0

Ο Παναθηναϊκός που έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά έχει στο χέρι του την πρόκριση και ο Τζούρισιτς που θύμισε τα περσινά προκριματικά και μπορεί να αποτελέσει τον ορισμό της… εσωτερικής μεταγραφής.

Ο Παναθηναϊκός είχε από την αρχή τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιβ, όμως άπαντες ήταν συγκρατημένοι και υποψιασμένοι. Οι σημαντικές απουσίες που είχε στην προετοιμασία το «Τριφύλλι», ο τραυματισμός του Ιωαννίδη αλλά και το γεγονός ότι οι Βούλγαροι έχουν ήδη αρχίσει το Πρωτάθλημα κι έχουν περισσότερα επίσημα ματς στα πόδια τους ήταν στοιχεία που συνέβαλαν στο να μην υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός.

Για πάνω από μια ώρα λοιπόν οι «πράσινοι» είχαν πολύ θετικό πρόσωπο -δεδομένης της εποχής και των απουσιών- και είχαν φτάσει στο 2-0 επί της Μπότεφ. Ο Γερεμέγεφ έδειξε με το… καλημέρα την καλή του σχέση με τα δίχτυα -αν και στην συνέχεια σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες-, ο Μπακασέτας δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, ανασταλτικά λειτουργούσαν όλα σωστά και τα πάντα προμήνυαν ένα εύκολο βράδυ, με ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Στο ποδόσφαιρο όμως μια στιγμή είναι ικανή να τα αλλάξει όλα. Το λάθος του Βιλένα, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο πραγματικά προσπαθούσε πάρα πολύ αλλά… δεν του έβγαινε τίποτα, έβαλε τους Βούλγαρους στο παιχνίδι και στην συνέχεια η ομάδα του Αλόνσο έχασε το μυαλό της. Κάτι τα βαριά πόδια, κάτι οι αλλαγές που ίσως να άργησαν, κάτι η ψυχολογία που πήρε η Μπότεφ, ο Παναθηναϊκός κλείστηκε για ένα διάστημα στα καρέ του και μάλιστα εάν δεν υπήρχε το VAR θα μπορούσε να έχει ισοφαριστεί, σε μια ακόμα φάση που ξεκίνησε από λάθος (αυτή την φορά των Σένκεφελντ – Γεντβάι).

Τελικά το «Τριφύλλι» κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ του αποτέλεσμα και πάει στην Βουλγαρία να το υπερασπιστεί και να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό. Η ρεβάνς δεν θα είναι… περίπατος, η Μπότεφ έχει μάλιστα και ισχυρή έδρα, όμως η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη και δεν υφίσταται άλλο αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό. Στην αρχή της χρονιάς εξάλλου μια επιπλέον εβδομάδα προπονήσεων μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο, ενώ το γεγονός ότι θα είναι διαθέσιμος ο Τετέ και ίσως έτοιμοι για το αρχικό σχήμα παίκτες όπως οι Μαξίμοβιτς, Τσέριν και Ίνγκασον μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τους «πράσινους».

Αυτός στον οποίον αξίζει να σταθούμε πάντως είναι ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Πέρσι ο Σέρβος ήταν εκπληκτικός στα καλοκαιρινά προκριματικά και έπαιξε κομβικό ρόλο στο να μπει η ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο. Η συνέχεια της χρονιάς δυστυχώς δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού ήρθαν οι τραυματισμοί και ο ίδιος δεν ξαναβρήκε ποτέ τον καλό του εαυτό. Πρόκειται όμως για έναν παίκτη που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητά του και που ο Παναθηναϊκός τον έχει μεγάλη ανάγκη.

Την Πέμπτη έκανε τα πάντα: σκόραρε (αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ), κέρδισε πέναλτι, είχε δοκάρι, έκανε εκπληκτικές ντρίμπλες, έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του και ήταν γενικά ο κορυφαίος του γηπέδου. Το «Τριφύλλι» τον έχει μεγάλη ανάγκη και εάν φέτος καταφέρει να βρει διάρκεια στο παιχνίδι του, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν κάνει τον ορισμό της… εσωτερικής μεταγραφής. Με τον ποιοτικό Τζούρισιτς, τον Τετέ, τον Μπακασέτα και τον εξτρέμ που θα έρθει είναι σαφές πως η ομάδα μπορεί να παρουσιαστεί πολύ πιο απειλητική μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Ενώ πάντα υπάρχουν και οι επιλογές των Μαντσίνι, Αϊτόρ, Βέρμπιτς και Λημνιού. Και ειδικά ο Σλοβένος, που επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το πόση μπάλα ξέρει, που προέρχεται από καλό Euro (έστω και προερχόμενος από τον πάγκο) και μπαίνει στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα φέτος…

«Έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ο Τετέ, αλλά δύσκολα βασικός με Μπότεφ»

Previous article

Διαφορά μέρα με την νύχτα: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 11-1 σε μία μέρα…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.