0

Το πρώτο μεγάλο παιχνίδι με τον Άγιαξ, είναι μία μεγάλη πρόκληση για τον Παναθηναϊκό, που καλείται και πάλι να κάνει μία υπέρβαση, αλλά και ο ρόλος που θα έχει ένα ζεστό ΟΑΚΑ για την προσπάθεια της ομάδας.

Το πρώτο μεγάλο καλοκαιρινό ευρωπαϊκό ραντεβού έχει την Πέμπτη το βράδυ ο Παναθηναϊκός. Αντίπαλος ο Άγιαξ, που δύο φορές στο παρελθόν έχει πληγώσει τους «πράσινους». Το 1971 στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Ουέμπλει, όπου νίκησε με 2-0 και σήκωσε την κούπα και το 1996, όπου στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Άγιαξ πέρασε στον τελικό. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μία τεράστια, ιστορική νίκη μέσα στο Άμστερνταμ με 1-0, αλλά οι απουσίες βασικών του παικτών στη ρεβάνς στοίχισαν και ο Άγιαξ νίκησε με 3-0 στο ΟΑΚΑ και πήγε στον τελικό.

Ο Παναθηναϊκός θέλει αυτή την φορά να χαμογελάσει αυτός και να μην τριτώσει το κακό. Και αυτή την φορά ο Άγιαξ είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μία μεγάλη ευκαιρία και μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Η ευκαιρία για την ομάδα είναι να περάσει τον Άγιαξ και να ζεστάνει και πάλι τον κόσμο του και η μεγάλη πρόκληση είναι ο Παναθηναϊκός του Αλόνσο στο ξεκίνημα της χρονιάς να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια με μία τόσο σπουδαία πρόκριση.

Το βράδυ στο ΟΑΚΑ πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα. Οποιαδήποτε νίκη θα είναι πολύ σημαντική για τον Παναθηναϊκό, που θα μείνει ζωντανός ακόμα και με ισοπαλία. Στο μυαλό του Αλόνσο και των παικτών είναι μόνο η νίκη και για αυτή θα παίξουν. Για να συμβεί αυτό ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει σχεδόν ένα τέλειο παιχνίδι, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά και να είναι αποτελεσματικός.

Ο Άγιαξ είναι μία ομάδα, που ταλαιπωρήθηκε πέρυσι, αλλά φέτος έχει πάρει έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Φαριόλι, που ήδη έχει βάλει την σφραγίδα του και στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Άγιαξ δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή προβληματική ομάδα. Είναι μία ομάδα που μαθαίνει να παίζει εξαιρετικά από πίσω με build up που δύσκολα σπάει ο αντίπαλος και στη συνέχεια η ταχύτητα και η ποιότητα των παικτών του τον καθιστούν πολύ επικίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός θα μπει το βράδυ να κάνει το παιχνίδι του, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία του Αλόνσο. Θα πρεσάρει στοχευμένα με στόχο να κλέψει ψηλά, να απειλήσει και να σκοράρει. Θα βρει ευκαιρίες, αλλά για να έχει τύχη στο ματς ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός και αν είναι δυνατόν στην πρώτη φάση να σκοράρει. Ο Άγιαξ είναι μία ομάδα με τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και θεματάκια στο κέντρο της άμυνας.

Φυσικά, αυτό που χρειάζεται είναι να κλείνει γρήγορα τους χώρους ο Παναθηναϊκός όταν χάνει την μπάλα ή όταν δεν έχει την μπάλα. Όλοι οι παίκτες, αρχής γενομένης από τους επιθετικούς, πρέπει να θυσιαστούν όταν η ομάδα αμύνεται και να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο του Αλόνσο, που εδώ και δύο ημέρες και μέσω βίντεο και μέσα στο γήπεδο, με τακτική, έχει δώσει στο πιάτο στους παίκτες το παιχνίδι του Άγιαξ.

Φυσικά μεγάλο ρόλο θα παίξει και το ΟΑΚΑ. Η ομάδα πρέπει να πάρει ώθηση από τους 30-35.000 φίλους της, που θα πάνε στο ΟΑΚΑ και ο Άγιαξ πρέπει να νιώσει το εκτός έδρας. Όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος, μπορούν απόψε να κάνουν το πρώτο βήμα. Και ο κόσμος πρέπει να στηρίξει ακόμα πιο πολύ την ομάδα, αν κάτι στραβώσει στην διάρκεια του αγώνα. Μην ξεχνάμε, ότι με τον Άγιαξ παίζει ο Παναθηναϊκός και πάει να κάνει μία υπέρβαση ανάλογη με αυτή, που έκανε πέρυσι τέτοια εποχή με την Μαρσέιγ. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του Άγιαξ, αλλά ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει στο γήπεδο και να κάνει τον αντίπαλο να νιώσει, ότι θα είναι μία δύσκολη βραδιά για αυτόν.

*Μεγάλη είδηση η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη, που μαθαίνω ότι στην προπόνηση παρουσιάζεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η συμμετοχή του έστω και για 30 λεπτά ή ένα ημίχρονο μπορεί να είναι καθοριστική, για την έκβαση του αγώνα.

Ο Ιωαννίδης «ζεσταίνεται» ενόψει Άγιαξ με πολλά γκολ! (Vid)

Previous article

Αναστασίου: «50-50 οι πιθανότητες, δεν μπορώ να διαλέξω ποια ομάδα αγαπώ περισσότερο!»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.