0

Το καταραμένο 2λεπτο με τον Άρη που αν δεν υπήρχε θα ενδεχομένως να άλλαζε την ιστορία του Παναθηναϊκού και του Αϊτόρ.

Από προχθες το μεσημέρι που έγινε γνωστή η είδηση πως ο Αϊτόρ δεν υπολογίζεται από τον Ντιέγκο Αλόνσο για τη νέα σεζόν, οι περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού θέλοντας και μη, γύρισαν το χρόνο πίσω και άρχισαν να σκέφτονται πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί τα πράγματα για όλους, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο τον Ισπανό, αν δεν υπήρχε εκείνο το καταραμένο 2λεπτο με τον Άρη της σεζόν 2022-23.

Αϊτόρ και Παναθηναϊκός με πατημένο το γκάζι

Εκείνη την σεζόν, Παναθηναϊκός και Αϊτόρ είχαν ξεκινήσει με πατημένο το πόδι στο γκάζι και δεν έλεγαν να το βγάλουν από εκεί. Οι «πράσινοι» είχαν κάνει το 9 στα 9 και ο Αϊτόρ μετρούσε 8 γκολ, 2 εκ των οποίων στην ανατροπή επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και 2 ασίστ.

Στις 23 Οκτωβρίου λοιπόν, οι «πράσινοι» φιλοξενούσαν τον Άρη και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδινε θέση βασικού στον Βέρμπιτς στο αριστερό άκρο, όμως η μπάλα δεν έλεγε να μπει στα δίχτυα. Έτσι στο 79ο λεπτό αποφάσισε να βγάλει από το παιχνίδι τον Παλάσιος και να περάσει το μεγάλο του όπλο, τον Αϊτόρ, με την ελπίδα να επιτευχθεί το χρυσό… γκολ που θα έδινε τη νίκη στο «τριφύλλι».

Το καταραμένο δίλεπτο

Η τύχη όμως αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη τους σε όλους. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του ο Ισπανός τραυματίζεται και η Λεωφόρος «παγώνει», καθώς αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης. Η ιατρική διάγνωση έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία, καθώς πρόκειται για ρήξη χιαστού. Κάτι που σημαίνει οτι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χρονιάς μέχρι εκείνο το σημείο, βγαίνει νοκ άουτ. Η νίκη, σε εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη, μπορεί να ήρθε με το buzzer beater του Σπόραρ, αλλά τίποτα δεν ήταν πια το ίδιο… Και αυτό φάνηκε στην πορεία.

What if…

Τι θα γινόταν όμως αν δεν είχε τραυματιστεί ο Αϊτόρ; Με τα «αν» στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται δουλειά, αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα… τρώει τον σύλλογο, καθώς θα μπορούσε να του είχε αλλάξει την ζωή αν δεν είχε συμβεί. Μπορεί οι «πράσινοι» να έχασαν τον τίτλο εκείνης της σεζόν από την ΑΕΚ, αλλά η μεγάλη διαφορά που είχαν αποκτήσει κατά την διάρκεια της, με τον Αϊτόρ υγιή, ενδεχομένως να μην είχε εξανεμιστεί.

Οι ισοπαλίες με Ιωνικό, ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια, αλλά και αυτές με ΑΕΚ και Βόλο στην Λεωφόρο στα play off, μπορεί να είχαν γίνει νίκες και η εξέλιξη εκείνης της σεζόν να ήταν εντελώς διαφορετική. Τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον ίδιο τον Αϊτόρ που εκείνο τον Οκτώβριο, η χρηματιστηριακή του αξία είχε φτάσει στο υψηλότερο σημείο της καριέρας του.

Με τα «αν» όμως, δουλειά δεν γίνεται… Έτσι, οι «πράσινοι» θα μείνουν με τις αναμνήσεις από τον Ισπανό. Τις αναμνήσεις από το γκολ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, από την ανατροπή στην Τούμπα, από το χατ-τρικ με τον ΠΑΣ Γιάννινα και γενικώς από τα 24 τέρματα και τις 15 ασίστ που έδωσε με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

 

Στο σινεμά για να δουν Deadpool & Wolverine οι Ιωαννίδης-Βουλγαράκη! (Vid)

Previous article

«Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να πουλήσει τον Ιωαννίδη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.