0

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από σήμερα στο Πλόβντιβ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης την Μπότεφ.

Το «Τριφύλλι» καλείται να υπερασπιστεί το 2-1 του ΟΑΚΑ και βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι στο Πλόβντιβ, εκεί όπου εδρεύει η αντίπαλός του, Μπότεφ.

Η πανέμορφη Φιλιππούπολη

Η συγκεκριμένη πόλη είναι γνωστή στην Ελλάδα και ως Φιλιππούπολη και αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη της Βουλγαρίας, αποτελώντας κέντρο οικονομικό, πολιτιστικό αλλά και εκπαιδευτικό.

Το όνομά της οφείλεται στον Φίλιππο Β’ της Μακεδονίας, ενώ πρόκειται για μια πόλη με τεράστια ιστορία, μιας και κατοικείται από την 6η χιλιετία προ Χριστού. Υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της αυτόνομης Ανατολικής Ρωμυλίας, ενώ στην Βουλγαρία την αποκαλούν και «Επτάλοφο», μιας και έχει αναπτυχθεί πάνω σε 7 λόφους.

Η ιστορία που «κουβαλάει» είναι τεράστια, έχοντας πολύ σημαντικά μνημεία που διατηρούνται από την αρχαιότητα. Μεταξύ αυτών συναντά κανείς το ρωμαϊκό υδραγωγείο, το ρωμαϊκό στάδιο, το ρωμαϊκό ωδείο αλλά και το ρωμαϊκό θέατρο. Το 2019 αποτέλεσε την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ στην Φιλιππούπολη ιδρύθηκε και το παλαιότερο αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα εκτός των ΗΠΑ το 1860, για να μεταφερθεί στην συνέχεια στην Σόφια.

Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έβρου και στα βορειοδυτικά έχει την Σρέντνα Γκόρα. Στα νότια από την άλλη υπάρχουν τα όρη της Ροδόπης. Στην τωρινή της εκδοχή, η Φιλιππούπολη (το Πλόβντιβ) καταλαμβάνει μια έκταση μόλις 101 τετραγωνικών χιλιομέτρων, κάτι που την καθιστά στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Βουλγαρίας, με 3.769 κατοίκους ανά τ.χ.

Το καλοκαίρι στο Πλόβντιβ είναι αρκετά ζεστό, όμως στην Ελλάδα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, επομένως οι παίκτες δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα. Οι νύχτες πάντως είναι ήπιες, κάτι που ευνοεί το ποδόσφαιρο, μιας και η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ όμορφο μέρος, το οποίο αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Οποιοσδήποτε βρεθεί στην Φιλιππούπολη θα βρει πολλά μνημεία, σπουδαίες πολιτισμικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και περισσότερους από 200 αρχαιολογικούς χώρους.

Στο Πλόβντιβ ο Παναθηναϊκός

Στην Βουλγαρία με στόχο την πρόκριση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, όπου την Πέμπτη (1/8,21:00) αντιμετωπίζει την Μπότεφ, στη ρεβάνς της νίκης του με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Στο αεροδρόμιο οι παίκτες βγήκαν φωτογραφίες με οπαδούς που βρέθηκαν εκεί και υπέγραψαν αυτόγραφα.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο συμπεριέλαβε στην αποστολή τον νεοαποκτηθέντα Τετέ, ο οποίος συμμετέχει στις τελευταίες προπονήσεις και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με το «τριφύλλι». Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν οι Σένκεφελντ και Βιλένα, λόγω ίωσης.

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Ντιέγκο Αλόνσο θα γίνει στις 18:15, ενώ στις 19:00 οι «πράσινοι» θα κάνουν την τελευταία τους προπόνηση στο «Hristo Botev».

Το μεγάλο δίλημμα του Παναθηναϊκού με το θέμα του Βαγιαννίδη

Previous article

Το έχει ξανακάνει και ξέρει ο Γερεμέγεφ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.