0

Τα δύο τρόπαια που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, η EuroLeague και το πρωτάθλημα, έφτασαν στα Ανώγεια της Κρήτης.


Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης εκπροσώπησε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Και την Κρήτη. Δεν πήγε μέχρι τα Ανώγεια με αδειανά χέρια. Φρόντισε να έχει μαζί του τις δύο κούπες που κατέκτησαν οι «πράσινοι» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Παναθηναϊκός AKTOR: Αποθέωση Καλαϊτζάκη και μεγάλη χαρά στην όψη των τροπαίων της σεζόν στα Ανώγεια

Με το τρόπαιο της EuroLeague και αυτό του πρωταθλήματος να αποτελούν πόλο έλξης, στο περιθώριο της διοργάνωσης ενός τουρνουά 3on3 στην πλατεία Αρμί.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που πήγαν για να δουν από κοντά τα τρόπαια ήταν δεκάδες, ενώ οι δύο κούπες… ταξίδεψαν μέχρι το σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου στον Ψηλορείτη, όπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ανατράφηκε ο Δίας.

Τα καθίσματα του ΟΑΚΑ στα Ανώγεια

Στην εκδήλωση μεταφέρθηκε και μήνυμα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα καθίσματα που αφαιρέθηκαν από το ΟΑΚΑ θα μεταφερθούν στο γήπεδο του Αετού Ανωγείων.

«Χαίρομαι πολύ διότι βρίσκομαι στα ηρωικά Ανώγεια, εκπροσωπώ την ομάδα μου και μοιράζομαι τον ενθουσιασμό με τόσο κόσμο. Τώρα μας περιμένει σκληρή δουλειά ενόψει της νέας δύσκολης και απαιτητικής σεζόν, στην οποία θα επιδιώξουμε να υπερασπισθούμε τους τίτλους μας και να κατακτήσουμε ακόμη περισσότερους», είπε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Και πρόσθεσε: «Όταν ήμουν μικρός γύριζα κι εγώ όλη την Κρήτη συμμετέχοντας σε Τουρνουά 3×3 και ξέρω πόσο ευχάριστο είναι αυτό το παιχνίδι. Είναι ευλογία για τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μπάσκετ και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ενημέρωση αναφέρει:

“Τα ιστορικά, ηρωικά και μαρτυρικά Ανώγεια κατέθεσαν το δικό τους μπασκετικό «Τίμημα» και άφησαν το έντονο και ανεξίτηλο αποτύπωμα τους φιλοξενώντας το 7ο Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series by choco BIG του 2024.

Οι αγώνες διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου στην εμβληματική πλατεία Αρμί αποτελώντας μέρος των πολυσχιδών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της επετείου των 80 ετών από το Γ’ Ολοκαύτωμα και την ισοπέδωση του χωριού από τους Γερμανούς στις 13 Αυγούστου του 1944.

Κεντρικό σημείο αναφοράς του Τουρνουά αποτέλεσε η δημόσια έκθεση των δυο λαφύρων που κατέκτησε στην εφετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός AKTOR, με γκεστ σταρ τον πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδος και μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, Πάνο Καλαϊτζάκη.

Τους επτάκις πρωταθλητές Ευρώπης εκπροσώπησαν στα Ανώγεια ο υπεύθυνος ασφαλείας, παλαίμαχος διεθνής βολεϊμπολίστας Μιχάλης Γεωργαντής ο οποίος μάλιστα δήλωσε «συγκινημένος από την ατμόσφαιρα και την υποδοχή» και το στέλεχος του τμήματος Φιλοξενίας και Υπηρεσιών V.I.P της ΚΑΕ Δημήτρης Σιλιόγκας.

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και ο Μιχάλης Γεωργαντής με τα τρόπαια του Παναθηναϊκού AKTOR από την σεζόν 2023/24

 

Ο πανζουρλισμός για τα τρόπαια και η φωτογράφιση στο Ιδαίο Άντρο

Τα δυο τρόπαια εκτέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στον χώρο διεξαγωγής του Τουρνουά και έγιναν αντικείμενο αποθεωτικής υποδοχής από δεκάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού που συνέρευσαν στα Ανώγεια απ’ όλη την Κρήτη.

Το τρόπαιο της EuroLeague της σεζόν 2023/24
Το τρόπαιο της EuroLeague της σεζόν 2023/24

Την Κυριακή το μεσημέρι τα δυο τρόπαια μεταφέρθηκαν και φωτογραφήθηκαν στο σπήλαιο του Ιδαίου Άντρου στον Ψηλορείτη, όπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ανατράφηκε ο Δίας.

Η δωρεά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μήνυμα προς τους οικοδεσπότες και διοργανωτές των εκδηλώσεων απέστειλε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε τη δωρεά 600 καθισμάτων του ΟΑΚΑ, τα οποία θα τοποθετηθούν στο γήπεδο του Αετού Ανωγείων.

Το τρόπαιο της Stoiximan Basket League της σεζόν 2023/24
Το τρόπαιο της Stoiximan Basket League της σεζόν 2023/24

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιαννακόπουλο ο οποίος ούτως ή άλλως είναι φίλος των Ανωγείων και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον τόπο μας, τόσο για τη διάθεση των τροπαίων, όσο και για τη δωρεά του» τόνισε ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μάλιστα αγωνίσθηκε στο Τουρνουά!

Έκλεψε την παράσταση ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, έκλεψε την παράσταση όχι μόνο με την παρουσία του, αλλά και με τον ενθουσιασμό με τον οποίο ανταποκρίθηκε στην επιθυμία των παιδιών να τους δείξει και να τους διδάξει διάφορες κινήσεις!

«Χαίρομαι πολύ διότι βρίσκομαι στα ηρωικά Ανώγεια, εκπροσωπώ την ομάδα μου και μοιράζομαι τον ενθουσιασμό με τόσο κόσμο. Τώρα μας περιμένει σκληρή δουλειά ενόψει της νέας δύσκολης και απαιτητικής σεζόν, στην οποία θα επιδιώξουμε να υπερασπισθούμε τους τίτλους μας και να κατακτήσουμε ακόμη περισσότερους» τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.

Και συμπλήρωσε: «Όταν ήμουν μικρός γύριζα κι εγώ όλη την Κρήτη συμμετέχοντας σε Τουρνουά 3x3 και ξέρω πόσο ευχάριστο είναι αυτό το παιχνίδι. Είναι ευλογία για τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μπάσκετ και να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα».

 

Έξαλλοι οι οπαδοί της Μάντσεστερ με τη διοίκηση τους λόγω Πελίστρι! (Pics)

Previous article

«Ο Ναν κατέθεσε αίτηση να πάρει διαβατήριο για να παίξει στην εθνική Τουρκίας»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.