0

Οι πράσινοι βγήκαν σημείο επαφής με τους Γερμανούς για την απόκτηση του 25χρονου διεθνούς Ελβετού εξτρέμ που αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του Παναθηναϊκού. Τι ισχύει με τον Πελίστρι.

Σε προχωρημένο στάδιο διαπραγμάτευσης για την υλοποίηση της μεταγραφής του 25χρονου διεθνούς Ελβετού εξτρέμ, Ρούμπεν Βάργκας, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός!

Ο άσος της Άουγκσμπουργκ, που έκανε θραύση στο πρόσφατο Euro, έχει ξεχωρίσει εδώ και πολύ καιρό στην πράσινη λίστα των αριστερών εξτρέμ και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA.gr αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο του Παναθηναϊκού για τα «φτερά» της επίθεσής του.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το πρώτο και δυσκολότερο βήμα για την απόκτησή του.

Βρήκε σημείο επαφής στις διαπραγματεύσεις του με τη γερμανική ομάδα για την αγορά του Ελβετού ποδοσφαιριστή και περιμένει την απάντηση του Βάργκας στην πλουσιοπάροχη προσφορά τετραετούς διάρκειας που του έγινε.

Ο Βάργκας είναι διστακτικός για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα και η καλύτερη οικονομική πρόταση που έχει στα χέρια του είναι του Παναθηναϊκού, μακράν της δεύτερης. 

Ως εκ τούτου το σκέφτεται σοβαρά και μέσα στην εβδομάδα θα πάρει την απόφασή του.

Ο Βάργκας βρίσκεται στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του με την Άουγκσμπουργκ και οι Γερμανοί είναι ανοιχτοί σε προσφορές από τη στιγμή που ο 25χρονος διεθνής Ελβετός εξτρέμ με ρίζες απ’ τη Δομινικανή Δημοκρατία δεν είναι θετικός στο να ανανεώσει τη συνεργασίας τους. Αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά, αξιώνοντας ποσά κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για τη βασική επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο για το αριστερό «φτερό», συγκεντρώνοντας τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο Ουρουγουανός τεχνικός, γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός τον έχει ξεχωρίσει στην κορυφή της λίστας του. Οχι τώρα. Πριν ακόμα ξεκινήσει το Euro! 

Η εξαιρετική παρουσία του Βάργκας στo Euro αύξησε σημαντικά τον δείκτη δυσκολίας για την υλοποίηση της μεταγραφής του. Ηταν αυτός που πέτυχε εκπληκτικό γκολ κόντρα στην Ιταλία, ενώ είχε και ασίστ στην ίδια αναμέτρηση. Συνολικά έπαιξε και στα πέντε ματς των Ελβετών.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις πέντε (5) γεμάτες σεζόν του στην Μπουντεσλίγκα (από 20 ετών βρίσκεται στην Αουγκσμπουργκ, η οποία τον αγόρασε από τη Λουκέρνη έναντι 4 εκατ. ευρώ το 2019) και την εξαιρετική ποδοσφαιρική του ηλικία (25), που εμπεριέχει ξεκάθαρα μεταπωλητική αξία, συνιστά αυτοσυγκράτηση όσον αφορά την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Τη σεζόν που μας πέρασε ο Βάργκας είχε 32 παιχνίδια με την Άουγκσπουργκ, σημειώνοντας 4 γκολ, ενώ είχε και 4 ασίστ.

Προέρχεται από γεμάτες σεζόν στην Bundesliga. Στα 25 του χρόνια έχει 48 συμμετοχές στην Εθνική Ελβετίας, σημειώνοντας και 8 γκολ.

Πέραν του Βάργκας, ο Παναθηναϊκός δουλεύει ακόμα μία περίπτωση εξτρέμ για παν ενδεχόμενο, ενώ από το πράσινο κάδρο δεν έχει βγει ποτέ ο Πελίστρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη διαφορά ότι οι Αγγλοι έχουν ορίσει στο… θεό τις απαιτήσεις τους, καθώς δεν ακούν καν προτάσεις κοντά στα 8 εκατ. ευρώ και αξιώνουν ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 50% (συνιδιοκτησία).

Ο Πελίστρι είναι θετικός, πάντως, στην προοπτική της συνεργασίας του με τον Αλόνσο αλλά με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι από τη Γιουνάιτεντ, οι πιθανότητες δεν είναι αρκετές.

 

Αλόνσο: «Αφιερωμένη στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού η προσπάθειά μας»

Previous article

Ίνγκασον: «Ένιωσα κολακευμένος από το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στόχος οι τίτλοι!»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.