερο ημίχρονο, το γύρισμα του Τετέ (52’) απομάκρυνε ο Σαμπά.

Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φώτης Ιωαννίδης, με εκπληκτικό σλάλομ, πήρε παραμάζωμα τη γαλλική άμυνα και αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τέσσερις και πέντε Γάλλους, πλάσαρε με το αριστερό στα δίχτυα μείωσε σε 2-1. Ενα γκολ για Οσκαρ που μόνο μεγάλοι παίκτες μπορούν να σημειώσουν!

Στο 57’, από στατική φάση, ο Ντραγκόφσκι έσωσε την εστία του σε κεφαλιά του προωθημένου Ντάνσο, ενώ στο 64’ ο Αράο έκανε καθοριστικό τάκλιν στον Σαϊντ.

Στο 67’ ο Αλόνσο έριξε στη μάχη Πελίστρι και Βαγιαννίδη αντί του Τετέ που είχε κίτρινη κάρτα και του Κώτσιρα.

Ωσπου στο 86’ ο Πελίστρι με εκπληκτική ενέργεια από αριστερά και αφού έκλεισε προς τον άξονα, σούταρε προς την εστία με τη μπάλα να σταματάει στο χέρι του Χουσάνοφ με τη μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα!

Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αλλά τον κάλεσε ο VAR και αφού είδε ξανά τη φάση εκτίμησε ότι ο Γάλλος αμυντικός δεν είχε το χέρι του σε σημείο που να αποκτά πλεονέκτημα και πήρε πίσω την αρχική απόφασή του.

Στο 90+2’ ο Γερεμέγεφ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΛΑΝΣ (Γουίλ Στιλ / 3-4-2-1): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο, Ντα Κόστα (26’ Χουσάνοφ), Σοτοκά, Σαϊντ (70’ Λασκαρί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67’ Βαγιαννίδης), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (67’ Πελίστρι), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (80’ Λημνιός), Ιωαννίδης.

«Μαγικό» γκολ του Ιωαννίδη μειώνει σε 2-1 ο Παναθηναϊκός! (Vid)

Previous article

Τρελάθηκαν οι Πορτογάλοι με Ιωαννίδη: «Τώρα θα ζητήσει 40 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.