0

Είναι σπουδαίο το συναπάντημα του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ. Όσο αρνητική προσέγγιση κι αν έχει κάποιος στην ομάδα για λόγους που έχουν αναλυθεί εκατοντάδες φορές, δεν μπορεί παρά να… σκιρτήσει η καρδούλα του. Παρότι το Τριφύλλι δεν έχει να
επιδείξει κάποια τεράστια πρόκριση κόντρα στον Άγιαξ, η συμμετοχή στον τελικό του Πρωταθλητριών, το περίφημο 0-1 με τον Βαζέχα, αλλά και ο σεβασμός που επιδεικνύουν οι Ολλανδοί στους Πράσινους, κάνουν πάντα ξεχωριστά τα παιχνίδια μαζί τους.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως είναι κάτι που χρειαζόταν να έρθει. Αρχές προς μέσα Αυγούστου δηλαδή, να παίξει ο Παναθηναϊκός τα δύο κρισιμότερα ματς των προκριματικών. Γιατί έτσι έχει η κατάσταση. Η Λανς σε πιθανό αποκλεισμό από τον Άγιαξ, δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκεφτεί πως υπάρχουν… μαξιλαράκια ασφαλείας. Οπότε τώρα είναι τα παιχνίδια που όπως λέει και ο Τεντόγλου θα πρέπει να πάει ο Παναθηναϊκός… με τα όλα.

Έχουμε αναφέρει ξανά πως δεν θα αναφέρουμε ποτέ όρους όπως «κακοτυχία», «γκαντεμιά», «γκίνια», για τις υπερβολικά δύσκολες κληρώσεις του Παναθηναϊκού που πλέον είναι μονιμότητα. Έβγαλε τα ματάκια του το Τριφύλλι με την ποινή της UEFA και τη μετά ανικανότητά του να τη σβήσει μέσω πρωταθλήματος, για λόγους μη αγωνιστικούς ουσιαστικά. Άρα όντας στους αδύναμους πιο πιθανό είναι αυτό που συμβαίνει παρά να περιμένεις βατές κληρώσεις.

Θα μιλήσουμε όμως και για γκαντεμιά και για γκίνια και για κακοτυχία και για αδικία, όταν δεν αναφέρουμε γενικά τον Παναθηναϊκό αλλά σταθούμε στον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός είναι ξεκάθαρο πως έχει έρθει με διάθεση με δουλειά, ορεξάτος και με
φιλοδοξία, έχοντας ένα πλάνο για να ακολουθήσει και ξεκάθαρες ποδοσφαιρικές ιδέες. Θα του βγουν αυτά ή όχι, θα το δείξει η πορεία. Κοινώς αποδεκτό πως παρά την πίεση που σωστά υπάρχει στο Τριφύλλι, ειδικά λόγω των αποτυχημένων προηγούμενων σεζόν σε επίπεδο κατάκτησης πρωταθλήματος, έχει το δικαίωμα μιας μικρής έστω πίστωσης χρόνου.

Πριν το πρώτο ματς με τον Άγιαξ λοιπόν, καλό είναι να γνωρίζουμε τα δεδομένα. Οι Ολλανδοί όσο κι αν δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση, είναι μια φανέλα που ζυγίζει… τόνους, είναι απ’ τα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως, δεδομένα θα έχουν και τα
«χαδάκια» της UEFA, ενώ ταυτόχρονα είναι συνηθισμένοι στη διαχείριση καλοκαιρινών προκριματικών. Και γνωρίζουν καλά πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα για να υποτιμήσουν και δε θα το κάνουν.

Ποδοσφαιρικά είναι υπερβολικά νωρίς. Ακόμη κι έτσι, έχουμε εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό. Δε θα… πέσει χωρίς μάχη να είστε σίγουροι. Φυσικά το να προκριθεί δε θα είναι απλά σημαντική πρόκριση, θα είναι κάτι ιστορικό. Για να ξέρουμε τι λέμε κιόλας. Αυτό ακριβώς έλαχε στον Ντιέγκο Αλόνσο, στη νέα του δουλειά, η οποία του δίνει τεράστιο κίνητρο και προοπτική, αλλά ταυτόχρονα ήρθε σε μια δύσκολη εποχή. Με τις κληρώσεις και τους αντιπάλους να την κάνουν ακόμη δυσκολότερη.

Μην ξεχνάτε και κάτι άλλο πέρα από τις μεταγραφές που σαφώς δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν μπορούν να υπολογίζονται στο 100% παίκτες όπως ο Ιωαννίδης για παράδειγμα. Η αρχή της σεζόν λοιπόν, μοιάζει με την υπέρτατη δοκιμασία για τον Ουρουγουανό. Απόλυτα θετικό σημάδι η διάθεση που δείχνει ο ίδιος για να το μετατρέψει σε ευκαιρία και όχι να κλαφτεί για τη δοκιμασία ψάχνοντας δικαιολογίες. Αυτό δείχνει και… κοχόνες που λένε στη μητρική του γλώσσα. Ξαναλέμε, δε θα ήταν παράλογο απλά ρεαλιστικά να αναφέρει τις δυσκολίες. Δεν το έχει κάνει όμως και είναι κάτι σημαντικό.

Στο χορτάρι τώρα, χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά τι θα γίνει, δε μας μοιάζει ο νέος Παναθηναϊκός να έχει φιλοσοφία «κλοπής» αποτελέσματος. Θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει το ποδόσφαιρό του και την ταυτότητα που του δίνει ο προπονητής, ανεξάρτητα απ’ το αν αυτό θα φέρει πρόκριση ή όχι. Άλλωστε δεν υπάρχει τακτική που θα «κλείδωνε» την πρόκριση κόντρα στον Άγιαξ.

Προφανώς και θέλουμε να πάρει την πρόκριση ο Παναθηναϊκός για πολλούς λόγους. Ένας απ’ αυτούς είναι ο ίδιος ο Ντιέγκο Αλόνσο, γιατί του αξίζει να βρει ηρεμία τόσο νωρίς στη σεζόν. Προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα και με μεγαλύτερη ηρεμία. Είτε περάσει είτε όχι το Τριφύλλι, μην ξεχνάμε πως ακόμη… μπουσουλά. Κι εμείς για τους γνωστούς λόγους, έχουμε την απαίτηση να τρέξει κατοστάρι.

Φίλιπ Μαξ, ο αριστερός μπακ των 126 γκολ

Previous article

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Τα 9 σημεία «κλειδιά» ανά μήνα για την επιτυχημένη σεζόν (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.