0

Η κλεψύδρα αδειάζει για τον Βάργκας που καθυστερεί να απαντήσει και ο Παναθηναϊκός εντείνει τις διαπραγματεύσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον διεθνή Ουρουγουανό, που έχει ήδη συμφωνήσει ελέω Αλόνσο, με… τρελά ποσά να πέφτουν στο τραπέζι.

Ο Ρούμπεν Βάργκας και ο Φακούντο Πελίστρι είναι οι δύο «καυτές» περιπτώσεις που φιγουράρουν στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της ομάδας στα «φτερά» της επίθεσης.

Οπως σας έχουμε αποκαλύψει ο Παναθηναϊκός έχει βρει σημείο επαφής με την Αουγκσμπουργκ για την αγορά του 26χρονου Ελβετού άσου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ως αντίτιμο ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, και περιμένει την απάντηση του Βάργκας σε πρόταση για 4ετές συμβόλαιο με αρκετά αυξημένες απολαβές σε σχέση με τα χρήματα που έπαιρνε στη γερμανική ομάδα (1.2 εκατ. ευρώ).

Ο Βάργκας είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού πριν ξεκινήσει ακόμα το Euro αλλά είχε απαντήσει ότι θέλει να περιμένει και να μην βιαστεί για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Στην Αουγκσμπουργκ ξεκαθάρισε ότι δεν ανανεώνει και οι Γερμανοί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να… ακούν προτάσεις από πάσα ενδιαφερόμενο.

Παρά το γεγονός ότι ο Βάργκας έκανε εξαιρετικό Euro, οι ομάδες που έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον από προηγμένα πρωταθλήματα θεώρησαν άσκοπο να πληρώσουν τους Γερμανούς τόσα πολλά χρήματα όταν θα μπορούσαν να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο το επόμενο καλοκαίρι κι έτσι δεν έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα σύλλογοι για να τα… σκάσουν στην Αουγκσμπουργκ.

Ο Παναθηναϊκός διαπίστωσε ότι το έδαφος είναι πρόσφορο, βρήκε σημείο επαφής με την Αουγκσμπουργκ και έκανε την πρότασή του στον Βάγκας, ο οποίος ζήτησε κάποιες ημέρες προθεσμία.

Η κλεψύδρα αδειάζει, ο Ελβετός έχει αποφασίσει να αλλάξει περιβάλλον εδώ και τώρα, δεν έχει κάτι άλλο στα χέρια του (αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ματς κυπέλλου της Αουγκσμπουργκ κι έδωσε την ασίστ στο τρίτο γκολ), αλλά παραμένει διστακτικός. Τα χρονικά περιθώρια ωστόσο έχουν στενέψει για τα καλά…

Ταυτόχρονα, με την περίπτωση του Βάργκας, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός «χτυπάει» και το μεγαλύτερο κόλπο (εάν αναλογιστεί κανείς ότι διαπραγματεύεται με τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ για έναν ποδοσφαιριστή βασικό στην Εθνική Ουρουγουάης του Μπιέλσα στα 22 του χρόνια!), τον Φακούντο Πελίστρι.

Οπως σας είχαμε αναφέρει, εδώ συμβαίνει το… ανάποδο με τον Βάργκας. Η σχέση του Αλόνσο με τον Πελίστρι, προσφέρει στον 22χρονο άσο την ασφάλεια που επιθυμεί για την καθιέρωσή του στο ευρωπαϊκό επίπεδο κι έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα πρέπει να κάνει ένα βήμα παρακάτω σε επίπεδο πρωταθλήματος για να ανέβει ξανά εκεί που προορίζεται άλλωστε από τους ειδικούς.

Οχι μόνο στην Ουρουγουάη αλλά και στην ίδια την Γιουνάιτεντ, η οποία είχε ως αρχική αξίωση το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 50% του Πελίστρι!
Με τον παίκτη σύμμαχο και όντας διατεθειμένος να «σπρώξει» ανάλογα ποσά, όπως έκανε και με τον Τετέ, ο Παναθηναϊκός διαπραγματεύεται κατά κύριο λόγο τη μείωση του ποσοστού και το ενδεχόμενο συνιδιοκτησίας που προτείνουν οι Αγγλοι.

Το συμβόλαιο του Πελίστρι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι 1.2 εκατ. ευρώ και ο Παναθηναϊκός του δίνει 4ετές συμβόλαιο με αρκετά αυξημένες απολαβές, όπως και στον Βάργκας.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα η επιλογή του Πελίστρι μπορεί να πει κανείς ότι πλησιάζει, αλλά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα στην εβδομάδα.

Σημαντική πληροφορία/προσθήκη από το ρεπορτάζ αποτελεί το γεγονός ότι ο Αλόνσο, που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τον Πελίστρι και βάζει το χέρι του στη φωτιά για αυτόν, εκτιμά ότι μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία (εκτός από δεξιός) και ως αριστερός εξτρέμ, παρότι στην καριέρα του έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστες φορές με ανάποδο πόδι στα «φτερά».

Σκίρα: «Ένα… βήμα από τον Παναθηναϊκό ο Πελίστρι, κρατάει ποσοστό μεταπώλησης η Γιουνάιτεντ»

Previous article

Αυτό είναι το συμβόλαιο που προσφέρει στον Γιουρτσεβέν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.