0

Το καθήκον του Παναθηναϊκού να προκριθεί σε βάρος της Μπότεφ, η ανάγκη να αποφύγει τα δώρα του πρώτου αγώνα, αλλά και να είναι πειστικός.

Τα καλοκαιρινά παιχνίδια είναι τα πιο επικίνδυνα στην Ευρώπη και κάθε χρόνο βλέπουμε αποκλεισμούς, που μας ξαφνιάζουν. Για αυτό ο Παναθηναϊκός χωρίς δεύτερη κουβέντα πρέπει την Πέμπτη το βράδυ να μπει στο γήπεδο να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Μπότεφ και να φύγει. Οτιδήποτε άλλο είναι μη ανεκτό και δεν στέκει οποιαδήποτε δικαιολογία.

Με το μυαλό στους αποκλεισμούς-εκπλήξεις του καλοκαιριού και στο ότι το 3, η 4-0 του πρώτου αγώνα έγινε 2-1 πρέπει να μπουν οι παίκτες. Σε αυτό το ματς δεν υπάρχει κάτι άλλο. Μόνο η πρόκριση. Ναι η Μπότεφ δεν είναι ομάδα της πλάκας, ούτε μπορείς να την περάσεις, αν δεν είσαι εσύ πολύ καλός. Την έχω δει σε αρκετά παιχνίδια, έχει πολύ καλή και γρήγορη επίθεση, δύο χαφ, που…βαράνε στο ψαχνό και ελπίζω αυτή την φορά ο διαιτητής να τους τιμωρήσει, αλλά και μία άμυνα με πολλά προβλήματα.

Όλα αυτά, αλλά και η ιστορία των δύο ομάδων καθιστούν την πρόκριση του Παναθηναϊκού, υποχρέωση. Και θα έρθει αρκεί όσοι παίξουν να κάνουν τα εξής:

*Να είναι συγκεντρωμένοι στο 200% λες και παίζουν έναν τίτλο, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

*Να μπουν από το πρώτο λεπτό με στόχο να επιβάλουν το παιχνίδι τους και να σκοράρουν.

*Να αποφύγουν τα φθηνά λάθη και τα δώρα, που στοίχισαν ένα γκολ στο πρώτο ματς και παραλίγο και δεύτερο.

*Να αντιτάξουν στον ενθουσιασμό και την ορμή της έδρας της Μπότεφ, την ποιότητά τους και την προσωπικότητά τους.

*Να αξιοποιήσουν αν είναι δυνατόν την πρώτη ευκαιρία που θα έχουν στο παιχνίδι και να σκοράρουν.

*Να μην χαλάσει το μυαλό τους και να παραμείνουν ψύχραιμοι ακόμα και αν πάει κάτι στραβά στην διάρκεια του αγώνα. Να παίξουν και να μην βγάλουν φόβο.

*Να έχουν περισσότερο από 70 λεπτά την καλή εικόνα του πρώτου αγώνα και να εξαφανίσουν το τελευταίο 20λεπτο.

*Να προσέξουν πολύ τους γρήγορους ακραίους της Μπότεφ και να αντιδρούν σωστά, όταν χάνουν την μπάλα.

*Να δείξουν στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό, ότι αυτοί είναι το αφεντικό και ότι η Μπότεφ δεν έχει καμία τύχη.

Ενας σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα την Πέμπτη το βράδυ και για μένα το ιδανικό είναι η πρόκριση να έρθει και με πειστικό τρόπο. Να δείξει η ομάδα του Αλόνσο, ότι βελτιώνεται και ότι μπορεί να έχει σοβαρές ελπίδες και για την επόμενη πρόκριση ακόμα και αν είναι αντίπαλος ο Αγιαξ.

Εγραψα, ότι αυτό είναι το ιδανικό. Το υποχρεωτικό, το αυτονόητο είναι η πρόκριση. Και αν έρθει και δούμε και τον Τετέ να κάνει όσο παίξει ωραία πράγματα στο γήπεδο ακόμα καλύτερα.

*Η πρώτη εμφάνιση του Ιγκασον με την πράσινη φανέλα και η επανεμφάνιση του Τσέριν λογικά θα κάνει καλύτερο τον Παναθηναϊκό και με μεγαλύτερη ισορροπία στις γραμμές του.

*Ο Γερμανός διαιτητής του αγώνα της Πέμπτης είχε… ξεχάσει να δείξει δύο κόκκινες στον Ολυμπιακό και ένα πέναλτι που έγινε στον Παλάσιος στο 1-3 του Παναθηναϊκού μέσα στο Φάληρο την περασμένη σεζόν. Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά θα παίξει 50-50.

Σαρπ Αταμάν: “EuroLeague ετοιμάσου για το 4ο τρόπαιό μου και το 8ο του Παναθηναϊκού”!

Previous article

Να σφραγίσει την πρόκριση στη Φιλιππούπολη – οι εκπλήξεις και η πιθανή ενδεκάδα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.