0

Φτωχότερη έμεινε από σήμερα η Παναθηναϊκή οικογένεια καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σπουδαίος Δημήτρης-Λώρης Θεοφάνης.

Ο Θεοφάνης ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής της Νέας Ελβετίας την περίοδο 1948-1953, όταν έγινε και η συγχώνευση Αθηναϊκού-Νέας Ελβετίας. Κατά την περίοδο της θητείας του (1956-1958) μετείχε στην Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων. Για μια δεκαετία, από το 1956 έως το 1965, υπήρξε ένας από τους βασικούς παίκτες του Παναθηναϊκού (αγωνίστηκε βασικός στη θέση του αριστερού εξτρέμ στον Παναθηναϊκό σε 246 παιχνίδια πετυχαίνοντας 79 γκολ.

Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας με το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς καθώς και δύο πρωταθλήματα Αθηνών.

Το «Λώρης» ήταν το παρατσούκλι που του κόλλησε ο Λάκης Πετρόπουλος από τη σειρά «Χοντρός και Λιγνός» εξαιτίας του όταν ξεκίνησε την καριέρα του ήταν πολύ αδύνατος.

Διετέλεσε προπονητής σε όλες τις ηλικίες στον Παναθηναϊκό για αρκετές δεκαετίες ενώ ήταν και Αντιπρόεδρος των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού…

Χάλκινος στο Παρίσι ο μυθικός και ιστορικός Πετρούνιας!

Previous article

Αθανασίου: «Με την ενδεκάδα της Βουλγαρίας κόντρα στον Άγιαξ ο Παναθηναϊκός, ίσως Τετέ αντί Μαντσίνι στο ΟΑΚΑ»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.