0

Ο χρόνος που έδωσε ο Ντιέγκο Αλόνσο στο κλαμπ για να μην βιαστεί στο θέμα του αριστερού μπακ, οι επαφές (και) με τον Άλεξ Τέγες που έκανε εντέλει πίσω και τι “αγόρασε” ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Φίλιπ Μαξ.

Το “…να μη βιαστούμε μέχρι να βρούμε αυτό που θέλουμε” του Ντιέγκο Αλόνσο (και) στη θέση του αριστερού μπακ “φρέναρε” σοφά την κίνηση που πήγε να γίνει στις πρώτες μέρες του Ιούλη με τον Πορτογάλο Πέδρο Ρεμπότσο.

Πάνω στην… τούρλα του Σαββάτου και τη συμπυκνωμένη πίεση που δημιουργηθεί εκείνο το διάστημα συνολικά στον “πράσινο” οργανισμό, δεδομένου ότι τα πρώτα ματς με την Μπότεφ πλησίαζαν κι ο Παναθηναϊκός δεν είχε αποκτήσει ακόμη αριστερό μπακ κι εξτρέμ.

Ο Αλόνσο εντούτοις, είχε εμπιστοσύνη στο διαθέσιμο υλικό και ήξερε πως σε πρώτη φάση θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά και με τους παίκτες που είχε ήδη στα χέρια του και δούλευε απ’ την πρώτη μέρα της προετοιμασίας.

Έδωσε το χρόνο στο κλαμπ για να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή και να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα έδινε άλλη διάσταση και ισορροπία στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Με εμπειρία, ένταση, ποιότητα, σέντρα, σωστές αποφάσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου και προσωπικότητα.

Το “τριφύλλι” έψαξε πάρα πολλές περιπτώσεις και σε “μεγάλες πόρτες”. Υπήρχε ένα βασικό προαπαιτούμενο κι απ’ τον ίδιο τον προπονητή: Να έρθει παίκτης ενεργός, με προετοιμασία και προπονήσεις στα πόδια του και σε υψηλό επίπεδο από πλευράς ετοιμότητας.

Κι όχι από την αγορά των ελεύθερων κι ανενεργός εδώ και 2-2,5 μήνες που θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα μήνα για να μπει με την ομάδα. Έτσι έγινε με τον Ίνγκασον, έτσι έγινε με τον Τετέ, έτσι έγινε (και) τώρα με τον Φίλιπ Μαξ.

Έκανε πίσω στο τέλος

Παράλληλα με τον διεθνή Γερμανό αριστερό μπακ, ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε πολύ σοβαρά τις προηγούμενες μέρες και με άλλη μία “μεγάλη” περίπτωση, τον διεθνή Βραζιλιάνο μπακ Άλεξ Τέγες, ο οποίος έχει ξαναγίνει εδώ κι ένα χρόνο συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Τέγες -που θέλει να φύγει απ’ την αραβική χερσόνησο και να επιστρέψει στην Ευρώπη- έφτασε κοντά στον Παναθηναϊκό όμως την τελευταία στιγμή με δική του επιλογή το θέμα μπήκε στον “πάγο”, καθότι ήθελε να περιμένει κι άλλο προτάσεις από τα top-5 πρωταθλήματα.

Ο Παναθηναϊκός απ’ την άλλη δεν χρονοτρίβησε. Είχε προχωρήσει τις επαφές του και με τον Μαξ απ’ την στιγμή που έμαθε πως ο Γερμανός είχε ζητήσει απ’ την Άιντραχτ να φύγει, το “έτρεξε” και τον έκλεισε με… συνοπτικές διαδικασίες.

Σ’ ένα σούπερ deal και οικονομικά, αν αναλογιστεί κανείς το βιογραφικό και τις παραστάσεις του 31χρονου μπακ, αλλά και το πώς κινείται η γερμανική αγορά.

Αυτά που θα του δώσει

Τι αγοράζει ο Παναθηναϊκός στον Μαξ; Πρώτα απ’ όλα ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Επιθετικά έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ aggressive και ακούραστου μπακ, ο οποίος ανεβοκατεβαίνει την πλευρά επί 90’ χωρίς να… ιδρώσει, έχει μάθει να ζει μέσα στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, γνωρίζει πολύ καλά πώς να καλύπτει τα νώτα του και να μην αφήνει εκτεθειμένη την οπισθοφυλακή και τακτικά είναι πάρα πολύ πειθαρχημένος (Γερμανός γαρ).

Το πιο σημαντικό όμως για τον Αλόνσο, είναι πως πρόκειται για ένα αριστερό μπακ που μπορεί να υποστηρίξει απόλυτα το δικό του πλάνο: Με πρέσινγκ ψηλά και τη δημιουργία τριάδων και τετράδων σε μπλοκ πίεσης στους χώρους που βρίσκεται η μπάλα, εξαιρετική αντίληψη του συνδυαστικού κι άμεσου ποδοσφαίρου και μεγάλη κι ενεργή “συμμετοχή” στα γκολ.

Έτσι έφτιαξε άλλωστε το όνομά του και την καριέρα του, φτάνοντας ως τη “νασιονάλμανσαφτ” σε μία πορεία που σχεδόν σε κάθε σεζόν ήταν “γεμάτη” από πλευράς αριθμών.

Μέσα σε 126 γκολ

Σε 471 επίσημα παιχνίδια καριέρας ο Μαξ μετράει παρουσία σε 126 γκολ, έχοντας σκοράρει 47 φορές και “σερβίρει” 79 τελικές στους συμπαίκτες του.

Ακόμη και στην εθνική Γερμανίας, παρότι έχει παίξει 3 φορές έχει προλάβει να σκοράρει μία φορά σ’ ένα ματς με την Τσεχία το 2020 (1-0) “απλώνοντας” όλο το επιθετικό ρεπερτόριό του.

Είχε παίξει στα φιλικά

Στην Ελλάδα έρχεται έχοντας κάνει φουλ προετοιμασία με την Άιντραχτ, καθώς ακολούθησε κανονικά το καλοκαιρινό “χτίσιμό” της γερμανικής ομάδας στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, έχοντας συμμετάσχει στα φιλικά με τη Χουάρεζ (την ομάδα που θέλει τον Σπόραρ) στις 26 Ιουλίου και με τη Λούισβιλ Σίτι στις 31/7.

Ο Παναθηναϊκός έχει εκκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να προστεθεί το όνομά του στην ευρωπαϊκή λίστα για τα δύο ματς με τον Άγιαξ στον γ’ προκριματικό του Europa League και λογικά ως το βράδυ της Τρίτης (6/8) το όνομά του θα βρίσκεται μαζί με το Νο3 στο “πράσινο” ρόστερ της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA.

Με τον ίδιο να πραγματοποιεί το απόγευμα (06/08) την πρώτη προπόνησή του στο Κορωπί και να ετοιμάζεται για τις μάχες με τον Άγιαξ.

Max… Power!

Στην αποστολή ο Ιωαννίδης, εκτός Βαγιαννίδης – Φίλιπ Μαξ

Previous article

Δεν άξιζε στον Αλόνσο τόσο δύσκολο ξεκίνημα, του αξίζει να βρει ηρεμία μέσω σπουδαίας πρόκρισης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.