0

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται απόψε απέναντι στη Λανς στο «Φελίξ Μπολάρ» με στόχο να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει στο… κόλπο, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα playoffs του Conference League.

Στο γήπεδο Φελίξ Μπολάρ, το οποίο μετονομάστηκε σε ”Μπουλάρ-Ντελελί” το 2012, μετά και τον θάνατο του Αντρέ Ντελελί, ενός πολιτικού που υπηρέτησε ως Υπουργός Εμπορίου υπό τον Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν, ο Παναθηναϊκός δίνει μια σημαντική μάχη με μια παλιά γνώριμη.

Δεν πρόκειται σαφώς για εύκολη υπόθεση. Κάνουμε λόγο για γαλλική ομάδα, αθλητική, ποιοτική, που πέρυσι έπαιζε στο Champions League. Τα δυο ραντεβού είναι «do or die», η πίεση μεγάλη αναφορικά με το ευρωπαϊκό μέλλον του Παναθηναϊκού, αφού άλλο μαξιλαράκι δεν υπάρχει.

Η αγωνιστική προοπτική, το κίνητρο, η βαθμολογία στην UEFA, το φυσικό περιβάλλον του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, επιτάσσουν να προκριθεί το «τριφύλλι».

Όμως πηγαίνει συνειδοποιημένα σε μια μετωπική…

Η ήττα από τον Αστέρα μάλλον θα λειτουργήσει αφυπνιστικά, είναι προφανές πως ελέω απόδοσης και Σιδηρόπουλου, αποτελεί μια κακή παρένθεση , ωστόσο η κόντρα στο Λανς, έχει να κάνει με άλλου τύπου ματς, άλλου επιπέδου. Με προίκα τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά που έβγαλε κόντρα στον Άγιαξ ο Παναθηναϊκό και όπλο τη θέληση του για προκρίση, δεν έχει περιθώρια να ηττηθεί. Νίκη των «Λανσουά» έστω και με μισό μηδέν, δεν θα σημάνει το τέλος αλλά θα φέρει αρκετούς μπελάδες στη ρεβάνς.

Η Λανς δεν είναι στα καλύτερα της. Έχει αλλάξει προπονητή δεν πατάει πολύ καλά. Όμως έχει αρκετά τρεξίματα, είναι «μανούλα» στις κόντρα επιθέσεις και εάν σε πετύχει στο επιθετικό της τρανζίσιον ανοργάνωτο μπορεί να σου κάνει ζημιά. Όσα λιγότερα δικαιώματα δώσει σε αυτό το επίπεδο ο Παναθηναϊκός, τόσο το καλύτερο θα είναι. Οι «πράσινοι» έτσι κι αλλιώς αρέσκονται να παίζουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, να κρατάνε μπάλα. Ο υπερβάλλοντας επιθετικός τους ζήλος, δεν πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ. Έδειξαν με τον Άγιαξ ότι μπορούν να παίξουν μια fit ομάδα που πρεσάρει. Όμως πρέπει να αφοσιωθούν εξίσου καλά στο αμυντικό τους τρανζίσιον, για να μην έχουν αξεπέραστα προβλήματα.

Η δυσκολία της αποστολής στο Λανς είναι δεδομένη αλλά αποτελεί πρόκληση και μονόδρομο, ώστε να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρα να γίνει η μισή δουλειά στο Λανς. Και να έρθει η σειρά στην Αθήνα με θετικό πρόσημο. Γιατί στα υπόλοιπα μέτωπα ο προγραμματισμός προχωράει κανονικά. Προπονητικά, γήπεδο, μεταγραφές. Και η οικονομική υπέρβαση είναι άνευ προηγουμένου στον Παναθηναϊκό και πλέον χτυπάει επίπεδα πολυμετοχικότητας. Χρειάζονται όμως και τα αποτελέσματα.

Στο «τριφύλλι» υπάρχει πίεση για την επιστροφή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά την περυσινή χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, όπως και στην περίπτωση των παιχνιδιών κόντρα στον Άγιαξ, έτσι και τώρα το φαβορί, κακά τα ψέματα, είναι ο αντίπαλος. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως δεν υπάρχουν πιθανότητες ή ότι θα πέσει… αμαχητί.

Προφανώς, ο Ντιέγκο Αλόνσο και οι παίκτες του καλούνται να αφήσουν πίσω τους την ήττα με 1-0, να… θυμηθούν τα υπόλοιπα φετινά ματς τους και, διορθώνοντας τα λάθη που έκαναν και σε αυτά, μαζί με την βοήθεια και της τύχης -η οποία τους έχει γυρίσει την πλάτη είναι η αλήθεια, σε κληρώσεις αλλά και στη διάρκεια των αγώνων- να βγάλουν αντίδραση!

Κάνοντας όλα τα παραπάνω, θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους για να φύγουν από τη Γαλλία με ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέπει να διεκδικήσουν την πρόκριση στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, με τον κόσμο στο πλευρό τους αυτή την φορά…

Το μόνο αγωνιστικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με την τιμωρία του Ντάνιελ Μαντσίνι, που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ εκτός έχει μείνει για αγωνιστικούς λόγους και ο Τόνι Βιλένα.

Την αποστολή του «τριφυλλιού» απαρτίζουν οι: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Αράο, Κάτρης, Μπρέγκου και Φρόκου.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λανς (Γουίλ Στιλ): Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεδίνα, Αγκιλάρ, Τόμασον, Μεντί, Τσάβες, Φουλγκινί, Σοτοκά, Σαΐντ.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τετέ, Μπακασέτας, Τζούριτσιτς, Ιωαννίδης.

Διαιτητής: Γκέρκο Μπόγκαρ (Ουγγαρία).

Βοηθοί διαιτητή: Θεόδωρος Γεωργίου, Μπάλαζ Σζαλάι (Ουγγαρία).

4ος διαιτητής:
Τόμας Βόγκναρ (Ουγγαρία).

VAR: Ιστβάν Βαντ (Ουγγαρία).

AVAR: Φέρεντς Καράκο (Ουγγαρία).

Οι σύνθετοι όροι στο συμβόλαιο του Πελίστρι

Previous article

Τελικά κάπου ο Φατίχ Τερίμ δικαιώθηκε…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.