0

Πως ο Ουρουγουανός άλλαξε τσιπάκι στο μυαλό του Τζούριτσιτς και απογείωσε την ψυχολογία και τις επιδόσεις του, προσφέροντας παίκτη που ουδείς υπολόγιζε.

Σε μία ομάδα όπως ο φετινός Παναθηναϊκός που αλλάζει το αγωνιστικό μοντέλο του και τον τρόπο παιχνιδιού του, που προσθέτει σταδιακά νέα κομμάτια στο «παζλ» της ενδεκάδας (Iνγκασον, Μαξίμοβιτς, Τετέ) και περιμένει τουλάχιστον δύο μεταγραφές ακόμα (αριστερός μπακ, αριστερός εξτρέμ) συν την πλήρη επάνοδο του Ιωαννίδη, είναι «μαγκιά» αυτό που έχει πετύχει ο Αλόνσο με τον Τζούριτσιτς.

Προσφέροντας με την προσέγγισή του και τον τρόπο  διαχείρισης του Σέρβου μία επιπλέον «μεταγραφή» στους «πράσινους», που ελάχιστοι υπολόγιζαν. Πόσω μάλλον δε, όταν όλοι είχαν στο μυαλό τους τις γεμάτες πικρία δηλώσεις του 32χρονου το βράδυ της 28ης Απριλίου μετά την εντός έδρας ήττα- ταφόπλακα απ’ τον Άρη (0-1), όπου ο «Τζούρι» είχε τονίσει πως «θέλω να μιλήσω με τον σύλλογο. Αν έχουν κάτι απέναντί μου και θεωρούν ότι δεν μπορώ να βοηθήσω τη νέα σεζόν, θα προσπαθήσω να βρω άλλη λύση. Δεν ήρθα για τα χρήματα, αλλά για να γίνω πρωταθλητής. Εχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και θέλω να μείνω, όμως θα δούμε τι θα γίνει».

Με το που ανέλαβε τα ηνία των «πρασίνων» ο Αλόνσο προσπάθησε να το αλλάξει όλο αυτό, (ανα)γνωρίζοντας πως είχε έναν παίκτη που μπορούσε να του δώσει πάρα πολλά στο γήπεδο κι έπρεπε να του ανανεώσει τα κίνητρα.

Μίλησε μαζί του, του έδειξε πόσο πολύ τον υπολογίζει σε δύο θέσεις και του έδωσε ελευθερίες στο γήπεδο. Η εικόνα του Τζούριτσιτς απ’ το πρώτο φιλικό με την ερασιτεχνική Ουνιόν Χάους έδειξε πως ο Αλόνσο είχε κερδίσει το «στοίχημα». Οχι επειδή έβαλε τρία γκολ με τους  Αυστριακούς ερασιτέχνες, αλλά διότι η διάθεσή του και η ψυχολογία του είχε απογειωθεί ξανά.

Απ’ την αρχή του καλοκαιριού ο Σέρβος είναι σταθερά ο κορυφαίος και δείχνει να απολαμβάνει πια τα πάντα, όπως φάνηκε κι απ’ τις δηλώσεις του μετά το 4-0 επί της Μπότεφ, όπου εξύμνησε τον Αλόνσο: «Φέτος είναι όλα  καλά, σέβομαι τον προπονητή μας. Τώρα παίζουμε πολύ πιο σύγχρονα. Ο προπονητής μας αφήνει και μας δίνει αυτές τις δυνατότητες. Δεν μας φωνάζει να μην χάσουμε τη μπάλα. Εχουμε έναν πολύ καλό προπονητή και χρειαζόμαστε κάποιον να μας καθοδηγεί…». Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει;

Πήρε ξανά τον δυσκολότερο αντίπαλο, με Λανς στα πλέι οφ του Conference League

Previous article

«Αναβάθμιση ο Μαξ για Παναθηναϊκό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.