0

Οι Γερμανοί που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό

Σας είχαμε γράψει πως ο Παναθηναϊκός κινείται στην μεταγραφική αγορά για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Ο Ντιέγκο Αλόνσο ήθελε να ενισχύσει την συγκεκριμένη θέση, υπογράφοντας στο Τριφύλλι για τρία χρόνια τον Φίλιπ Μαξ. Ο 30χρονος Γερμανός ήρθε στους “πράσινους” από την Άιντραχτ, στην οποία είχε υπογράψει το 2023.

Οι 5 Γερμανοί του Παναθηναϊκού

Για τον Παναθηναϊκό, φυσικά, δεν είναι ο πρώτος Γερμανός που έρχεται στο ρόστερ. Συγκεκριμένα, στην πάροδο του χρόνου από το Τριφύλλι έχουν “περάσει” 5 Γερμανοί. Ο πρώτος ήταν ο επιθετικός Βάλτερ Βάγκνερ (1978-1979, 17 συμμετοχές, 3 γκολ). Ακολούθησε ο Καρλ Χάινς Φλίπσεν ως μέσος το 1999-01, σκοράροντας 8 φορές σε 19 παιχνίδια, ενώ ο Μάρκο Βίλα που ήρθε την ίδιο χρονιά είχε μόλις 3 εμφανίσεις χωρίς κανένα γκολ. Το 2015-2016 το Τριφύλλι “έκλεισε deal” με τον Γενς Βέμερ, όμως “μέτρησε” μόλις 4 συμμετοχές.

Μάρκους Μινχ

“Προσπεράσαμε” μία περίπτωση και αυτή είναι του Μάρκους Μινχ. Το 2004 ο Παναθηναϊκός υπέγραψε τον Γερμανό αριστερό μπακ. Εκείνος αγαπήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας, λόγω των εμφανίσεων του στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, σε 44 συμμετοχές “μέτρησε” 3 τέρματα ως αμυντικός, ενώ βοήθησε πολύ και τα μετόπισθεν του συλλόγου.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Παναθηναϊκός φέρνει στην ομάδα τον 6ο Γερμανό στην ιστορία της. Στον αγωνιστικό χώρο θα κριθεί αν ο Φίλιπ Μαξ θα μπορέσει να συνεχίσει το “έργο” του Μινχ, όμως για τώρα είναι σίγουρα μία ενίσχυση για την θέση του αριστερού μπακ.

«Σας παρουσιάζουμε το νέο μας νούμερο ”3”»: Το βίντεο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τον Φίλιπ Μαξ

Previous article

Ο Αράο απολαμβάνει το ελληνικό καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά του

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.